Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fontos egy kapcsolatban, hogy a partnerünk szeresse magát, hogy jól érezze magát a bőrében?
#3 #12
Már rég óta foglalkoztad, hogy ezeket a marhaságokat honnan olvassák? Cosmo? Joy? Oravecz coelho? Bár úgy rémlik ezt egy divatos megmondóember idézeteként olvastam először, szóval coelho az lehet simán.
Ismerem Coelho munkásságának nagy részét, és ez nem szerepel benne. De a legtöbb pszichológus egyetértően bólintana erre a mondatra. Miért? Mert aki sem szeretni, sem elfogadni nem képes önmagát, annak alapvetően problémái vannak mind a szeretettel, mind az elfogadással. Az ilyen ember kétféleképpen szokott működni kapcsolatban: vagy önzően, mert úgy érzi, ki kell magának csikarni a figyelmet, az elismerést, és a párja dolga az, hogy boldoggá tegye őt (ami hosszú távon ritkán működik, így csalódásokkal jár) vagy a másik véglet amikor mindent a másiknak ad meg, szeretetet, elfogadást, törődést, magát háttérbe szorítja, mert azt érzi nem érdemli meg, és így egy idő után kiég, főleg ha a másik számára természetes lesz ez a fajta viselkedés.
Egyébként az a helyzet hogy AZT a szeretetet amit te nem adsz meg magadnak, azt mástól sem fogod, sem partnertől, sem gyerektől. És ez nem azt jelenti hogy ők nem szeretnek, de ez a szeretet nem AZ. És amíg az hiányzik, és azt keresed addig ez egy betöltetlen űr lesz benned.
És én most nem arról beszéltem, hogy valaki aggódik a kis melle vagy a nagy orra miatt, persze, egy elfogadó partner ebben segíthet, egy nem elfogadó pedig ronthat. Én most magáról az önszeretetről beszéltem.
Ami pedig az internetes megmondó embereket illeti, van aki annyira ostoba, hogy Coelhot úgy képzeli el, mint egy embert aki közhelyeket puffogtat napestig? Ő egy regényíró, és a regényeiből szoktak kiemelni sorokat. Amikben van már-már közhelyszerű is, természetesen. De ugyanannyi mély gondolat is. Könyvet kéne olvasni, utána beszélni róla. Mondjuk Oravecz más tészta, ő ugyanis nem igazán tud értelmesen fogalmazni sem.
Nem hiszem hogy a pszichológusok egy ilyen marhaságot megerősítenének, ha igen akkor gondok vannak a szakmában.
Szeretni nem önbizalomfüggő.
Igen, coelhot sokan úgy képzelik el, sokan röhögnek a marhaságain, és ezért is parodizálják az ilyen "megmondóembereket".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!