Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarják sokan rátukmálni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akarják sokan rátukmálni másokra az általuk jónak vélt párkapcsolati modellt?

Figyelt kérdés

Példa: mi a párommal minden nap sokat foglalkozunk egymással, sokat beszélgetünk, együtt töltjük az időnket. Ha ezt valahol megemlítem, egyből megjelennek azok, akik szerint ez rossz, és egymás agyára fogunk menni, különben is a párom majd jól elhagy meg megcsal, magában biztos már most utál, stb.

Mást amiatt szólnak le, mert nem tölt olyan sok időt a párjával.

Vagy tipikus ilyen téma a házasodni vs nem házasodni, itt is mindenki meg akarja mondani a magáét.

Ezeknek mi értelme? Mit éreznek ilyenkor azok, akik beszólnak? Miért kellene mindenkinek úgy működni, mint nekik? Miért hiszik, hogy mindenki ugyanarra vágyik mint ők? Egyáltalán, ha igazuk van és pl a párom holnap páros lábbal rúg ki engem, akkor nekik mi lesz rosszabb? Szóval mi motiválja őket, hogy az élő fába is belekössenek? Mi lesz jobb nekik attól?

(most tegyük félre az olyan eseteket, ahol az egyik fél kárt szenved a párja miatt, rosszul érzi magát, ezeknél érthető, hogy egyesek elítélik... Valamint nem arra az esetre gondolok, mikor konkrétan ez a kérdés lébyege, hogy kinek mi a véleménye adott kapcsolatról, mert ott persze hogy leírják..hanem arra gondolok mikor kéretlenül tukmálják a saját ízlésüket másra, aki közös megegyezéssel csinál valamit, ami neki is meg a párjának is jó)

2017. dec. 1. 11:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia Sorstársam!

Mindenkinek más a szeretetnyelve, és sok ember képtelen megérteni, ha a másiké eltér az övétől. A párommal mi is extrém mennyiségben igényeljük az együtt töltött időt és a testi érintéseket, míg mások úgy is elvannak, hogy egy hétig nem találkoznak még akkor sem, ha lenne rá lehetőség.

Szerintem amúgy igazad van, engem is borzasztóan idegesítenek ezek a dolgok, ráadásul nem is értem, hogy felnőttek kapcsolatába, ahol tényleg mindent megbeszélünk egymással, külső ember miért szól bele. Ha tinik lennénk, és sértődésekkel kommunikálnánk, akkor még megérteném a környezet közbeavatkozását, de így egyáltalán nem.

22/N

2017. dec. 1. 12:15
 2/14 anonim ***** válasza:
29%

Mert valószínűleg tele a hócipőjük azzal, hogy te ezt "emlegeted" boldog-boldogtalannak.

Nem köll májerkodni összevissza, oszt' kevesebben fognak beléd kötni. Ennyi az egész.

2017. dec. 1. 12:33
 3/14 A kérdező kommentje:

Mert ha az a kérdés, hogy nálunk hogy működik, akkor miért ne említhetném meg? Vagy ha csak valaki rákérdez? :D vagy ha ismerős egyszerűen látja, nem is mondom neki?

De nem rólam van szó, nem csak velem csinálják ezt.

Pl van egy kérdés hogy milyen gyűrűt vegyen a barátnőjének a srác, akkor tuti megjelennek páran szajkózni, hogy ne házasodjon... Stb.

