Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kinek mennyire fér bele egy "friss" kapcsolatba, hogy a párja belekutasson az üzeneteibe?
3hónapja vagyok együtt a párommal. Érzem, hogy ő szerelmes, viszont én azt érzem, hogy vannak érzéseim felé, de nem alakultak ki még komolyabb érzelmek iránta. Nem tudom, hogy egyáltalán kialakul-e.
Őszinte voltam hozzá, és elmondtam mit érzek. Kiborult nagyon, remegni kezdett, és a szeme is könnyes volt, félt hogy elveszít. Hazamentem, mert nem láttam értelmét, hogy mellette legyek, mert fel kellett dolgoznia, amit mondtam.
Pár napot külön töltöttünk, azután találkoztunk. Nem lett kimondva, hogy legyen vége a kapcsolatunknak, viszont ott megtört nála valami.
A telefonom le van kódolva, de ő az első perctől tudta mi a kód rajta. Soha nem dugtam el előle a telefont, nem vittem magammal semerre, mindig ott volt, ahova éppen letettem.
Miután újra találkoztunk együtt aludtunk, és amíg elmentem reggel zuhanyozni, belenézett a telefonomba,végig az összes bejövő üzenetemet, emailen,facebookon,instan, sms-eket. Azt gondolta, hogy az érzelmeim egy másik férfi iránt irányultak, ezért belenézett.
Nem gondolom úgy, hogy a kettő összefügg. Egyszerűen nem így alakult ez az egész, de ettől még nem hiszem, hogy bele kellett volna nézni az üzeneteimbe. A válasza az volt, hogy nem akar elveszíteni, és túlságosan féltékeny.
Nektek ez mennyire fér bele?
" Naná hogy megijedt szerencsétlen és racionális magyarázatot keresett."
Na ok, és ha főnököm, bejelenti, hogy minden indok nélkül el leszek bocsátva, akkor fel vagyok jogosítva arra, hogy óvatlan pillanatában, belenézek a céges levelezéseibe/aktákba, hátha onnan meg tudom mi a baj?
Számomra pont azért nem elfogadható, mert etikátlan.
Az én telefonom, gépem, laptopom stb. mindig nyitott könyv volt a korábbi kapcsolataimban, ámbátor sosem voltam kíváncsi, hogy az akkori párom telefonjában mik lehetnek.
Ma már nemigen örülnék neki, ha feltúrná valaki a cuccaimat engedély nélkül, sőt, per pillanat nincs lekódolva semmim sem, viszont ha úgy alakulna, hogy párkapcsolatba kerülnék, egészen biztos, hogy mindenemet ellátnám jelszavas védelemmel.
3hónap után úgy gondolom nem kell egymás üzeneteibe turkálnunk. Nem volt titkolnivalóm, ezért se borulok ki annyira, és valahol megértem, hogy ezt találta jó megoldásnak, de ezzel valahol megpecsételte magát nálam. Abszolút nem érzem azt, hogy ezzel "megfenyegettem", hogy elmondtam mit érzek. Mivel még komolyabban nem beszéltünk az érzelmeinkről, hogy hol,-merre tartunk, így úgy gondoltam őszinte leszek hozzá.
Igazából a kapcsolatunk egy felvezetés volt, a kérdés másról szól.. KINEK MENNYIRE FÉR BELE... Köszi!
Nem fér bele.
Két hetes kapcsolatban mutatott valamit barátnőm, egy több oldalas dolgot a gépén, közben elment fürdeni. Ott volt megnyitva a böngészőjében minden. Fb, gmail, naptár, céges levelezés. Eszembe sem jutott másik fülre kattintani, mint amit megmutatott. Amikor visszajött, mondta, hogy na, biztos jól kigarázdálkodtad magad a gépemen, mire én csak annyit válaszoltam, hogy a feltételezés is sértő :) Cserébe ugyanezt várom el én is. Lehet olyan, amikor megengedem, vagy kérem, hogy nézzen meg valamit, de kérdés nélkül nem nyúlkálok!
Én úgy fogalmaznék, hogy ebben a helyzetben nem ez a legnagyobb probléma szerintem.
Ha te közölted vele, hogy neked amúgy egyáltalán nincsenek érzelmeid, nem tudod, lesznek-e, majd magára hagytad, hogy ezt dolgozza fel, akkor utána szerintem felesleges akármelyik irányban korrektség elvárásáról beszélni. És lehet az őszinteséggel takarózni, csak az meg szerintem ott kezdődik, hogy érzelmek nélkül nem is kezdünk bele a párkapcsolatba. De egyébként ahogy érzékelem, ez mostanában nem így működik, ahogy én gondolom, de az enyém is egyfajta vélemény.
Ebből a nézőpontból pedig szerintem nem lényeges mit csinált, igyekezett megszerezni az információkat, amik nélkül te "pár napra" magára hagytad.
Más esetben egyébként szerintem sem illendő belenézni a másik privát beszélgetéseibe, pláne nem friss kapcsolatban. Később már valószínűleg semmi újat nem mondana, de akkor sem illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!