Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen arányban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek milyen arányban lenne jobb pénzt dobni egy "közös kasszába"?

Figyelt kérdés

A párommal együtt élünk, és arra gondoltunk, csinálnánk egy "közös kasszát", amibe minden hónapban bedobnánk egy bizonyos összeget, és a közös kiadásainkat abból fedeznénk. (TUDOM, hogy ez nem közös kassza, ezért tettem zárójelbe, amúgy közös malacpersely, vagy kinek milyen kifejezés tetszik rá, a lényeg, hogy lenne közös pénzünk IS.)

Nos, jelenleg ő durván kétszer annyit keres, mint én.

Ilyen helyzetben szerintetek mi a jó arány? Ha pl 100.000 ft-ot szeretnénk így összedobni havonta, akkor melyik a jobb?

1. Fifty-fifty fizetni, fejenként 50.000-t. Előny, hogy ugyanannyit rakunk bele a közösbe. Hátrány, hogy nekem alig marad saját pénzem, ő meg meg se érzi, így nem arányos.

2. Arányosan rakunk bele, pl ő 66.000-t én meg 33.000-t. Előny: igazságosabb, mindenki képességei arányában tesz bele. Hátrány: neki többe kerül ugyanaz a dolog mint nekem, ami megintcsak nem feltétlenül igazságos.

Melyik a korrektebb szerintetek?

2017. dec. 11. 14:12
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Amit ti annak tartotok. Mi hiába mondtunk itt bármit, ha valamelyikőtök igazságtalannak fogja érezni. Ezt csak ti tudjátok megbeszélni
2017. dec. 11. 14:14
 2/28 anonim ***** válasza:
48%

Aki többet keres, az többet költhet, több mindent megengedhet magának. Ezt senki nem veheti el a párjától. Mindenképpen 50-50 legyen. Igen, neki több pénze fog maradni, de ez az ő pénze amiért megdolgozott. Az, hogy ő többet rak bele semmilyen formában nem igazságos. Ha ez neked probléma, akkor nem kell közös kasszázni.

De nem értem miért akartok ennyi pénz belerakni. Rakjatok bele akkor 30-30at. Ez neked sem megterhelő anyagilag, de mégis van közös pénz is.

2017. dec. 11. 14:17
 3/28 anonim ***** válasza:
48%
Nem tudom én sose értem ezeket a kérdéseket. Az utolsó fillérem is oda adnám a barátnőmnek és ő is nekem, mert úgyse herdáljuk el és a célok is közösek. Egy úton haladunk az életbe és egy cél fele, mit fillérbaszóskodjunk?
2017. dec. 11. 14:18
 4/28 A kérdező kommentje:

Persze, mi beszéljük majd meg, csak érdekel mások hogy látják, sokszor lehet olyasmit olvasni 1-1 kommentben, amire mi nem is gondolnánk, ha pedig valaki felveti, azt átbeszéljük.

Az biztos, hogy konfliktus egyik megoldás miatt se lenne, annyira nem tartja fontosnak egyikünk se a pénzt, hogy morogjunk egymással miatta.

Egyébként ha valamit számít, ez a keresetbeli különbség átmeneti, csak kevés pénzt tudok összevakarni úgy, hogy suli mellett dolgozok, de majd ha végzek és teljes munkaidőben tudok dolgozni, akkor kb ugyanannyit viszünk majd haza.

2017. dec. 11. 14:20
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Annyit tegyel bele, amennyit kenyelmesen nelkulozni tudsz. Tobbet nem erdemes, ha nem marad eleg penzed.
2017. dec. 11. 14:24
 6/28 anonim ***** válasza:
61%
Mi a 2-es opciót csináljuk, bár nem teljesen pontosan jön ki az arány. Én jóval többet keresek, jóval többet is fizetek a közösbe. Nekem így is marad saját pénzem, és így a páromnak is. Szerintem ez az optimális egyensúly.
2017. dec. 11. 14:38
 7/28 anonim ***** válasza:
60%
Mindenképp fele-fele, ha neked nem marad pénzed, akkor legyen kevesebb az összeg
2017. dec. 11. 14:42
 8/28 anonim ***** válasza:
18%
És az mégis mi a francra jó, hogy van egy közös cél, ami igazából a párom érdeme, én csak adtam bele pár tízezer forintot? Ha egy cél közös, akkor tessék ugyan annyit belerakni. Úgy látom sokan szeretnek a párjukon élősködni...
2017. dec. 11. 14:44
 9/28 A kérdező kommentje:

A kérdezés miért egyből élősködés?

Én személyszerint rosszul érezném magam, ha sokkal többet keresnék, de nem szállnék be a közösbe többel, például.

Nem tudom ki pontozza le a válaszokat, de megkérném hogy ne tegye, teljesen értelmes, releváns válaszokat kaptam!

2017. dec. 11. 14:49
 10/28 anonim ***** válasza:
Kapcsolattól függ, de ha ez felmerült akkor már nyilván komoly, ekkor meg attól függ, hogy mit viselne el a párom önérzete, ha úgy látnám, hogy fontos neki, akkor hagynám a fele-felét, de amúgy inkább arányosan, ha nem is teljesen.
2017. dec. 11. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!