Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért férfiatlan elnőiesedett és töketlen az, ha kimondom azt, hogy nincs gond azzal, ha egy nő kezdeményez?
Több kérdést olvastam erről itt és néha megdöbbenek a válaszokon amilyen proli szinten vannak egyesek. Ettől nem lesz a nő férfi és a férfi nő, mert esetleg a nő teszi meg az első lépést, ráadásul ettől nem lesz könnyűvérű. A férfinak a töke is meglesz és valószinűleg nem lesz anyámasszony katonája.
Ezt miért kérdezem? Azért, mert az ismerkedés legyen természetes ne legyenek játszadozások, szabályok, mert én falra mászok ettől, nem tudok az olyanokkal egyről a kettőre jutni. Nem attól természetes, hogy egy férfinak kell megtenni a lépést, hanem ahogy jól esik, pláne a 21. században. Ne akarjunk már le ragadni a régi 18-19. századi gondolkodásnál. Más világ volt. Kezdeményezés alatt csak egyszerű beszélgetést értek nem nyomulást, ezzel semmi gond nincs.
# 3
Ebben nincs semmi tragédia.
Sokkal undorítóbb, ha a nő elvárja a pitizést..., mert mára ezt látni s persze, hogy a fenét se érdekli az ilyen csak a "kandúrt".
#9 Ezt tökéletesen leírtad nem értem a sok lepontozást. Változott a világ, de mikor fellépek ismerkedős oldalakra, sok nő nem csak azt írja le, hogy légy férfi és írj te először, hanem még elvárják azt, hogy legyek kreatív, úgy hogy lóf..zt se írnak magukról. Már kezdetekben is passzív üzemmódba vágják magukat. A játszmázások mind ebből erednek, ezért van ilyen sok kiskirálylány, mint a kedves nyolcas válaszoló, akik fenhordják az orrukat és a kis herceget várják, a férfiak meg felveszik ezt a gyúros, márkás ruhákban és kocsival pozoló személyt, mert azt hiszik, hogy ez a menő és a férfias. A férfiasság a nőiesség ennél jóvalta komplexebb.
A régi időkben még érthetőek voltak ezek a nemi minták csak nekem kissé paradoxon, hogy ezek megmaradtak úgy, hogy már más világot élünk. Nekem az olyan nők a vonzók, akik tisztába vannak azzal, hogy mik az igazi férfi és női értékek, nem elavult mintaként élnek nem kell velük játszmázni, ha nem veszem azokat a jeleket, akkor elkezd velem beszélgetni. Szerintem ez kivitelezhető.
Felvállalva a lepontozást: a nők állandóan kezdeményeznek, de ez a legritkább esetben verbális, inkább különféle gesztusokkal fejezik ki az érdeklődésüket. A női természet, a női lényeg valahogy úgy alakult, hogy indirekt, inkább sugall, mint direktben kijelent. :)
Nem olyan nehéz ezeket a jeleket észrevenni, csak egy kis gyakorlat kell hozzá. :) Szerintem ez így nem probléma: a férfinak megmarad a vadászat izgalma, a tudat, hogy "azértmégisénkezedeményeztemfrankócsávóvagyok", cserébe jelentős lépést tett a bugyi levarázsolásának irányába, hiszen fogta, érti a jelzéseket, és nem félt lépni.
Nem szeretem hangoztatni ezt a túlzott egyenjogúsosdit, mert az emberek többsége - igen, itt a GYIKen is - kiforgatja, a saját szájíze szerint értelmezi.
32/F
#13:
>A női természet, a női lényeg valahogy úgy alakult, hogy indirekt, inkább sugall, mint direktben kijelent. :)
Azért nem szeretem a "női természet" vagy "női lélek" kifejezéseket, mert azt sugallják, hogy ezek valamilyen esszenciális, külső eredetű, eredendő, alapvetően leíró, megváltoztathatatlan dolgok. A férfi-nő különbségek valósak, természetesen, de "egyszerű" biológiai és társadalmi eredetűek (lásd klasszikus nemi szerepek), és nemtől függetlenül az ember saját felelőssége ezeket megismerni, megérteni, aztán internalizálni vagy elvetni.
>egyenjogúsosdit
Én sem szeretem, mert valóban félreértelmezik. Sajnos te is :D Ne vedd rossz néven. Az egyenjogúság már régen megvalósult (legalábbis itthon). >Egyenlőség< nem lesz, mert nyilvánvalóan mindenki különböző, férfi-nő és egyes emberek egyaránt. Amire a törekvések irányulnak, az az >egyenlő elbánás<.
Az indirekt jelzések működhetnek, de az a baj velük, hogy könnyen félreérthetők, főleg az amúgy is bizonytalan ismerkedési fázisban, amikor a két ember egyszerűen nem is meri még sem egymás személyiségét, sem egymás kommunikációs trükkjeit. Én ezért szeretek a direkt kommunikációra építeni, az indirekt kommunikációt pedig izgalmas kiegészítésként használni és együtt felépíteni.
Kedves 14-es Válaszoló!
Minden hasonló kérdésnél, ami azt érinti, miért ne kezdeményezhetnének a nők, azon válaszolók, akik a Te oldaladon állnak, a tiéddel hasonló véleményt osztanak, mindig stilisztikailag szinte tökéletesen, választékos szóhasználattal, már-már tudományos szinten és igényességgel bizonygatják, hogy miért is kellene nekik (is) kezdeményezni... Annyi energiát, amennyit ezekbe a dolgokba beleöltök, elmélyedhetnétek a női "lélek", psziché rejtélyeiben, akár "tudományos" oldalról is.
Véleményem szerint az az ideális, ha a társadalmi szerepeket a nemi sajátosságok, különbözőségek alakítják (legalábbis az lenne az ideális), nem pedig a társadalom próbál(na) "szerepeket" oktrojálni a különböző nemekre.
Hosszasan lehetne erről elmélkedni, vitatkozni, elmélyedni a dolog szerteágazó voltán, különböző síkjain, de úgy gondolom, nem vinne előbbre, bőven elég megmaradni az aktuális probléma szintjén (kezdeményezés).
Azért kezdeményezel, mert FÉRFI vagy, NEM azért, mert a társadalom rád kényszeríti (a kezdeményezés nem "koncepció" nélküli kétségbeesett leszólítgatást jelent!). Ezen véleményem szerint nincs mit internalizálni.
Te vagy a férfi, te vagy a vadász. Nem azért, mert Mariska vagy Juliska vagy Terike vagy én vagy akárki mondja, hanem azért, mert így fejlődtél.
Tetszik vagy sem, a nők úgy vannak "drótozva" (kerülendő a természet vagy lélek kifejezést), hogy tudat alatt az erőshöz vonzódnak - ez nem feltétlenül fizikai erőt jelent, a "belső erő" (aka magabiztosság), a társadalmi hierarchiában elfoglalt helyed mind mint "erő" jelenhet meg számára (neveltetésétől, szociális és kulturális helyzetétől, örökletes hajlamaitól stb. fogva), sőt az is erő, ha tudod kezelni a női hisztit,játszmákat. :D Az erőnek pedig a bátorság is része; bátor vagy, mert van merszed kezdeményezni.
Az indirekt jelzésekkel valóban félreérthetők, de mindent meg lehet tanulni.
Nem meggyőzni akarlak; Te A-t mondasz, én B-t, és én nem leszek semmivel sem előrébb, ha Te és a hozzád hasonló véleményt preferálók is B-t mondasz, mondotok; Ti viszont lehet.
Vagy vártok továbbra is, hogy a sült galamb a szátokba repüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!