Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak! Ti hogyan élitek meg a 'szerelmet' és a vágyat?
# 18: 'ember érzelmeit fel lehet bontani pontosan meghatározható, megérthető aspektusokra, és nincs semmiféle misztikus többlet, amitől az nem pusztán érzelmek halmaza, hanem "szerelem".'
Persze, hogy nincs misztikus többlet, az lett volna a kérdésem lényege, hogy a férfiak is érzik-e az érzelmek azon 'keverékét', amit a nők szerelemnek hívnak, vagy a férfiak, amikor 'szerelmet' éreznek, akkor valójában nem olyasmit éreznek, mint a nők, hanem nagyrészt csak vágyat, ami nem is csoda, hogy viszonylag gyorsan alábbhagy.
Tehát, amikor egy nő szerelmes, akkor minden érdekli a férfival kapcsolatban, az esetleges testi hibái nem fognak számítani, állandóan vele akar lenni, minden gondolatára kíváncsi stb. Amikor egy férfi 'szerelmes' akkor pedig, szerintem leginkább vágyat érez csak, amikor végre megtörtént az aktus, nem érdekli különösebben, hogy a nő mit gondol vagy érez, a közelségére se túlzottan vágyik.
# 20: 21. századi átlagos férfiakra lennék kíváncsi. A szépirodalmat művészlelkű férfiak írták és az ott ábrázolt 'szerelem' nagyrészt vágy szerintem. Egy elképzelt nőnek, a vágy tárgyának idealizálásáról szól az egész. Én így éreztem. Ez nagyon messze van attól, amit a nők a 21. században szerelemnek éreznek. Én meg pont arra lennék kíváncsi, hogy ez utóbbi mennyire hasonlít ahhoz, amit egy átlagos 21. századi férfi érez.

16-os vagyok
Okos gondolatokat írtál a végére kérdező. :)
Beleolvastam pl az Így szerettek ők c történetekbe: itt a magyar költők/írók szerelmi életének hátterébe nyerhettünk bepillantást.
Amit írsz az utolsó kommentedben , az itt helytálló. Megvan az Anna örök c. vers? NAgyon gyönyörű, egy nő a költő egész életét végigkísérte, és minden rezzenésében benne van. Nos, a való életben kb 1x beszéltek, konkrétan nem is ismerte Annát. (Anna is meglepődött, és mikor olvasta Juhász versit, ő maga is mondta, hogy ez nem neki szól, csak a rávetített ideáljának, szőke hajnak, kék szemének. Fogalma sincs, hogy alakulhattak ki vele kapcsolatban ilyen érzelme, mivel egyszer találkoztak csak, és pár szót váltottak egész életükben(!).
Az megvan, hogy Petőfi szerelme Julianna volt?
Mér jegyben álltak, amikor egy színésznő kezét is megkérte. :) Csupán azért nem házasodtak meg másnap végül mégsem, az első találkozás után, mert nem voltak hozzá ott náluk az anyakönyvi kivonatuk, és egyik pap sem adta össze őket emiatt.
Korábban írtam, hogy önmagában a férfi-női szerelmi érés között nem mutattak ki különbséget.- Legalábbis ami a nemet illeti.
Itt ez a cikk, ebben viszont tettek olyan megjegyzést, hogy a tesztoszteronszint viszont meghatározó a romantikus értelemben vett szerelem típusánál ( ez az, ami téged is foglalkoztat).
Ebben lehet valami szerintem is.

Utolsó vagyok:
Még annyit a kérdésedhez, hogy már csak azért sem férfi-női nemi jellegű dolog a szerelem érzése, mert az én párom 6 év után szerelmesebb belém, mint én belé. Vallja, hogy ő még mindig, a mai napig szerelmet érez ( én részemről ez szeretet, de nem is voltam az a nagy szerelmes típus).
És nem csak mondja, hanem a viselkedése, hozzáállásából is tudom, reakcióiból, hogy ő tényleg az, nem csak mondja. ( Miért mondaná, amikor én meg mondtam mér neki, hogy nálam ez inkább erős szeretet és kötődés?) Megkérte a kezem is, és velem szeretné leélni az életét, ha rajta múlna már az esküvőn is túl lennénk, és a gyerek is jöhetnének... Sőt, magától már az esküvőt is elkezdte szervezni, hogy kinézett dolgokat, stb..
Szóval nem igaz, hogy egy férfi nem lehet igazi értelemben véve szerelmes, vagy másképp az, mint egy nő.
Más példáról is tudok a környezetemben.
Amiről te írsz a kérdésedben, az is csak VÁGY. A szerelem nem múlik el pár hónap alatt, és tényleg az, akkor utána nem a semmi mard. HA mégis, akkor az inkább csak vágy volt. Ennyi a titok.

Ez a kérdés megint másik nemre való mutogatás csupán. Azt mondod, hogy a férfi szerelme pusztán nemi vágy? Igazad van. Legalább annyira "csak" nemi vágy, mint a nők oldaláról. De ez semmit sem von le a szerelmünk értékéből. Reálisan nézve a világ legszebb érzése, az egész szerelmi cécó pusztán az utódnemzést szolgálja. Azért jött létre, hogy a fajfenntartás biztosítva legyen általa. Azértt, hogy a férfi abba a nőbe szerelmesedjen bele, akinek génjei az ő génjeinek a legjobb párosítása. Női oldalról ugyanez a helyzet, akár fel- és elismered ezt, akár nem.
És kár lenne bármilyen szempont alapján lebecsülni a férfi szerelmét. Akár tetszik, akár nem, az viszi előre a világot. Ha megnézed a történelmet, minden háború, minden hódítás mögött valahol egy nő áll. Minden felfedezés, minden találmány mögött valahol a férfi azon vágya rejlik, hogy megmutassa a világnak (valójában a nőnek!!!), hogy ki is ő valójában. Fiatal korban nehezen, vagy egyáltalán nem ismeri be ezt az ember, de tulajdonképpen azért tanul, azért épít egzisztenciát, azért vesz/épít házat, azért alkot maradandót, azért ír verset, azért szerez hozzá zenét, hogy bizonyítsa; az ő génjei a legérdemesebbek a továbbörökítésre. Női oldalról ugyanez inkább a külsőségekben nyilvánul meg. A nő azért akar szép lenni, azért öltözködik a legújabb divat szerint, vagy a naki leginkább illő ruhadarabokba, azért sminkel, azért hord push up melltartót, évszázadokkal ezelőtt azért nyomorította felsőtestét fűzőkbe, azért hord magassarkú cipőt, azért jár fodrászhoz, azért alakult egész iparág az ő igényeinek a kielégítésére, mert meg akar felelni a férfinak. Fel akarja hívni a figyelmét. Tetszeni akar neki. És nem azért akar tetszeni neki, hogy forintos alapon ultizzon, hanem hogy testi kontaktust alakítson vele.
Tény és való, én magam is rengetegszer leírtam, hogy a nő és férfi gondolkodása, lelkivilága merőben különbözik. De a CÉL ugyanaz.

ma 08:44
1 nő elég ha felvesz egy legingset,akkor domborodik a fenék és ennyi elég is a pasiknak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!