Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért várják el manapság a fiúk/férfiak, hogy egy nő is fizessen (felesbe)? Egyetértetek ezzel?
Kedves kérdező, hadd válaszoljak nőként erre a kérdésre. Én mindig fel szoktam ajánlani, hogy fizetem a fogyasztásomat, de őszintén megmondom, az első randin nem veszi ki jól magát, ha a férfi ezt elfogadja, és kicsi az esélye, hogy lesz folytatás. Az én fogyasztásom kivétel nélkül mindig ugyanaz: egy kávé. Esetleg nagy melegben egy üdítő. Ennyi. És itt nem a pénzről van szó, hanem úgy gondolom, ha egy férfi akar egy nőtől valamit, ezzel a szimbolikus gesztussal fejezi ki. Ugyanis, ha hagyja, hogy kifizessem a felét, akkor én úgy könyvelem el, hogy szerinte nem érte meg a randi, nem akar bele fektetni semmit. Tehát, első randin, bár felajánlom, de szeretem ha a férfi fizet. Ha van második randi, ismét felajánlom a felesben fizetést, de itt már nem zavar, ha elfogadja. Ha tiltakozik (és bejön nekem a pasi) azt szoktam mondani, hogy csak akkor engedem, hogy ő fizessen, ha legközelebb én hívhatom meg őt kávéra (és nem felesben fizetünk, hanem én hívom meg őt) Ha belemegy, innentől felváltva hívogatjuk meg egymást. Ha ő akar mindent fizetni, mert régimódi, akkor én ezt nagyon tisztelem, viszont más módját találom a viszonzásnak, pl már alakul a kapcsolat, meghívom magamhoz egy romantikus vacsorára. (szerintem nem is rossz biznisz pár kávé vagy üdítő után :-) Vagy sütök neki sütit.
Szóval nőként én így gondolom. Nagyon vonzó számomra amikor a férfi ilyen gesztusokkal kifejezi az érdeklődését, és ez nem az anyagiakról szól, hanem hogy invesztál az ismeretségünkbe. Természetesen éttermi vacsora meghívásokat nem szoktam engedni, csak már létező kapcsolatban. Engem nem kell ilyesmikkel elbűvölni.
N 40
Ööööö talán mert a PÁRkapcsolatban a PÁR szó azt akarná jelenteni, hogy mindkét embernek tennie kell a dologért?
Persze lehet hogy csak én vagyok ilyen hülye...ez esetben elnézést.
32/F
Eskü be kéne egyszer játszanom, hogy ha 5000 a cehh és elvárás, hogy álljam, akkor megdumálom a lányt, hogy a borra valót ő adja, odaadom a pincérnek az 5k-t és megmondom a lánynak, hogy adjon 5k borravalót, mert az egész személyzet igazán kitett magáért. Ez hogy venné ki magát ? ;D. Tényleg nem sajnálja a kutya se csak a hozzáállás bizonyos nőknél/lányoknál kiábrándító.
30/f
Who cares?? O.o
Ismerkedni megyek oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!