Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez a fogalomzavar?
Ebből a fene-nagy vitából hiányzik egy szó: szerintem
---------
Pedig ez nem fogalomzavar, mindkét jelentése él a szónak ("egymást kiegészítő, egymáshoz tartozó két élőlény, tárgy", illetve "aki, ami egy másik féllel egységet alkot", pl. "vkinek a szerelmese, jegyese"). Ezeket az értelmező szótárból idéztem. Az "életem párja", "ennek a lánynak nincs párja", miért lenne ez helytelen?
Egyébként nekem sem a kedvenc szavam a "társ" értelemben, amikor tizenévesen először hallottam, nagyon nem tetszett, de megértem, hogy mondjuk egy 38 éves nő és 40 éves férfi így emlegetik egymást. A "barátom/barátnőm"-et sokan túl fiatalosnak, esetleg felszínesnek is érzik ebben a korban az élettársi viszonyra, viszont nem mondhatják, hogy "férj/feleség", ha egyszer nem házasok. Én szívesebben mondom, hogy "a kedvesem", de bizonyos szitukban (hivatalos helyen v. ha nem bizalmas barátok előtt beszélek róla) túl intimen hangzik. Ilyen helyzetben jó lehet az "élettárs", de az is csak akkor, ha együtt laknak. A "partnerem" meg az én fülemnek a párnál is rosszabb. Szóval azért nem véletlen, hogy használják ezt a szót, nem szép, de nem hibás, és tényleg hasznos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!