Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi az értelme a nyitott...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az értelme a nyitott kapcsolatnak?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy mi értelme egy nyitott kapcsolatnak. Soha nem bírtam felfogni, hogyha van egy párod akit szeretsz, akkor minek kell még mellé más akivel lehet ..... Van párom, de nem bírom még elképzelni se, hogy mással/másokkal legyen, és nem értem, hogy hogyan tudják ezt elviselni mások a párjuktól, hogy ide-oda dugdossák, vagy dugatják magukat. A szexualitás egy kapcsolat része, és komolyan nem tudnék egy idegen embert az én szférámba engedni, nemhogy intim területekre.. Egyeseknek ez abszolút nem okoz gondot, de nem bírom felfogni, hogy hogyan gondolkodnak.. Adjatok már valami nézetet. Ti hogyan látjátok?

2017. dec. 30. 17:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
58%
Teljesen egyetértek veled.
2017. dec. 30. 18:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Semmi értelme :D az ilyet értelmetlen párkapcsolatnak hívni, nevezzék inkább szexpartnerségnek, vagy barátság extrákkal-nak.
2017. dec. 30. 18:27
 3/12 anonim ***** válasza:
17%

Mert nem mindenki monogám, én is többszerelmű vagyok. De én nem nevezném egyik kapcsolatomat sem nyitottnak.

Szerintem ezek az emberek későn ébredtek, monogámnak hitték magukat és később látták meg, hogy másba is bele tudnak szeretni úgy, hogy a korábbi kedvest is szeretik. És ezért használják a nyitott kapcsolat elnevezést.

2017. dec. 30. 19:15
 4/12 A kérdező kommentje:
Hogyismondjam, szerintem akik nyitott kapcsolatban élnek, nem szerelmesek 56 emberbe, csak a testiségére és a változatosságra hajlanak. Ha van párja az embernek, akkor nézeteim szerint nem kéne más után/ változatosság után sóvárogni, hanem az emberben legyen annyi gerinc, hogy megállja a helyét és hűséges marad. Ha nekem pl ilyet felhozna a párom, erősen elgondolkoznék, hogy szeret e egyáltalán vagy csak van egy biztos lyuka... Szerintem akikbe szerelmes voltál/vagy az csak egy érzelmi fellángolás vagy valami hasonló, de persze ez nem biztos, csak én még nem éreztem ilyet, úgyhogy nem tudom elképzelni:)
2017. dec. 30. 20:21
 5/12 anonim ***** válasza:
46%
Még mindig jobb,hogy nyílt kártyákkal játszanak,mint hogy orrba-szájba csalják a párjukat.
2017. dec. 30. 20:40
 6/12 anonim ***** válasza:
38%

Nézd, én is monogám kapcsolatban vagyok, de nem állítok olyat, hogy hülyeség. Te csak a saját nevedben, érzéseid, és tapasztalatod alapján tudsz véleményt alkotni.

Ami neked jó, az egy másik embernek szenvedés lehet, mások vagyunk.

Nem azt mondom, hogy én el tudnám visleni a nyitott kapcsoaltot. DE van, akinek az a jó kapcsolatforma, neki megfelel.

És még mindig jobb, mintha pl a hátad mögött csalna, ahogy az emberek többsége teszi ugyebár. ;)

Egyébként beleszeretni, és vonzódni is lehet máshoz is a párodon kívül. Velem is előfordult már, és még csak öreg sem vagyok még...

Nagy naivság kell ahhoz, hogy valaki azt gondolja,

hogy beleszeret a párjába, és hátralévő életben azt gondolja, hogy többé ez nem fordul vele elő..

Velem is megtörtént, én ondjuk elvágtam a dolgot. Ahogy a vonzalmat is.

2017. dec. 30. 20:58
 7/12 A kérdező kommentje:
Utolso elotti: az oke, hogy egyenesebb, de nem kotelezo kapcsolatban lenni, es ha ennyire nem tudnak megmaradni egymas mellett akkor inkabb valasszak a szakitast. Bar ha megfelel nekik akkor rajtuk akk mit csinalnak, bar a nyitott kapcsolatban valaki lehet hogy elobb utobb elkezd szenvedni.
2017. dec. 30. 21:08
 8/12 A kérdező kommentje:
Utolso: ha en elkezdenek vonzodni mas emberhez, akkor a leheto leggyorsabb modon probalnam kikuszobolni es elfelejteni, de semmikeppen sem hagynam ott a tobb eves kapcsolatomat amibe egy csomo energiat es idot beleoltem , raadasul a masikat tele szenvedessel otthagynam akit szinten nagyon szeretek, akiert kemenyen megdolgoztam... Bar ez forditott esetben is megtortenhet es afelett mar nem donthetek:)
2017. dec. 30. 21:13
 9/12 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező:

utolsó kommented: ha elolvasod, láthatod, hogy én személy szerint ugyanígy tettem, ugyanez a véleményem. ;)

Azt is írtam, hogy ÉS SEM tudom a magam részéről a nyitott kapcsolatot elképzelni.

