Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti hogy különböztetitek meg a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti hogy különböztetitek meg a szerelem és a szexuális vonzalom érzését?

Figyelt kérdés
Azt tapasztaltam, hogy olykor ez nem is olyna egyszerű és magától értetődő, hogy valakit csak simán kívánunk, vagy többet érzünk iránta, nektek mi segít ilyenkor? Hogy különböztethetném meg a két érzést?
2017. nov. 6. 16:32
 1/10 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem az, hogy milyen jövőképet vizionálsz egy nő megismerésekor: látod magatokat együtt, boldogan, kézenfogva, szerelemittasan andalogva, esetleg közös háztartásban élve, és egy idő után, mint család? Ha ilyesmit látsz lelki szemeiddel, akkor az erősen szerelemgyanús. Továbbá annak az érzése, amikor két lélek egybekapcsolódik: amikor annyira egy hullámhosszon vagytok, hogy már nem akarod elengedni, társra leltél benne.

A szexuális vonzalomnál pedig csak egy terved van: a nőt megkapni, magadévá tenni, utána viszont nem akarsz tervezni vele, a jövőképedben nem látod magatokat együtt, mint pár. A vágy vezérel, nem a tervezés. A kommunikáció sokadlagos szempont, a testek beszélnek. A szexuális beteljesülés a végcél.

És persze a dolog bonyolódhat ám durván, ha a szexuális beteljesülést követően jön a szerelem... ilyen is gyakran előfordul. Ez általánosságban egy olyan téma, amit rejtélyes köd borít, mindenki csak találgatásokba bocsátkozik, a tudósok is csak a fejüket vakarják: semmilyen logikát, szabályszerűséget nem lehet ugyanis ráhúzni.

2017. nov. 6. 16:41
 2/10 anonim ***** válasza:
Én úgy voltam vele, hogy amikor meg tudtam fogalmazni több tulajdonságát, amiért szeretem, és megismertem eléggé, akkor szerelem. Előtte vonzalom.
2017. nov. 6. 16:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem baromi egyszerű. Ha valakinek tetszik a személyisége is, el tudnád képzelni, hogy járj vele, illetve sokat gondolsz rá, bizsereg tőle a gyomrod...na, az szerelem, vagy legalábbis már a szikrája :) A szexuális vonzalom egész más történet, attól, hogy valaki tetszik külsőre és esetleg szexelnék is vele, még messze nem jelenti azt, hogy össze is jönnék vele.
2017. nov. 6. 16:51
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha csak szexuális vonzalom, akkor másra szinte nem is gondolok, csak hogy milyen lehet vele az ágyban. Ha szerelem, akkor inkább a jó beszélgetésekre gondolok, meg hogy milyen értelmes dolgokat mondott, vagy milyen kedvesen mosolygott stb.

Nekem mind a kettőhöz kell, hogy ismerjem az illetőt, illetve szexuális vonzalom esetén is, egy idő után elkezdek arról fantáziálni, milyen lehet vele kapcsolatban lenni. Viszont ilyenkor többnyire érezem is hogy a másik mennyire "idegen" nekem, mennyire nem illünk össze. Hiszen, ha minden klappolna, akkor szerelmes lennék, nem csak vonzódnék hozzá.

2017. nov. 6. 16:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha szex után is szerelmes vagy, akkor szerelem.
2017. nov. 6. 16:54
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Két teljesen más érzés a kettő. Aki nem tudja megkülönböztetni, az sosem volt igazán szerelmes.
2017. nov. 6. 17:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Én valahogy úgy tudom megkülönböztetni, hogy az egyik a bőrömet égeti, a másiknál pedig a legbensőbb részeimből árad a melegség.

De így sem egyértelmű, hisz mindenkivel aki tetszik (külsőleg-belsőleg) azzal el tudok képzelni többet is. Van abban valami hogy csak szex, vagy csak bizonyos idő után, amikor már jobban ismerem akkor tudom eldönteni hogy mi is ez valójában. Ha továbbra is, és egyre jobban vágyok rá, és nemcsak a testére, akkor az már szerelem, vagy legalábbis mindenképp több puszta vonzalomnál...

N

2017. nov. 6. 19:09
 8/10 anonim ***** válasza:

Valóban van különbség a 2 között.

Akihez szexuálisan vonzódom, egyáltalán nem, vagy közel sem jövők úgy zavarba és érzed azt, mint amikor szerelmet érzel.

Ekkor csak vonzalmat érzel.

A szerelemnek a vonzalom ne az elsődleges eleme, például jobban érdekel a másik személye. ki ő, mit szeret, mit csinál, milyen értékeket tart fontosnak, mennyire hasonlítotok,stb.

A szexuális vonzalomnál ezek nem igen hangsúlyosak, ott a szex áll az első helyen, persze érdekel emellett a másik is, mint személy,de ennyi. Messze nem akkora mértékben, mint a szerelemnél.

Az egyetlen helyzet, amikor nem tudtam eldönteni, hogy vonzalom, vagy szerelem-e amit kezdek érezni, az akkor volt, amikor barátságban jött elő.

N

2017. nov. 6. 21:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Elemzéssel.
2017. nov. 15. 14:28
 10/10 anonim ***** válasza:

Szexualis vonzalom: csak külsőleg vonz vki.

Szerelem: vonzó külső és,kíváncs vagyok rá milyen személyisége,szeretném megismerni.Ha azt is megnyerőnek találom,akkor lehet többet érzek iránta.

Van,hogy szexuális vonzalomból is kialakul szerelem,vagy is ált így megy.

2017. nov. 15. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!