Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan ember, aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kapitány_úr kérdése:

Van itt olyan ember, aki átélt ilyet?

Figyelt kérdés

... hogy együtt vagy a pároddal (lány) hónapokon át. A kapcsolatotok fejlődik, mígnem az eljegyzés is előkerül. Majd egyszer csak a párotok benne van a hírekben egy bűncselekménnyel, aminek semmi előjelen nem volt. (Gyilkosságra is gondolok itt)

Mit tettetek? Hittetek benne, amíg volt remény? Hogyan dolgoztátok fel?

2017. nov. 17. 19:21
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez valóban megtörtént eset az nagyon durva. De ha valaki ilyenre képes, annak azért van előjele szerintem, bár nem vagyok szakértő. Nekem is volt olyan barátom, aki nem volt normális, mint szakítás után rájöttem, de egyébként nem tudnék elképzelni ilyen szituációt olyan emberrel kapcsolatban, akit ismerek. Ha önvédelemből történt a dolog, az nyilván elfogadhatóbb.
2017. dec. 26. 00:05
 12/28 A kérdező kommentje:
Nem, itt egyszerűen csak minden előjel nélkül megőrült. Este beszéltünk telefonon, másnap dél körül már nem tudtam elérni. De voltak neki anno a szakmája miatt is vizsgálatai, meg járt régen terápiára és nem állapítottak meg, még lappangó elmebetegséget sem. OCD-s volt, obszcessziói voltak, amik megrémítették, de helyén kezelte. (Ráadásul az OCD-s kényszergondolatoknak a lényege, hogy sosem válnak valóra.)
2017. dec. 26. 23:18
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem térnék magamhoz,az biztos.

Ha mondjuk azért ölte meg az illetőt,mert megtudta,hogy ő kínozta meg a macskáját,akkor mellett lennék a végsőkig,de ha hirtelen felindulásból,akkor nem.

2018. ápr. 6. 13:01
 14/28 A kérdező kommentje:
Ha hirtelen felindulás, akkor miért nem? Az még nem előre kitervelt.
2018. ápr. 6. 16:16
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért,mert a hirtelen felindulás=semmi ok.

Az előre kitervelt az végképp menekülő ok.

2018. ápr. 6. 17:10
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Szar ügy, nem irigyellek. Én azt hiszem azonnal szakítanék és megpróbálnám minél távolabb tartani magamtól, a fene tudja mire lesz még képes később, ha esetleg te sem úgy cselekszel, ahogy elvárná.
2019. jún. 4. 14:31
 17/28 anonim ***** válasza:

De miért tette? Kit ölt meg? Nem a kényszergondolatok hatása ugye?

Sajnálom hogy ez történt. Ha baleset vagy önvédelem akkor mellette állnék, még ha ő is a hibás. Ha előre kitervelt én elhagynám. Nem tudnék egy olyan emberrel együtt lenni aki ilyet tesz.

2019. jún. 4. 19:37
 18/28 anonim ***** válasza:
Azt megkérdezhetem hogy konkrétan mi lett a baja a lánynak?
2019. jún. 8. 22:45
 19/28 A kérdező kommentje:

Üdv,

Nos, kényszergondolatok hatására senki nem öl, a statisztika azt mutatja, jöjjön az pánikból, vagy OCD-ből. Neki mindkettő volt a végefelé már. Ahogy leírta nekem a börtönből, egyszerűen lekapcsolt az agya azokban a percekben. Nem is nagyon emlékszik rá.

Megállapítottuk együtt, hogy a rengeteg erőszakkal visszafojtott harag és düh, amelyektől kényszeresen félt, mert jó ember akart lenni, dolgozott benne mélyen, észrevétlenül a tudatalattiba fojtva, majd egyszer csak, mikor már a stressz a magasba tört, kitombolta magát. Utána csak ott térdelt a holttest mellett, és ordítva sírt, hogy ez mi... és megvárta a rendőröket.

Mesélte nekem, hogy ahogy közeledett a nap, egyre többször voltak már hallucinációi, látomásai, mind-mind agresszív tartalommal. S ezektől ő egyre jobban félt, s egyre jobban próbált menekülni. Én ezekről semmi nem tudtam. Félt tőlük, nem akart tudomást venni róluk, s nem akarta elfogadni, hogy benne ilyen dolgok megfordulnak. Pedig - mint aztán beszéltük - pont azt kellett volna, hogy elfogadni, ami van, s abból építkezni, ahogy lehet. Ezért mondják, hogy amelyik kutya ugat az nem harap. Mert aki őszintén kifejezi ezen dolgait, az kb. levezeti a feszültséget. Ő pedig le akart nyesni önmagából egy darabot. Sok öngyilkossági kísérlete is volt az utolsó héten. Meg aztán a fogdán is.

Végül úgy döntött, vállalja az életfogytiglant. Valamiért, amit nem is akart megtenni.

2019. júl. 23. 11:49
 20/28 A kérdező kommentje:

Én meg kb. mindent átéltem ezen időkben: haragot, sajnálatot, fellángoló szerelmet, fellángoló dühöt, elfogadást, el nem fogadást... gondolkodtam, hogy tán az ember, akit szerettem, s aki szeretett engem, létezett-e valaha egyáltalán, vagy csupán hazugság volt?

Nem tudom, s nem is fogom tudni, mennyire a családi dolgainak áldozata. Hiszen 100%-ig sem neki, sem a családnak nem hihetek. De hogy az elme rejtelmeinek áldozata, az biztos. Nem ő az egyetlen, aki arról számol be a gyilkossággal kapcsolatban, hogy elvesztette az öntudatát, nem is tudta, mit tesz... rengetegen vannak így, s akik éltek már át pánikrohamot, kb. el tudják képzelni, miről van szó. Furcsa és félelmetes dolgokra képes az agy, s félelmetes belegondolni, hogy egy rövidzárlat csupán, ami felett az embernek nincs kontrollja. S ezért lenne jó, ha hamar rájönnének, mi okozza ezt.

Én meg zenész lévén belekezdtem első könnyűzenei albumom elkészítésébe, ahol a lelki mélységeket és e tragédiából fakadó érzéseket és gondolatokat, világot akarom szublimálni, de elég homogénen megírni ahhoz, hogy sok más ember is bele tudjon helyezkedni. (Egyelőre még készülőben van. Sok és nehéz munka) A címe az lesz: "sketches of a november". Mivel novemberben történt.

2019. júl. 23. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!