Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi kellene ahhoz, hogy több házasságból/kapcsolatból szülessen gyerek?
Ha lenne hova szülni. Én óvodapedagógusnak tanulok amivel éhbérért fogok évekig dolgozni hogy valamivel élhetőbb keresetem legyen. Ha elvégzek egy kétéves mesterképzést akkor kicsit jobb lesz a fizetésem de bukok két évet. Na én 22 évesen fogok végezni itt amire teszek egy két éves mestert 24 leszek mire az a diploma is meg van (és ez nem egy orvosi vagy jogi kar) ezután két évig gyakornok leszek ezt követően tehetek vizsgát amivel anyagi szintet és a ranglétrán is szintet lépek. Ha nagyon akarok ekkor elmehetek gyesre de a ped1 még nem garantálja a munkahelyet mivel ped2-től leszek "igazi óvónő" még mindig csak pár év tapasztalattal (jó esetben 6 évvel a munkába állásom után) elmehetek biztonsággal szülni. Ez azt jelenti 30 évesen vagy inkább 31-2 évesen fogok szülni először. És ismétlem ez nem egy orvosi. Szóval mikor szüljek? Mert ha most kipottyantok egy gyereket hova fognak felvenni egy kisbabával? Miből fogok élni és mennyit felejtek mire munkába állhatok? Ha a ped2 elérése előtt megyek el akkor kiesek a gyakorlatból sokkal nehezebb lesz visszarázódni és megírni a portfóliót meg a temérdek papírmunkát amit kérnek.
De ha a saját életemtől el is vonatkoztatok vegyünk egy átlag 120-150 ezres keresetet amiből 240-300 körül jön ki egy család. Ennyiből hány gyereket lehet tisztességesen etetni ruháztatni iskoláztatni? Milyen életet lehet teremteni és mivel/miből indítaná útjára az ember a 3-4 gyerekét ami ahhoz kellene hogy a társadalom nőjön ne fogyjon vagy stagnáljon?
Szóval nagyon sok minden kéne hozzá. Túl sok minden ahhoz hogy megvalósulhasson.
Ezeken felül én kettőnél akkor sem szeretnék több gyereket ha meg lenne a lehetőség biztonsággal felnevelni de akkor legalább elgondolkoznék.
Azt látom, hogy tíz esetből nyolc az, ahol a pasi félrelép és otthagyja a családot egy másik nőért, mielőtt a gyerek iskolába megy.
Ide is mindjárt beírja valaki, hogy még ebben is a nő a hibás, mert....
Anyának lenni annyi, hogy ilyen alja senki leszel, amit taposni és köpködni lehet, miközben te nem eszel, hogy jusson étel meg ruha a gyereknek. Ez a "dőzsölsz a gyerektartásból", amit az exed persze nem fizet.
Szerinted ki az a barom, aki ilyen életre vágyik?!
Egyetertek az utolsoval...hulye leszek egyeduallo anyuka lenni, foleg, hogy utana mar teljesen elvagyok vagva mindenkinel.
Nem hianyzik ez nekem sem.
1. Túlnépesedés van.
2. Vannak, akik alkalmatlanok szülőnek (inkább az ő kedvüket kellene elvenni a gyerekvállalástól).
3. Vannak, akik akarnának, de velük meg a természet cseszett ki (meddők, vagy olyan betegségük van, ami akadályt jelent - pl. egy rokonom olyan szívbetegséggel született, ami miatt nem tudott volna kihordani egy gyereket, mert belehalt volna a terhességbe).
Aztán ezek mellé jönnek azok a dolgok, hogy a gyereket nem elég megcsinálni, el is kell tartani, és ezt a gyerek érdekében stabil megélhetéssel lehet a legbiztosabb módon kivitelezni, stabil munka, biztos fizetés, de sok cég még a dolgozói tisztességes bejelentését is elsumákolja, ami viszont a születendő gyerekkel otthon maradó esetén nagy hátrányt jelenthet (hiszen attól függ a CSED, GYED, mennyi volt korábban bejelentve, a fekete fizetés nem számít bele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!