Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bántalmazó kapcsolatból ebben a formában mi lehet a kiút?
Családtagok nincsenek. Munka nincs, anyuka gyesen van (1 éves a gyerek), így nagyon jövedelem sincs.
Jogi lépéseket nem mer tenni, mert fél, hogy elveszik a gyerekét.
Ilyen esetben mit tehet?
(Lehet, rossz a kategória, akkor elnézést. Támadó jellegű válaszok nem érdekelnek, és nem rólam van szó.)
Jogi lépés miatt nem veszik el a gyereket, ez butaság.
Amennyiben fizikai a bántalmazás, látlelet, feljelentés. A következő verésnél 30 napos távoltartásit kell kérni. Közben beszélni a családsegítővel, ügyvéddel, hogy mielőbb intézzék a gyerektartást, asszonytartást. Más út nincs szerintem, főleg munka nélkül.. Nagyon-nagyon nehéz lesz! Érdemes lehet alapítványokat is megkeresni vagy egyesületeket, ők többet tudnak, mint én. Ilyen pl. A NA-NE
Semmi olyan, amit az ilyen anyukák bevállalnának.
Keresni kell egy állást, amiből saját jövedelme van, és beadni a kicsit bölcsődébe, aztán a keresetéből kivenni egy kis szobát/albérletet, vagy legvégső esetben nézni átmenetileg egy anyaotthont, ahol befogadják.
És szépen lepattanni a kicsivel.
Aztán rögtön beadni a gyermekelhelyezésit, és a gyerektartás iránti kérelmet is.
Ennyiből (saját kereset, családi pótlék, adókedvezmény, gyerektartás) már elég sokan tudnak egyedül gyereket nevelni. Akkor is, ha nagyon nehéz.
Várólistásak amúgy, 2-3 hónap, mire el tudnak helyezni valakit. Ott mondták.
Krízisközpontban 5 napot lehet maradni.
De mondjuk engem már nem érdekel a dolga, ha a palija hülyére veri, az se. Szerintem ez élvezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!