Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért akarják sokan rátukmálni másokra az általuk jónak vélt párkapcsolati modellt?
Példa: mi a párommal minden nap sokat foglalkozunk egymással, sokat beszélgetünk, együtt töltjük az időnket. Ha ezt valahol megemlítem, egyből megjelennek azok, akik szerint ez rossz, és egymás agyára fogunk menni, különben is a párom majd jól elhagy meg megcsal, magában biztos már most utál, stb.
Mást amiatt szólnak le, mert nem tölt olyan sok időt a párjával.
Vagy tipikus ilyen téma a házasodni vs nem házasodni, itt is mindenki meg akarja mondani a magáét.
Ezeknek mi értelme? Mit éreznek ilyenkor azok, akik beszólnak? Miért kellene mindenkinek úgy működni, mint nekik? Miért hiszik, hogy mindenki ugyanarra vágyik mint ők? Egyáltalán, ha igazuk van és pl a párom holnap páros lábbal rúg ki engem, akkor nekik mi lesz rosszabb? Szóval mi motiválja őket, hogy az élő fába is belekössenek? Mi lesz jobb nekik attól?
(most tegyük félre az olyan eseteket, ahol az egyik fél kárt szenved a párja miatt, rosszul érzi magát, ezeknél érthető, hogy egyesek elítélik... Valamint nem arra az esetre gondolok, mikor konkrétan ez a kérdés lébyege, hogy kinek mi a véleménye adott kapcsolatról, mert ott persze hogy leírják..hanem arra gondolok mikor kéretlenül tukmálják a saját ízlésüket másra, aki közös megegyezéssel csinál valamit, ami neki is meg a párjának is jó)
Vagy párkapcslati szerződés a la Sheldon (nem is olyan ördögtől való ötlet, mint ahogy beállítják)
Elő kellett állnom valami szókapcsolattal, ami összetömöríti, hogy mit akarok, mert csak véges számú karakter írható ki a fő kérdésbe :)
De olyanokra gondoltam, mint amiket írtam. Természetesen nincs olyan, hogy valahol előre le van írva egy párkapcsolat minden mozzanata... de nagyságrendileg vannak sémák, amiket rá lehet húzni a kapcsolatokra. Pl Béla és Juli házasságpártiak. Józsi és Mari nem. Érted.. :D
# 13 Én értelek:D Bár nem akartam, hogy az jöjjön le a válaszból, hogy nem.
Arról beszéltem, hogy valaki annyira nincs feloldódva, hogy a saját párkapcsolatához is így áll, hogy mindenféle szabályszerűséget képzel bele. Pl. Előfordulhat az is, hogy még a saját párja sem ért mindenben egyet vele, csak bólogat, ő meg saját magának bemagyarázza mindezt, mert olvasta egy női magazinban, vagy ilyesmi.
Én inkább figyelek az embertársaimra, mintsem leírt elméletekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!