Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek korrekt lenne az, hogy tinderen ne csak a férfiak kezdeményezzenek hanem a nők is?
Úgy érzem 21. században cikinek érzem, hogy ezzel kell foglalkoznom. Van egy 21. századi applikáció és még ott is 19. század előtti maradiságok vannak, mint "had ne én írjak egy férfira", "férfinak kell kezdeményezni", "szedjétek össze tökeiteket.
Egy két alkalommal kezdeményeztek nálam beszélgetést, de a legtöbbször én kezdeményeztem.
El fog odáig jutni egyszer a közgondolkodás, hogy nem az a fontos, hogy ki kezdeményezzen, hanem ha szimpatikusak egymásnak akkor mindegy ki kezdi? Elavult szokásokat felesleges erőltetni.
Kár itt acsarkodni. Az egyenjogúság meg még mindig nem azt jelenti, hogy a szokások is ugyanazok legyenek.
Az egyedüli elcsépelt dolog az, amikor egy nőnek tetszik valaki, de az istenért se kezdeményezne, mert nem az nem szokás, csak őrlődik magába.
Férfiaknak se kéne síró görcsöt kapni a kezdeményezéstől.
Nem is ezzel a szokással van a gond, hanem a kikövetelésével, ahogy itt is néhány nőszemély szerint az már nem nagybetűs FÉRFI, aki nem szólítja őket le. Így már nem egy természetes dolog lesz, hanem egy kényszerré alakul. Betokosodik a gondolkodás. Kezdeményezzen az, akinek tetszik a másik. Ne dogmák mögé bújva igazoljuk a cselekvőképtelenségünket.
Én ennél a kérdésnél azt látom, hogy EGY nő van azon a véleményen, hogy a férfinak kell kezdeményeznie, és ő semmilyen helyzetben nem hajlandó.
Viszont a kérdés is hülyén van megfogalmazva, mert szerintem a Tinderen sincs olyan szabályozás az oldalban, hogy ha nő a felhasználó, akkor nem tud kezdeményezni... :-) Tehát feltételezem, hogy a Tinder is korrekt ebből a szempontból, mert a lehetőség ott van. Az, hogy valaki kezdeményez és valaki nem, inkább egyéni, most lehet baj azzal is, akinél nem kezdeményeznek, de nem feltétlenül, de lehetséges.
Írok egy példát, szintén társkeresős korszakomból. Nem Tinder, de társkereső. Fent volt egy férfi, több képpel, bőséges szöveges infóval az adatlapján. Tetsziket nyomott a profilomra, mondom, nézzük meg, ki vagy. Tudod, miért nem írtam neki? Sőt, nemhogy nem írtam, de tiltottam is, nehogy ő tudjon írni nekem. A leírásának a lényege az volt, hogy szidalmazta a nőket. Most ez legyen egy nőnek vonzó? Hát én meg nem akartam ilyen emberrel ismerkedni.
Nekem fontos hogy egy férfi igazán férfias legyen és igazán engem akarjon, ezért kezdeményezzen ő. Természetesen az kezdeményez aki akar, de én így érzem. Van akinek ez nem fontos, nekem az. Én szeretem ha egy férfi férfias, cserében én meg nőies vagyok.
A házimunka felosztása azért természetes mert mindketten 8 órában dolgozunk, és nem egy farmon élünk. Ennek semmi köze ahhoz, hogy ki kezdeményez. Első randin is szerintem a férfinek illik fizetnie, bár mindig felajánlom hogy fizetem a részemet és a második randitól határozottan a felváltva meghívás híve vagyok. Sőt ha úgy vesszük hogy ő meghívogat engem kávéra, sütire, én meg felhívom hozzám egy gyertyafényes vacsorára egy üveg borral és egy szál csipkebugyiban várom, szerintem kettőnk közül ő járt jobban. Cserében kezdeményezzen már, na :-)
Igen, vannak nyuszi csajok, ez tény, de ebből az oldalból ne indulj ki. Igen, sok a regisztrált felhasználó, de vannak, akiknek már nem az első regisztrációjuk, amit most használnak. Nekem is voltak más regisztrációim már, volt, hogy azért regisztráltam újat, mert elegem lett és tiszta lappal akartam indulni, volt, hogy azért, mert rég jártam itt és elfelejtettem a jelszót. Ez egy anonim oldal. Olyan is biztos van, aki egyszerre több regisztrációt használ, sőt, abban is biztos vagyok, hogy akad, aki azért regisztrált új felhasználót, mert a másikat letiltották.
Vannak felismerhető csoportok, a gyávák, a lusták, az egoisták, a kényesek... a stb. stb. stb... Volt itt egy időben egy magasvékony, aki legendává vált.
"Szóval én egyáltalán nem azt látom magam körül, hogy a nők rohannának kezdeményezni, és a saját bőrömön is ugyanezt tapasztaltam." - ez nem feltétlenül a nők miatt lehet, de nem tudom.
Én most nem keresek társat, egyelőre elengedtem a témát, de amikor kerestem, akkor sem próbálkoztam be mindenkinél, aki egy fokkal szebb volt az ördögnél. A minőség számít, nem az, hogy sok lovagom legyen. Amikor épp társat kerestem, beszélgettem mondjuk egy időszakban 2-3 emberrel, aztán ha valakivel komolyabbra fordult, a többit leépítettem, ha valakiről kiderült, hogy nem passzolnánk valamiért, akkor nem folytattam tovább vele, ez változó, hogy kinél hogy alakul. Volt, akivel egyszer találkoztam, de nem lett több, mert mondjuk végig a volt menyasszonya miatt siránkozott, aki elhagyta, de olyan is akadt, akivel találkozóig sem jutottunk el, mert már a beszélgetésnél kiderült, hogy mondjuk 30-as, anyuci tartja el, pedig jó szakmája van, de nincs kedve dolgozni (én meg eltartom magam egyedül nőként).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!