Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Párkapcsolat nélkül nem halad...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolat nélkül nem halad az életem semerre? Mégsem vágyom társra, téged mi motivál egyedül?

Figyelt kérdés

Ez csak nálam van így vagy másnál is,hogy nem halad érdemben sehova kapcsolat nélkül? 4 éve amikor még volt párom,folyton fejlődtem és erősen motivált még nagyobb sikerek elérésében. Amikor vége szakadt egyszerre lettem motiválatlan és azóta se haladok lényegében sehova,csak vagyok,létezem. Nem érdekel semmi,se sport,se tanulás,se munka. Volt közben egy pár hónapos kapcsolatom már az is jó hatással volt rám amíg tartott,mert egyszerre lettek céljaim.

A helyzet az,hogy tudom brutális erővel hatna rám egy kapcsolat mégsem vágyok arra,hogy valakivel fogalkozzak,hogy időt szenteljek egy kapcsolatra. Hogyan tudjátok magatokat motiválni kapcsolat nélkül? Vagy veletek ilyen nincs? Más is észrevette már ezt?

2017. nov. 27. 12:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"és magától felállni, nem fogja helyetted más megtenni..."

Amivel pont annyival leszel előrébb, hogy a legtöbben megpróbálnak majd elgáncsolni... És senkit nem fog érdekelni a haladásod. Kegyetlen, rideg, közönyös, bestiális világ ez.

2017. nov. 27. 14:33
 12/20 anonim ***** válasza:
Vicces, nekem párkapcsolat alatt sem, meg most egyedül sem motivál kb semmi :/ Annyi hogy akkor a barátnőm volt a mindenem, most a a számítógépem meg a telefonom, de maga hogy tanuljak, meg belépni újra a munka világába, meg a "normie"-k életét élni sem akkor, sem most nem vonz.
2017. nov. 27. 14:37
 13/20 anonim ***** válasza:
legyenek céljaid
2017. nov. 27. 16:13
 14/20 anonim ***** válasza:
Engem az motivál, hogy egy életem van. A céljaim, az örömöm, a haladásom az enyém, és nem egy fsztól függ. Nem is értem az összefüggést.
2017. nov. 27. 17:03
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem motivál semmi. Élek.

Több éve egyedül vagyok.

Dolgozom, a munkám gyermekkori álmom, így az nem készít ki legalább. Sokszor pénteken nyakamba szakad a hétvége, s nem tudok vele mit kezdeni. Sokszor jobb lenne dolgozni...

Mindenem megvan ami kell, így anyagi javak sem motiválnak.

Sejtem mit érzel. Talán próbálj meg valami értelmét találni az életedben...

Viszont ma hallottam, "akinek nincs bakancslistája, az az igazán boldog"!

2017. nov. 27. 17:09
 16/20 anonim ***** válasza:

Én szingliként mindig motiváltabb vagyok, mint kapcsolatban. Utazás barátokkal, nyelvtanulás, hobbik, tanfolyamok, mozgás...mindenre van időm, energiám és kedvem, amit csak szeretnék. Én élvezni szoktam az egyedülállóságot :) Egy pár nem minden, persze egy kapcsolatnak is megvannak a maga szépségei.

N

2017. nov. 27. 20:24
 17/20 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy most kellene örülni,hogy egyedül vagyok és van időm nyelveket tanulni ,barátokra és még többet sportolni, elutazni külföldre, kiköltözni,bulizni és élni. Ennek ellenére így,hogy a világon nincs senkim , nem tudom magam rávenni ezekre a dolgokra. Tudjátok ilyenkor azt kérdezem magamtól "Mi lesz,ha ezt a célt elérem?"........ "Semmi." Amikor van kapcsolatom akkor egész egyszerűen a miértek eltűnnek és csak azt érzem,hogy fejlődni akarok,hogy a legjobb akarok lenni mindenben amiben csak lehet. Olyankor tudatosul csak,hogy mennyi mindent nem tudok és valami hihetetlen erőt érzek magamban. Tény,hogy sok időt elvesz a másikkal töltött idő,de én pl a párommal szoktam sportolni is vagy versenyezni,olyankor sose marad ki egy nap sem edzés nélkül,akkor voltam a legizmosabb ,fittebb amikor volt kapcsolatom. Olyankor a diéta is olyan mint az 1x1. Együtt olvasunk és vitatjuk meg,együtt tanultunk,együtt lépünk szintről,szintre . Mondjátok el kérlek, hogy egyedül miként vagy képes rávenni magad minderre? Mit érzel,hogy mi lesz ,ha eléred azt a célt? Mert szerintem semmi.Marad az üresség,bár talán pár percre boldog leszek,de minden marad ugyanolyan.
2017. nov. 27. 22:28
 18/20 anonim ***** válasza:

#17 az előtted szóló vagyok. Én pont az ellentétét érzem többnyire annak, amit te írsz, akkor vagyok tele célokkal, tervekkel, energiával, mikor egyedül vagyok. Úgyhogy valószínűleg segíteni sem igazán tudok, mert hiába mondom el az én tippjeimet, az nem működik mindenkinél és nálad valószínűleg pont nem működne.

