Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért várják el manapság a fiúk/férfiak, hogy egy nő is fizessen (felesbe)? Egyetértetek ezzel?
"Egyébként még egy nő szokta nagyon erősen elutasítani a közös fizetést, ha már tudja, hogy a randi végén nemet fog mondani a második randira. Ilyenkor sokan úgy érzik, hogy kihasználás lenne, ha mégis meghívatnák magukat. "
Bocs, ezt elírtam, szóval még egy fajta nő szokott ragaszkodni a közös fizetéshez, aki már tudja, hogy nincs semmilyen folytatás, és ezért nem akarja meghívatni magát.
Az a réteg akikről írsz, később is ezt fogja elvárni, mert ez a "természetes rend", amihez dogmatikusan ragaszkodni fog, mert "fater is kinyalta a se... vagyis őőőő, mert mindig is így volt".
De, a korrekt eljáráshoz a házimunkát is felezni kell, természetesnek véve, hogy a férfi is mosogat, porszívózik stb.
A meghívás, kedveskedés más, akkor fizessen, de sokaknál alakul ki "természetes rendként", hogy vegyen meg a férje mindent, ő meg max odasóz a képzeletbeli korbáccsal, hogy "na, ez kevés, gyerünk, a szomszédnak házimozija is van!"
Szerintem mindenki más. Helytől, kortól és nemtől függően. Van akinek ez, van akinek az a normális és megszokott. Felesleges beskatulyázni az egész férfi illetve női nemet. Olyat kell találni aki megfelel az elvárásaidnak. Ha nem, dobbantassz.
Személyszerint szeretek én is a nő helyett fizetni. Nem azért mert ilyen a világ.. a férfi az férfi. Segíti a nőt, kinyitja az ajtót előtte a kocsiban, előzékeny, stb. Emancipáció, feminizmus ide vagy oda.
A véleményem a mai fiatalokról, fiatal felnőttekről meg van, de nem ítélem el őket.
Eldurvult nagyon a helyzet. A nagyvárosokban nagyon, vidéken kevésbé...
Mordegard: sosem volt olyan párom, aki ezt a korbácsos stílust vitte volna, bár ismertem olyan nőt, aki így viselkedett az egyik kollégámmal (luxusautó kellett, meg ház, meg menő nyaralás, a srác belerokkant, és nagy összeomlás lett a vége).
Ezzel együtt nem gondolom, hogy ezért a nő lett volna egyedül a hibás, a férfi választotta őt, a férfi ment bele a játékba.
Választhatott volna ő is olyan nőket, akik az együtt építkezésben hisznek, nem abban, hogy a férfinek kell megteremtenie a 4 fokozattal magasabb életszínvonalat, mint ahonnan együtt indutak.
Szóval a vásár mindig kettőn áll, jól kell választani.
#30-as voltam.
"az együtt építkezésben hisznek"
Ez a nagybevásárlásoknál, nagyobb beruházásoknál felezős, közös pénzkiadást igényelnek. A kérdező épp ezt nehezményezi, mondván csak a férfi fizessen. Ez hol "együtt építkezés"?
Egyébként szerintem a lényeg nem abban rejlik, hogy a végén a férfi fizet e vagy sem, hanem tényleg abban, hogy ez a férfi döntése e.
Ha én dönthetem el, hogy meghívom e a nőt, akkor szívesen megteszem.
Viszont ha a kérdezőt vinném randizni, akkor a jelek szerint ez nem az én döntésem lenne, hanem az övé. Ő már eldöntötte, hogy a férfinek kell fizetnie, ő nem száll be.
Ez pedig szerintem a XXI. században védhetetlen álláspont.
Nem olvastam végig a kommenteket, talán már rég ki is veséztétek a témát, de azért megírom. Pl Svédországban teljesen evidens ha randizni megyünk akkor felesben fizetjük a fogyasztást, vagy ha nem arányosan ettünk, ittunk akkor mindenki a magáét fizette. Ott ebből nem csinál senki sem problémát. Svédországban nem kezelik a nőt alacsonyabb rendűként, vagy törékenyebbként, hanem egyenlő társként. Norvégiában szintén hasonlóképp ment, bár ott valahogy lovagiasabbak voltak a férfiak, pl előre engedtek, vagy akivel ott kavartam, sosem engedte, hogy én fizessek ha pl elmentünk szórakozni vagy étterembe, vagy kávézni, viszont a lakásában laktam és bérleti díjat és rezsit kellett fizetnem neki. Nem éltünk együtt, mindegy is ebből a szempontból.
Két balti államot is megjártam, ott nagyon érdekes a szitu, a 35 fölöttieken még nagyon érződik a szovjet befolyáltság(főleg a litvánok) a 30 alattiak már inkább a skandináv életmódhoz húznak. Az "idősebb" gondolok itt 35-40 fölötti férfiak tipikusan olyanok mint az orosz férfiak, a nőt tárgyként kezelik, tulajdonképp presztízs értékű. Étteremben, kávézó, szórakozóhelyen mindent állnak, nem engedik, hogy a nő fizessen, sőt ruhát venni is elvisz, igazából királynőként tart nyilvánosság előtt. Otthon gond nélkül leb😃sz két pofont ha van egy komolyabb vélemény különbség. A 30 alattiak leginkább a svédekhez hasonlíthatóak.
Én abszolút alkalmazkodom, ha fizetni akar, hadd fizessen, ha felesben akarja, hát azt sem bánom, mindenki pénzből él.
Fizetek, nem nagy ügy. Legalább egyikünk sem érzi úgy, hogy tartozik valamivel.
Bár ha tetszene a férfi, akkor jó lenne, ha csak egyikünk fizetne, mindegy ki, de akkor lenne folytatása. Egyik barátnőmmel is felváltva hívjuk meg egymást, ez szerintem kapcsolatkezdeményben is működne.
74 és 60%ossal egyet tudok érteni. Nekem azzal van a bajom mikor valaki váltig állítja, hogy neki mi jár mi nem jár és minden baromságról beszél ami a randi időszakban még a kanyarban sem aktuális. Ha már annyira párhuzamot vonunk a randik és a házimunka között ami elvileg együttélésnél játszik, akkor igazán fel lehetne fogni munkaviszonyként lányok. 220 nettót keresek ca 900 ft az órabérem 1800-2700 forintból megvan egy vacsora üdítővel, vagy egy mozi nasival/üdítővel stb. Három óra órabérért tessenek már utánam is elmosogatni és az én xaros gatyáimat is bedobni abba a qrva mosógépbe a későbbiekben, ha kérhetem. Az is jó, ha nem kérhetem, viszont akkor legyünk hyperkorrektek és tessenek fizetni a saját fogyasztást. Tényleg ne csersznyézgessünk már ki csak nekünk tetsző dolgokat 2 külön rendszerből. Tessék szépen választani, mert ebből mindig csak vita van. Én azt szoktam, hogy sétálgatunk aztán ha a lány mondja, hogy kell neki valami, akkor külön fizetünk, ha meg én mondom, hogy üljünk be valahova akkor én állom a cehhet kimeneteltől független. De erre a férfinak KELL fizetni mindent, meg még segítsen otthon mert pár papírdarabot odavetni szórakozás közben nem kunszt vagy hazavinni vagy fogadni egy bankszámlán (persze. megkeresni kunszt) dologra nekem is seggemig szalad a szemöldököm.
30/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!