Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves férfiak! Aranyásónak néznétek azt a nőt, aki rendszeresen drága dolgokba jár és nagyon ügyel a megjelenésére?
szóval azért, mert a szüleim öltöztetnek aranyásó vagyok. :(
nekem mindig sok ruhát vettek a szüleim, mert anyukámat érdekelte nagyon az öltözködés mindig is, így én is ilyen lettem. ettől függetlenül jártam egyetemre, lett jó munkám, és most megveszek magamnak mindent, amit eddig a szüleim. szerintem ez irigység vagy rosszindulat, hogy akinek a szülei vásárolnak a gyereknek (miért ne tennék?), az csak sz ar ember lehet...
az is hülyeség szerintem, hogy lenézi valaki azt, aki ruhára költi a pénzét. és ha őt az teszi boldoggá? nem mindenki akar nyaralni. nem mindenkit érdekel annyira, hogy hol lakik. mindenkinek más a fontos.
én se költöm minden pénzem ruhára, mert szeretek kirándulni is pl. vannak hobbijaim amik pénzbe is kerülnek. de nem néztem rossz szemmel soha arra, akinek más a fontos, vagy másra érte meg költenie.
Kérdező, szerintem elég szánalmas, ha valaki nem tudja megvenni az adott márkás ruhát eredeti áron, de azért villog vele, hogy gazdagnak tűnjön. Ha nem engedhetem meg magamnak, hogy eredeti Armani meg Gucci cuccaim legyenek, csak outletesek vagy hamisak, akkor inkább meg sem veszem. Ez ilyen tipikus panelproli szokás, hogy márkás ruhákkal villognak(persze, biztos eredeti, mikor a havi fizetésük sincs annyi, mint amennyibe az eredeti darabok kerülnek), de közben a lakótelepen élnek és nyaralni is max a Balatonra járnak.
Persze, ha valaki tényleg gazdag és megteheti, az más téma, mert ha elit körökben mozogsz, ott ez szinte elvárás, nincs mese.
Utolsó, az eredeti és az outletes az egy és UGYANAZ. Outlet nem azt jelenti hogy ott hamisát lehet kapni.
Ellenkezőleg, olyan ruhákat amelyek EREDETIEK de nem az aktuális kollekció darabjai. Mondjuk ez alapdaraboknál nem olyan probléma. Véleményed szerint, leárazásokkor is butaság vásárolni, mert nem teljes áron jutunk hozzá és pl. az is az outlet színvonala.
Ha bemegyek az Andrássy a Ralphba és megveszem az inget 60000 FT, akkor tudom hogy ebbe az összegben benne van a borsos helypénz, az eladók bére, a világítás/fűtés/hűtés/berendezés költsége, a vaskos haszon, a 27% áfa.
Kérdésem: Miért vegyen meg ott ezt az inget ha fele annyiért megkapom máshol?
Az ilyen márkás ruháknak az a lényege, hogy státuszszimbólumok legyenek, semmi más. Olyan, mintha magadra írnád, hogy “gazdag vagyok”. Épp ezért olyan drágák, hogy ne prolik hordják, mert akkor semmi jelentőségük nem lenne.
Ha neked nincs pénzed ilyen ruhákra, akkor gondolom nem vagy gazdag, akkor minek akarsz annak látszani? Ez mi, ha nem felszínesség?
"#19 Nem tudom miért gondolják azt sokan ebbe az országban hogy akinek van drága ruhája az biztos hamis?"
Mondom: "...AZ ÉRDEKELNE...". Vagyis MEGNÉZNÉM, hogy hamis-e - nem pedig előre eldöntenék bármit is.
Már ha érdekelne egyáltalán. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!