Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van minden nő mellett komplexusom?
Akkor is, ha objektíven nem sokkal szebb nálam, nem ért el semmivel se többet, nem csinált semmi különlegeset.
Néha úgy érzem, én vagyok a legszánalmasabb nőnemű ezen a Földön.
13-14 éves korom óta így érzek, azt hittem, idővel, ha teszek érte (pl képzem magam, megkeresem, miben vagyok tehetséges, keresek egy munkát, amit nem utálok, külsőre előnyösen öltözködök, adok magamra), változik, de nem változott semmi :(
24n
Kicsi korodban sokszor hasonlítottak össze más kislányokkal?
Szerintem valami ilyesmi eredete lehet a problémának.
21/L
Nem bántásból mondom, de keress fel tényleg pszichológust.
Nagyjából a béka feneke alatt lehet az önértékelésed, tele kisebbségi komplexussal, megfelelési kényszerrel és társai.
Én úgy gondolom, hogy mélyebb dolog lehet ebben.
És ha azt nézzük, hogy nőknél jön csak elő, akkor egy másik nő lehet a dologban.
Történt veled kiskorodban valami trauma, amihez köze van egy másik nőhöz? Lehet az bárki... anyud, nővéred, óvónéni, stb..?
Hasonló komplexusokkal küzdök én is. Én pl ma voltam családállításon, hogy rájöjjek honnan erednek a negatív szülőkomplexusaim. Részben erre is kitértem az állítás vezetőnek. Ő az alábbiakat tanácsolta nekem:
-Senki sem jobb vagy rosszabb a másiknál.(én ezt kiegészítettem azzal, hogy mindenki egyforma büdöset sz*rik) és nem mellesleg sehol sincs kolbászból a kerítés, csak nem kötik az orrodra a problémákat.
-Kell egy egészséges önzőség(magyarul ne foglalkozz mások véleményével). Nem kell ezzel se túlzásba esni, de a te életedben te legyél az első és ne más.
-Önálló élet(pl másokkal összeállsz és kivesztek egy albérletet)
-Ami van probléma, az nem biztos, hogy igazi probléma(max csak neked), és nem kell a bolhából elefántot csinálni. Végképp nem kell belelovalnod magad.
Nem utolsó sorban próbáld meg elhinni magadról, hogy értékes, szerethető és megismételhetetlen vagy, és egymagad is kerek egészet alkotsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!