Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi az értelme a nyitott kapcsolatnak?
Én nyitott kapcsolatban élek a párommal, imádjuk egymást, és feltétlen a bizalom felé, ami annak köszönhető, hogy mindent megosztunk egymással. Nekünk nem is maga a szex a lényeg ( eddig amúgy mindketten csak 1-1 másik emberrel voltunk együtt) hanem maga az újdonság, az izgalom, az ismerkedés, tehát az út, ahogy eljutsz odáig. Teljesen nyíltan beszélgetünk arról, ha nekem vagy neki megtetszett valaki, még szivatjuk is egymást vele:D. Nem ellenőrízgetjük egymást, ő beszélget, flörtöl akivel akar, én is ezt teszem,ha vágyom rá. Olykor ha buliban vagyunk ismerkedhetünk másokkal is, de ez nem rendszeres, csak ha épp úgy érezzük, hogy igényünk van rá, nem kell visszafogni magunkat. Sokkal boldogabb vagyok, mint bármelyik előző kapcsolatomban. De ez csak és kizárólag akkor működik, ha mindketten hasonló személyiségek vagytok, és nem okoz bennetek rossz érzéseket ami történik. Ha nekem pl. holnap azt mondaná a párom, hogy ő be szeretné fejezni a nyitottságot,azonnal átváltanánk monogámiára, mert nekem sokkal fontosabb Ő, mint ezek a kis játékok. De így meg szuper, hogy mindkét oldalunkat megélhetjük, és nem sunyiban, titokban, hazugságokkal, hanem egymással megosztva, viccelődve. Miközben 2 év alatt egy hangos veszekedésünk sem volt, csodás a szexuális életünk, együttélünk, és folyamatosan a közös jövőt tervezzük. :)
24/N, párom 25/F
A nyitott kapcsolat a szexuális infantilizmus és a hűségre alkalmatlan éretlen akarat racionalizálása, sőt, intézményesítése. Erősen önámítás, és mindig lelki problémákon alapul, ezért káros.
A poligámiából is kimarad az, ami a monogám kapcsolat esszenciáját képezi. Egy arab barátom mondta, hogy kevesebben választják a poligámiát, mint hinnénk, mert van az egyik feleség kiemelődik a többiek rovására, vagy egyikkel se alakul ki intim lelki kapcsolat, és a férj egyfajta benső magányba vonul.
Értem én a biológiai alapú érveléseket, de van egy a nyers biológiát felülíró intellektuális oldalunk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!