Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért gondolják, hogy a szép...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért gondolják, hogy a szép lányok buták és/vagy kitartottak?

Figyelt kérdés

Alapvetően szép lánynak tartom magam, ilyen visszajelzéseket kapok mind az életben, mind közösségi médiában, akkor is, ha nem hagyományos értelemben.

Ha új közösségbe kerülök, mégis észreveszem, hogy nem néznek ki belőlem túl sokat. Több barátnőm és nő ismerősöm is panaszkodott már erre, pedig tényleg többnyire nagyon klassz és okos nőkkel vagyok kapcsolatban.

Szerencsére egy elég nyitott szakmában dolgozom, így ilyen tekintetben nem ért hátrány, de pl. ha telefont vagy elektronikát vásárolnék, rendszeresen teljesen hülyének néznek. (Apple supportról írhatnék egy kisregényt. Mikor én telefonáltam sóhajtozás, folyamatos "Érti?" kérdészápor, mikor a barátom átvette, el lett inténzve percek alatt.)

20L

2017. nov. 22. 20:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
22%
Kikérem magamnak, én a nem szép lányokról is ezt gondolom.
2017. nov. 22. 21:31
 12/20 anonim ***** válasza:
Kisugárzás kérdése. Van olyan szép lány, akiről egyáltalán nem gondolom, hogy buta lenne ( illetve van olyan, aki konkrétan nem az ), de ha a kisugárzása olyan, megfordulhat a fejemben.
2017. nov. 22. 21:42
 13/20 anonim ***** válasza:
8%
#9: gokartozás elsőség miben cáfolja a kérdésben felvetett dolgot? Ahhoz nem ész kell.
2017. nov. 22. 22:20
 14/20 anonim ***** válasza:

Kitartott részről nem tudok, de sok szép lánynál észrevettem, hogy elég buta. Sajnos egyetemen is gyakran tapasztalom, hogy a legszebb lányok a legsötétebbek. Ennek ellenére persze vannak kivételek, találkoztam szép és okos lánnyal, csak nem ez a gyakoribb. Ha folyamatosan ezzel szembesülök akkor nyilván egy idő után a kicicomázott, trendi, szép csaj láttán nem az jut eszembe, hogy biztos hihetetlen okos lehet, éppen a doktoriját végzi, hanem hogy a legnagyobb baja hogy letört a műkörme és csak egy hét múlva van időpontja.

Szerintem ez nem irigykedés, szimplán van a sztereotipiaknak valami alapja.

2017. nov. 23. 02:35
 15/20 anonim ***** válasza:
Rólam is azt feltételezik, hogy buta vagyok, pedig gusztustalanul nézek ki. Na, most jobban érzed magad?:D
2017. nov. 23. 05:31
 16/20 anonim ***** válasza:
11%

1) mert egy hülye sztereotípia.

2) mert épp elég nagy %-ban igaz is sajnos. Aki megszokja, hogy a szépsége sok mindent megold neki, az gyakran elfelejt más képességeire koncentrálni.

Például pályakezdőként együtt kezdtem egy lánnyal dokgozni. Férfiként engem nem kezeltek kiemelten, megmutatták a dolgokat, aztán csináltam.

A kolléganőnek az összes férfi imponálni akart, így meg is csinálták helyette. Persze ő is élvezte a helyzetet, nem tanulni akart, hanem tökéletesre csiszolta azt a technikát, hogy flörtöléssel dolgozzon.

Pár év után viszont már nem ő volt a cuki új kislány, meg is rekedt alaposan szakmailag, mert már neki kellett volna csinálnia azokat a feladatokat is, amiket évekig elhanyagolt, a flörtölés meg ilyenkor nem helyettesíti a kimutatás készítés képességeit.

Maradt egy buta széplány.

Rengeteg szép és intelligens nőt ismerek, de egy 10-20% biztos, hogy ezt játssza, se humor, se iq, se beszédtéma, csak a szépségápolás, ami kitart amíg kitart, addig vagy fog egy jó férjet, vagy bajba kerül.

2017. nov. 23. 05:42
 17/20 A kérdező kommentje:

Egyébként a kicicomázott plázalány nem feltétlenül az egyetlen kategória.

Igen, szeretek sminkelni, de többnyire csak egy rúzs van rajtam, a hajam nem festett, a szakmámban körmöt sem festhetek, nem hogy műköröm.

Egyébként köszönöm a válaszokat.

2017. nov. 23. 10:29
 18/20 anonim ***** válasza:
76%

Ebbe egyébként az irigység is belejátszik. Ha valaki egyszerre okos, és csinos, akkor könnyű kitalálni, hogy valójában csak a szépségeinek köszönheti a sikert.

Azt szerintem még Te is elismered, hogy vannak akikre ez igaz.

Az elektronikai dolgok vásárlását/helpdesket meg had ne mondjam... Mérnök vagyok, férfi, és még engem is hülyének néznek, megpróbálják elmagyarázni, hogy nem is úgy működik, ahogy... Múltkor megkérdezte a supportos, hogy próbáltam e újraindítani. Mondtam neki, hogy igen, sőt megnéztem trace-szel, hogy meddig jut a csomag, ellenőriztem a DNS-t, és egyértelműen látszik, hogy ott van a bibi... Na akkor békén hagyott :)

Btw, mi az a szakma, ahol nem lehet köröm/műköröm? Csak kíváncsiság.

2017. nov. 23. 10:39
 19/20 anonim ***** válasza:
13-as! A gokartozáshoz valóban nem kell ész, azonban ez is tökéletes példa a szterotipizálásra!
2017. nov. 23. 20:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Nálunk is nyert már nő a gokartozásnál.. mondjuk sokat segített neki, hogy 30 kilóval könnyebb volt, mint bármelyikünk, a gokartok meg egyforma erősek voltak :)
2017. nov. 23. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!