Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan aki el tudja képzeln...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan aki el tudja képzelni hosszú távon poligám kapcsolatban éljen?

Figyelt kérdés

2017. aug. 26. 01:40
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
100%

Az idevágó legfontosabb magyar honlap GYIK oldalán a 4. kérdésben van leírva a poligámia:

[link]

"A Poligámia többpartneres házasságot jelent, amelyet általában egy vallás vagy egy állam törvénykezése, egy nép szokásai előírnak vagy megengednek. Az esetek túlnyomó többségében ez többnejűséget jelent..."

2017. nov. 8. 18:59
 22/55 anonim ***** válasza:
46%

El tudom képzelni. Nem a többnejűség vagy a többférjűséget, hanem a poliamóriát. Ha nem jön össze a mostani kapcsolatom, akkor talán meg is próbálom. Legjobban az vonzana, hogy a barátnőmnek is volna másik kapcsolata meg nekem is.

Sosem voltam féltékeny. Az egyik korábbi válaszolóval szemben szinte hidegen hagyott a megcsalás is, a legkevésbé sem okozott semmiféle fizikai fájdalmat, lelkit is csak egy-két pillanatig. Mostani gondolkodásommal már azt se hiszem hogy gond lenne. Csak nyíltan menjen, mert az átverést viszont nagyon utálom.

Szerintem pont ez lehet a különbség a poliamór és a monogám emberek közt, hogy kinek mi a fontosabb. Az őszinteség vagy a biztonságérzet.

2017. nov. 8. 19:08
 23/55 anonim ***** válasza:
58%
A poliamóriát igen, főleg egy tantrikus kapcsolatban, amely már meghaladta a hagyományos, "birtokolni akarom a másikat" és "létezik megcsalás" szintet.
2017. nov. 8. 19:11
 24/55 anonim ***** válasza:
39%
(Unalmasok már azok a gyökerek, akik aszerint minősítenek egy választ hasznosnak vagy haszontalannak, hogy egyetértenek-e vele. Egyszavas Igen válasz 32%, egyszavas Nem válasz 72%. Ha csak a saját véleményed akarod olvasni, akkor mi a fszért olvasod el másokét?)
2017. nov. 8. 19:13
 25/55 anonim ***** válasza:
4%
Jaja, egy hárem jól jönne.
2017. nov. 21. 23:21
 26/55 anonim ***** válasza:
82%

Én igen.

De a társadalom kicsit se nyitott erre, úgyhogy szerintem sose lesz ilyen jellegű kapcsolatom/kapcsolataim. Mondjuk én inkább a nyitott kapcsolatot preferálnám. Számomra a szex játék és szórakozás, és nincs mindenáron összhangban a szerelemmel. Szerelmem csak egy lesz, de attól még a szimpla testi örömöket átélném mással is. És amennyiben csak testiségről lenne szó, a páromtól se sajnálnám, nem látom a különbséget eközött, vagy aközött, hogy előttem is lefeküdt valakivel. Ugyanaz, csak időben máskor történt.

De ehhez nagyon más jellegű felfogás kell, amire szerintem az emberek 99%a fizikailag képtelen.

N

2017. nov. 22. 11:52
 27/55 anonim ***** válasza:
58%
Igen,benne lennék.
2017. dec. 9. 17:36
 28/55 anonim ***** válasza:
63%

A lelki kötődés, a társas viselkedés alapvetően monogám természetű. A pár/partner/társ az mindig egy, aztán vannak a felszínesebb kötődések, barátok, haverok stb stb.

A testi kapcsolat más. Sajnos túl van misztifikálva és dogmatizálva, holott egy könnyed szexuális "félrelépés" (már maga a megfogalmazás is ítélező) még javíthatná is a párkapcsolatot.

Érdekes, hogy a szexuális segédeszközzel elkövetett szexus ill a maszturbáció kevésbé okoz megütközést az emberekben, mintha a szexuális segédeszköz történetesen egy emberi test lenne.

Fertőnek, szodoma-gomorra dolognak tartják, holott egyszerű természetes emberi/állati ösztönlénységünk vetülete.

Erre persze lehet azt mondani, hogy miért nem uralkodunk magunkon, hisz emberek vagyunk.

Sok dolgon lehet, de az atavisztikus alapösztöneinken való erőszaktétel hosszú távon frusztrációkat, konfliktusokat eredményez. Ezek biológiai konfliktust is okozhatnak, melyeknek testi tüneteik, szomatikáik lesznek. Ergo ezt a nagy hűség dolgot ennyire piedesztálra állítani és túlfetisizálni épp, hogy nagyon szembe megy a természettel.

Én nem ítélem el a nyitott kapcsolatot sem és a swinger életmódot sem, amennyiben az a tagoknak jó és egyező akaratuk által jött létre.

Megcsalás is csak akkor van, ha azt HAZUDJUK hogy hűségesek vagyunk, a párunk eszerint él és közben mégis van kufirc. De ha értékrendileg egyeznek, akkor semmi gond. Szerintem.

2017. dec. 23. 10:37
 29/55 anonim ***** válasza:
57%
Hosszútávon nem! Rövid távon ment. Barátnőmmel és 2 lánnyal éltem 3évet. Exem elvileg csak velem volt. De szerintem a lányokkal is voltak 3asban. De a két másik lánnyal néha "buliztunk" az egyikkel rendszeresen ha csak ketten voltunk fent félt egyedűl aludni.
2017. dec. 31. 11:30
 30/55 anonim ***** válasza:
57%

Ez egy erdekes kerdest, ami senki szamara nem sertö.

Miert van az, hogy az egyik velemeny "hasznos", mig a masik nem?

Meg akkor is, ha csak egyszavas valasz erkezik egy eldöntendö kerdesre (mondjuk en is szivesen olvasok indoklast, akkor is, ha velemenyem különbözik). Tudtommal, ez nem egy erkölcsi itelöszek!

En ezt annyira gyerekesnek tartom, föleg egy felnötteknek szolo kategoriaban!

7 eve boldog, monogam kapcsolatban elek! Kepzelges szintjen el tudnam -e kepzelni a poligamiat? (Mint ahogyan a kerdes szol!) Ha senkinek sem fajna es egyebb feltetelek mellett, igen. Mennyire eselyes? Mondjuk ugy, hogy ha 3x egymas utan megnyertem a lotto jackpot-ot es meg mindig nem ebredtem fel, akkor meg erre is lehet egy minimalis esely...

Igen ferfi vagyok es igen, elöfordul, hogy mas nöt is vonzonak talalok, mint amugy csodas paromat. Ettöl most akkor erkölcsi söpredek vagyok es azok lepontozasat erdemlem, akiknek nem jut mas, mint a pixelszex?

Ezen meg baratnöm is mosolyok, aki pl. nem tudja elkepzelni, de nem lepödik meg azon, hogy tipikus (mondtam neki, hogy van kivetel, nemtöl függetlenül is!) ferfi aggyal gondolkodok.

2018. jan. 8. 11:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!