Ettől még ha nem dugod homokba a fejed és körbenézel az emberek között, rájössz, hogy vannak azért kevesen, akiknek inkább kéne nyitott kapcsolat, mint monogám kapcsolat.

Nem mindenki monogám, tudom, hoyg ez nem tetszik. De rózsaszín habos illúzió lenne azt hinni, hogy minden ember monogám.

Kevés nem mondogám embert ismerek, de ők kokrétan minden kapcsolatukban megcsalták az akkori párjukat. Volt, aki 2-3 hónapnál sosem bírt többet.

A nyitott kapcsoalt egyébként nem mindenkinek szenvedés, tudom, hogy ezt nehéz elhinni, de most vonatkoztass el a saját igényeidtől.

Akinek meg az, akkor az taán nem akkora fatökű és ki tud lépni abból, ami nem jó. Nem kötelező egyik sem.

Rengetegen járnak swingerezni is a mai világban.

Én is undorodom tőle. De maitől én vagy te udnorodom, más ezt úgy fogja fel, hogy "közös élmény a pároddal."

Ez az amit mi nem érthetünk meg, mert totál nem a mi vilgunk. Ettől ők még így érzik jól magukat.

Persze van aki más miatt akar másssal dugni, mert elszaródott a kapcsoalta, nem megy a szex a párjával, és ez az utolsó lépés. De én most nem ezekről beszélek.

Akinek fáj, az nem megy bele olyanba- ha van esze-, amiről tudja, hogy neki rossz lesz. Ennyi.

Egyébként nem a poligámia mellett kampányolok, de ha ezek az emberek szembe jutnak, 1005-ig tudom, hogy ahogy eddig, úgy a jövőbeli párjaikat és szét fogják csalni. Mert nem tudnak hűségesek lenni senkihez.

Akkor sem, ha szeretik a párjukat.

A drogos mámoros szerelem, az lhet monogám, de max 1-2-év ez az állapot. Utána már simán vágyik másra, csak ezek az emberek nem bírnak a vérükkel, kevesebb a gátlás bennük, a nárcisztikusok meg eleve hajlanak a megcsalásokra és az egyájszakásokra. Őket ezek töltik fel.

Ezektől az emberektől aki hűséget vár el, az csúnyán fog csalódni.. A tesztoszerorin hajtja őket, sokkal jobban engednek az ösztönöknek, mint te vagy én.

Ettől még ők is vágynak kapcsolatra egyébként, hiszen az sokkal kényelmesebb, mint egyedül lenni.

Nyilván aki nem vágyik, az csak dug ha úgy van és van alkalma, de van aki közben kapcsolatra is vágyik. Ilyenkor a másik sérül, ha kiderül,a párja nem hűséges típus.

De ha az elejétől fogva tudja milyen ( azért valljuk be, néhány esetben ez lerí egyesekről, pl amikor úgy próbálkozik be eleve, hogy párja van(!) ), akkor már tudod, mibe mész bele.

Egyébként a nyitott kapcsolatot főleg a férfiak részesítik előnyben, de nőről is hallottam már ismerősömtől, ahol a kapcsolatban csak ő él így,de a párja nem dug mással ennek ellenére.

Ő döntése, hogy vele maradt, most vettek házat btw. SZóval ő elfogadta azt, hogy ilyen.

Valaki mondjuk azt is elfogadja, ha megcsalják, a többséggel elllentétben.

Mondom, nem vagyunk egyformák. A monogám párkapcsolat, a házasság meg elsősorban érdekszövetség, másrészt azért lett az ember monogám, mert a családfenntartás, utódok felnevelése szempontjából ez a ledieálisabb életforma. Ez egy választott életforma. Ösztön szinten viszont már nem ennyire egyértelmű a kérdés, főleg ha olyat nézel, aki sose volt hűséges egyeteln párjához sem. Akkor sem, amikor állítása szerint szerelmes volt. Szerintem ő egy hasonló beállításúemberrel tudja megtalálni a boldogságot, ahol kiélheti ezeket a vágyait is, hazudozás és bűntudat nélkül. ( Már akinél van bűntudat, mert van, aki ezt természetesnek veszi).

A nyitott kapcsolatnka is csak akkor van/lenne természetesen értelme, ha azt mindkét fél elfogajda és megfelel számára. Egyéb esetben nyilván nem az, de ez alapdolog, kár is mondani.

2017. dec. 30. 22:52
 10/12 anonim ***** válasza:
63%
Hogy én miért írok mostanában ekkora regényeket... :D Bocsi.
2017. dec. 30. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!