Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van, sokat költök és kb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaza van, sokat költök és kb ő tart el?

Figyelt kérdés

Külföld.

Az én bevételem egyetem mellett 430€, ebből marad körülbelül 280€, ha mindent kifizetek. Azaz kaja, bérlet, telefon.

A párom szintén iskola mellett keres kb 1200-1300€-t. Nem tudom, mennyi marad neki, nem mondja el. Lakásért fizet 650€-t (ha egyedül lakna is ennyi lenne), kajába tesz 200€-t, a többi az övé.

Mindkettőnknek van 1000€ körüli saját megtakarítása.

Most karácsonyra kaptam a szüleimtől 100€-t.

November óta az alábbiakra költöttem:

Kabát: 70€

Csizma: 24€

Kozmetikum: 40€ (sampon, balzsam, miegymás, 6-7 dolog)

Én korábban dolgoztam, ő 3. éve tanul. 2 év alatt 3000€-val támogattam (1 millió Ft), fele készpénz fele egyebek (ruha, szemüveg, számítógépalkatrészek), mert mostanáig nem dolgozott suli mellett.

Megbeszéltük, nem kapom vissza semmilyen formában, csak így, hogy fizeti a lakást.

Csak most meg mindig az van, ő tart el, és mindig megkapom, sokat költök, mot már ne vegyek semmit januárig...

23L, 30F

2017. dec. 13. 19:42
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
66%

Imádom azokat a kapcsolatokat, ahol centre/forintra pontosan ki van számolva, hogy ki mikor merre mennyit költött és mennyivel tartozik a másiknak.

Hála az égnek, hogy eddig egyik kapcsolatomban sem volt ez jelen. Nem tudnék így élni.

2017. dec. 13. 19:45
 2/21 anonim ***** válasza:
0%
Költözz el és még van oldva. Nem ?
2017. dec. 13. 19:46
 3/21 A kérdező kommentje:

Nem tudok, mert egyetem mellett nem tudok 8 órában dolgozni, így lakást bérelni sem.

Meg persze nem is szeretnék elköltözni.

2017. dec. 13. 19:47
 4/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem unod még, hogy mindig felteszed a kérdésed, csak kicsit változtatsz rajta? Mire számítasz?
2017. dec. 13. 19:48
 5/21 anonim ***** válasza:
17%
Te tamogattad 3000 eur al akkor a lakás fele 325 9 hónap alatt vissza fizet mindent meg a kajaba is többet tesz bele cca. 100 eurral akkor 8 hónap. Utána tényleg ő többet finanszíroz mint te méghozzá 400 eurót fizet rád havonta az már lehet mondani hogy eltart.
2017. dec. 13. 19:53
 6/21 anonim ***** válasza:
74%

:DDDDDDDDDDDD

Azt nem értem, h h lehet úgy egyetemre járni, ha nem tudod magadnak bebiztosítani a lakhatást, vagy a szüleid nem segítenek. Aztán összejössz valakivel, akire rá vagy kényszerülve, majd teszed fel a kérdést, h mit lehetne kezdeni a helyzettel. Először is miért jársz úgy egyetemre, ha nem tudod biztosítani a megfelelő körülményt a tanuláshoz?

2017. dec. 13. 19:54
 7/21 A kérdező kommentje:

A szüleim nem tudnak támogatni, 19 éves korom óta nem élek otthon.

5 éve együtt vagyunk, 4 éve együtt élünk nem ideköltöztem hozzá, hanem összeköltöztünk, mostanáig dolgoztam, az egyetem közös döntés volt.

Nem, sajnos nem tudom külföldön szülői segítség nélkül nappali tanulmányok mellett fenntartani magam úgy, hogy nem dolgozhatok 8 órában, nem jár ösztöndíj, mert itt nincs, és nem vagyok jogosult sem kollégiumra, sem diákhitelre (mert a szüleim odahaza többet keresnek fejenként, mint a minimálbér)

2017. dec. 13. 19:56
 8/21 anonim ***** válasza:
Ez oké, de pl. én is más városban tanultam az egyetemen, és nem én voltam az egyetlen. Rengeteg tanuló van a suliban, akiknek ott kell élniük a városban és egyszerű tanuló nem tud magának 1 lakást kifinanszírozni. Ilyenkor van úgy, h 4-5-en összeköltöznek és elosztják a bérletet. Szerintem minden városban vannak ilyen lakások, amiket diákoknak adnak ki. Mi havonta euróra számítva fejenként az egyetem alatt 70-80€-t fizettünk/személy/hónap, h 6-an laktunk 3 szobás lakásban... Persze, így a legkényelmesebb, h csak édes kettesben, de neked kell eldöntened, h mit akarsz. Mindenhol vannak nehézségek.
2017. dec. 13. 20:12
 9/21 A kérdező kommentje:
Nem látom értelmét idegennekkel lakni, ha van párom, az én bevételem pedig alacsony ahhoz még, hogy kivehessek egy szobát
2017. dec. 13. 20:15
 10/21 anonim ***** válasza:
52%

1.) nem hiszem, hogy fegyvert tartottak a fejedhez, hogy külföldön kezdj el tanulni

2.) ha már belementél egy alárendelt helyzetbe, akkor fogadd el, hogy tényleg alárendelt vagy

szarügy

2017. dec. 13. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!