Szerintem óriási sikerélmény megtanulni és használni egy idegen nyelvet, ami érdekel is téged. Kinyílik a világ, megismersz egy csomó új embert, egy másik kultúrát. De erről nehéz írni, ezt átélni kell, ajánlom, próbáld ki ha van kedved. Ez egy olyan dolog, amit senki sem vesz el tőled, az a megszerzett tudás és a vele járó sok élmény a tiéd marad.

A barátokkal való közös utazás szintén. Annyira de annyira más, mint a pároddal utazni, és én most jó értelemben gondolom. Ehhez persze kell egy közeli jó baráti társaság, legalábbis nekem ez vált be, de ha távolabbi haverokkal megy az ember, az se lehet rossz, lehet, hogy éppen közelebbi barátságok vagy éppen szerelmek születnek. Rengeteg nevetés, közös élmény, új helyek felfedezése, és még csak nem is feltétlen kell hozzá sok pénz meg külföldi út.

A mozgás, sport meg kifejezetten olyan dolog, aminek csakis akkor van értelme, ha nem a párodért vagy bárki másért teszed, hanem csakis saját magadért. Máskülönben kuka az egész. Te kell hogy jól érezd magad a bőrödben, hogy energikus legyél, egészséges, jól nézz ki.

Nem utolsósorban pedig, ha egyedul is motivált vagy és éled boldogan, önfeledten az életed, akkor előbb utóbb elkerülhetetlenül jön a szerelem is. Az már más kérdés, hogy te ezt nem is akarod. Hm most így jobban belegondolva, akkor én nem is értem a kérdés lényegét :D

2017. nov. 27. 22:46
 19/20 A kérdező kommentje:

A kérdés lényege pont ez,hogy nem akarok kapcsolatot ,mert nem vágyom rá,de fejlődni szeretnék ami viszont eddig csak kapcsolatban sikerült,mert ott valamiért érzem a motivációt. Egyedül vagyok és vágyom arra,hogy folytassam a fejlődést,de egyszerűen azt veszem észre,hogy a motivációm eltűnik pár óra alatt és nincs erőm ,kedvem megtenni a lépéseket egyedül . Szóval valami receptet vártam ,vagy nem tudom,csak történeteket,hogy egyedül is képes az ember motiválni magát arra,hogy fejlődjön.

És köszönöm a válaszod elgondolkodtatott,talán több barátra lenne szükségem akik szintén vágynak ilyen dolgokra. Ketten már családosak és ők nem igazán mozgathatóak, egy másik barátom pedig egyáltalán nem vágyik fejlődésre.

2017. nov. 28. 10:05
 20/20 anonim ***** válasza:

Én is épp úgy érzek ahogy te is leírtad.

Nem vágyom új kapcsolatra, pontosabban vágynék, de az életkörülményeim, életvitelem egyszerűen lehetetlenné teszik, nem fér bele az életembe egy társ, nem tudnám azt megadni ami kell egy kapcsolatban. Így inkább leálltam erről a témáról. Persze vannak időszakok mikor jobban kínoz a társtalanság, (ráadásul jön a Karácsony, amitől már most ráz a hideg, mert tavaly megtapasztaltam, milyen csont egyedül átélni, mikor világ életemben családban ünnepelhettem).

És egyszerűen én sem tudom honnan meríthetnék motivációt.

Persze haladok most is az életben, vannak kitűzött céljaim, pl. új szakma tanulásba fogtam bele, van hobbim, stb., de ezek amolyan kényszerített, erőltetett dolgok, csak az eszemmel csinálom ezeket, a szivem jelenleg nincs ezekben.

Gondolkodtam én is hogy ilyen helyzetben honnan lehetne meríteni, de én is oda jutottam hogy talán a barátoktól, barátokkal... Szerintem egy közeli jó barát tudja inspirálni az embert valamilyen szinten.

De pont az a bajom nekem is, hogy akik vannak, mind családosak, a családi élet foglalja le a mindennapjaikat.

Így nekik más a meglátásuk, más a motivációjuk, sokat nem tudnak ezügyben segíteni. Sokszor nem is találkozom velük szivesen, mert egyszerűen fáj látni a szép kiegyensúlyozott életüket. Nem irigységből, nem rosszinndulatból, egyszerűen a saját hülyeségem fáj, hogy én eddig miért nem tudtam felépíteni olyan szép életet mint ők.

Tehát, hasonló élethelyzetű barát kellene, aki máshogy, pozitívabban fogja fel a magányt.

Szerintem...

41f

2017. nov. 28. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!