2017. dec. 1. 12:41
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Irigyek, hogy Ti tök jól elvagytok együtt és sokat. :) ENNYI! És ha az eltöltött idő minőségi plusz nem kényszerítitek egymásra a dolgot, akkor meg pláne jó! Én nekem is van ilyen nagyon jó barátom, megtalálta élete párját, esküvő is volt és nagyon sokat együtt vannak. Boldogok, én is, hogy ők azok, nem irigylem őket (jó! néha szoktam mondani viccesen, hogy de mákos vagy Lacikém! :D), azon vagyok, hogy én is az legyek, de ez nem attól lesz, hogy másokkal foglalkozik az ember rossz értelemben. that's all :)
2017. dec. 1. 12:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi is sokat beszelgetunk, az problemakrol, a vilag megvaltasrol, mindenrol... meghallgatom a velemenyet mindenben, oszinten elmondhat mindent, nek ugrok mint a veszett kutya, ha olyat mondd, ami nem egyezik az en velemenyemmel, torodok vele, kedveskedek neki. Erre megkaptam itt, hogy ha ennyit logok a nyakan, pont az ellenkezojet erem el vele, mint ami szeretnek-ellokom magamtol. Megis egyutt vagyunk 5 eve :,D
2017. dec. 1. 12:48
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi is így vagyunk. Ugyan ezeket mondták, hogy egymás agyára fogunk menni, meg kell a külön idő, mert ez nem normális. Sőt, olyat is mondtak már, hogy nem normális, hogy nem szoktunk veszekedni, nem ordibálunk egymással meg nem vágom nyakon a páromat, ha felidegesít, mert így bennünk marad a feszültség és rámegy a kapcsolat. Először is vannak nézeteltéréseink, de azt kulturált hangnemben is meg tudjuk beszélni, tányérdobálás meg ócsárolás nélkül. Másodszor, meg attól, hogy én nő vagyok ugyan úgy nincs jogom megütni a páromat, mert szerintem akkor jogosan üthetne vissza. (Főleg kamaszkorban láttam ilyeneket, hogy a lányok csapdossák, meg pofozgatják a fiúkat, mert "úgysem üthet vissza" aztán, ha véletlenül erősebben löki arrébb, vagy kapja el a kezét már megy a hiszti.) A másik, amit szóvá szoktak tenni, hogy mi 21 évesek vagyunk és nem járunk el bulizni meg mozizni, stb. és hogy nem éljük ki a fiatalságunkat és majd 30 évesen válunk el bla bla... Egyiken sem voltunk soha bulizósok kamaszként sem. Nem szeretjük a tömeget, tök más zenéket, filmeket szeretünk, mint a többség. Miért mennénk olyan helyre, ahol mindketten csak idegesek leszünk? Helyette eljárunk állatkertbe, kutyát sétáltatni, horgászni, jégkorizni. Az hogy szerintük 21 évesen olyanok vagyunk, mint egy nyugdíjas házaspár az az ő bajuk. Szerintem meg az nem normális, hogy valaki 40 évesen bárkinek lepasszolja a gyerekeit, csak mert lehetősége van bulizni egyet a férjével, meg hogy a gyerekek előtt ordibálnak egymásnak mindent, csak mert "ők nem álszenteskedenk, mint mi" meg "nem akarja eltitkolni a gyerek elől, hogy milyen egy igazi kapcsolat". Mégsem kezdek prédikálni, mert ha szerintük ez rendben van akkor én úgysem tudok mit tenni és nem is rám tartozik.

Ezeknek semmi értelme, úgyis az érzi, hogy jó e ez vagy sem, aki benne van a kapcsolatban. Max jól össze lehet rajta veszni, ha az illető minden áron megmondóembert akar játszani.

2017. dec. 1. 12:57
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezek szerint mi 12 éve egymás agyára megyünk. :D amúgy le kell carni mások véleményét...
2017. dec. 1. 13:05
 8/14 A kérdező kommentje:

Uhh, azt már mi is megkaptuk, hogy kiabálnunk kéne meg veszekedni :D (mi is nyugisan megbeszéljük a dolgokat)

2017. dec. 1. 13:10
 9/14 anonim ***** válasza:
Én inkább támogatom az arany középutat, ahol azért van pár óra naponta amikor az ember egyedül lehet egy kicsit, aztán mehet minden úgy, mint előtte.
2017. dec. 1. 13:15
 10/14 anonim ***** válasza:

Én azt látom, hogy 1-1 érzéketlen ember agyában elvan ásva egy rögeszme, akit nehéz volna kikaparni.

Én úgy gondolkodom, hogy a párkapcsolat "sikerességét" meg kell tapasztalni, és nem előre elborítékolni, hogy "mi helyes, és mi nem". Van, aki előre fél mindentől, anélkül hogy megtapasztalta volna. Beékelődött a fejébe a szabály, mintha a kapcsolat valami bemagolt lecke lenne, vagy dogmarend, és nincs érzékük ahhoz, hogy az ember mitől is érzi jól magát, nem látják, hogy az egész személyes boldogság kérdése, és a saját örömeiket kell meglelniük benne.

Szerintem itt nem csak a "rátukmálással" van baj, hanem alapból azzal, hogy elhiszed azt, hogy létezik ilyen, hogy "párkapcsolati modell", ami a párkapcsolatnak minden apró lépését megkéne szabja. Létezik általad jónak vélt "párkapcsolati modell" is, amit te idealizálsz?

2017. dec. 1. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!