Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Munka miatt nincs időm párkapcsolatra?
28 éves nő vagyok és a bankszektorban dolgozom+mellette a divatszakmában van saját cégem.
Egyszerűen nincsen időm párkapcsolatra.
Reggel 8-kor indulok otthonról,általában este 11-re érek haza.
Napközben nonstop szól a telefonon,napi 50 üzenet,20 e-mail , megbeszélések,munkavacsorák.
Fogalmam sincsen hogyan lehetne ebbe beleépíteni a párkapcsolatot.
Hétvégén lenne rá időm,de akkor pedig a saját cégemen dolgozom.
Már gondoltam rá,hogy elmegyek egy life coachhoz.
Van itt hozzám hasonló? Hogyan oldja meg ezt az egészet?
Mert bár nincs isőm a kapcsolatra, elég fusztrált vagyok attól,hogy egyedül vagyok egy nagy házban és a kutyát nem érdekli,hogy hogy van a lelkem.
Egyrészt keress olyan férfit, aki szintén abban az életszakaszban van, hogy a karrierje még fontosabb számára mindennél, így ő is ritkán fog ráérni (annyi idősen, mint Te, szintén a bankszakmában még én is így voltam, rengeteg túlóra, rengeteg munkahelyi elfoglaltság. Most 10 évvel később már elértem egy szintet, megengedhetem magamnak, hogy általában eljöjjek 5-kor, és hagyjam az ifjú titánokat küzdeni :)).
Másrészt van egy régi mondás, hogy egy fenékkel nem lehet 2 lovat megülni. El kell döntened, hogy mire vágysz. Ha építettél egy olyan életet, amibe egyszerűen nem fér bele egy kapcsolat, azzal szerintem semmi gond nincs. Viszont ha mellette kapcsolatra is vágysz, akkor döntsd el, hogy miről tudsz lemondani. Lehet, hogy a 2 munkahelyből az egyiket kellene elengedni. Lehet, hogy más a megoldás, de egy biztos, egyszerre nem lehet munkamániásnak lenni, és párkapcsolatot építeni, valamit el kell engedni.
Szia
Hát becsüllek a kitartásodért. Van valami életcélod , amit tűzön vízen át ,de el akarsz érni. Másik oldalról szomorú , mivel valóban kisebb az esélye ,hogy neked valót találj.
Úgy érzed idő hiányban szenvedsz te is. Tudom nem megnyugtató de férfiként ugyan így vagyok. Cégnél dolgozom műszakvezetőként állandó délelőtt ,majd meló után maszekolok este 22-23-óráig . Ha nem maszek ,akkor a házam felújításán ügyködök. Szóval tudom mit érzel , tudom milyen. De ennek ellenére tudom azt is ,hogy csak hasonló partner kell . Ha mondjuk egy ilyen beállítottságú nővel hozna össze a sors mint te , nem lenne semmi probléma hiszen mind ketten ugyan azt tesszük és ha keveset is tudnánk együtt lenni az tartalmas és nem unalmas lenne. Szóval az idő bizony nem ok .Inkább az ,hogy azt gondolod így ebben a formában úgy sem fogadna el senki. Elég egy ilyen levélcsevej ,majd egy röpke találka és ha szimpatikus a kettő fél egymásnak ,nem lesz akadály a találkára ,ismerkedésre ha az max fél óra is csak. Elég ha a boltban össze futsz ,vagy postán ,vagy a bankba menet. Egy párkapcsolat ettől még tartalmas , egyedi ,kellemes boldog lehet.
De szívesen meg hallgatlak . Priviben is írhatsz ha van időd kedved . És nem zavar hogy egy jelenleg még idegen embernek írsz.
Teljesen egyetértek az előzővel.
Ha most valami hiányzik az életedből - a kapcsolat, társ, az később is fog, intézd úgy, hogy legyen több szabadidőd, vagy válassz a két munkahely közül, egybe adj bele mindent.
Hosszú távon tartalmasabb egy kapcsolat, mint az állandó melóban elfáradni, az évek meg gyorsan szállnak..
Ha szeretnél magad mellé valakit, adj le a munkából, és meglesz, ami most hiányzik. Ha akar valaki, bármikor halálra dolgozhatja magát, társat viszont nem lehet könnyen találni, megtartani. És egy családi élet munka mellett azért nem összehasonlítható a csak karrierrel.
N
eléggé süt a kérdésedből, hogy valami karrierista sznob nő lehetsz. kevés olyan férfi van aki tolerálja az ilyesmit.
mellesleg aki ennyire "elfoglalt" az nem a gyiken keres választ a problémájára.
Szerintem meg kell hozni egy döntést, hogy mi fontosabb: a pénz/karrier, vagy a magánélet. Tárgyak bűvöletében akarsz élni, vagy emberekében? Ha így folytatod, akkor az én értékrendem szerint borzasztó szegényen fogsz megöregedni, hiába lesznek akár milliárdok a számládon. 15 év múlva már későn bánkódsz, hogy családot, gyereket szerettél volna.
Én biztos feladnám a valamelyiket a két állás közül, mégpedig azt, amelyiket kevésbé szeretem. De számomra a karrier teljesen érdektelen, a pénz pedig egy puszta eszköz az önfenntartásomhoz. Én soha nem értettem meg a hozzád hasonló embereket, hogy mit látnak ebben az életmódban, mi a hajtóereje ennek.
Én meg pont arra vágyom, ami neked meg van. Nekem a karrierem van romokban (nekem már a fele is elég lenne annak, ami neked meg van). Élettársi kapcsolatban élek, és már esküvőről beszélgetünk.
De szó mi szó, nem mehet minden könnyedén és egyszerre. Gondolom eléggé vezető pozícióban vagy, de otthon egy pasinál nem viselkedhetsz így. Ő nem lesz a beosztottad. Nem írtad mennyi idős vagy, de minél idősebb vagy, annál nehezebb lesz ismerkedned. Ki eshettél a gyakorlatból, és a "jó partikat" már rég lefoglalták. És az is lehet, hogy majd 40 éves korodra jössz rá, hogy igazából eddig nem élted ki magad. Vannak olyanok persze, akik az igaz szerelmet keresik ebben a korban, de vannak akik már csak az ágyas szerepére keresnek partnert, mert már mélyebb dolgokra nincs igénye (volt szerelmes, vagy már ez a helyzet is kényelmes).
8-23ig vagy távol (igaz, mindenki megérti, hogy sikeres nő vagy a munkádban), de a családban is helyt kell állni mind partnerként, mint anyaként. És sokszor ez 2x annyi energiát igényel, mint egy munkahely. Ez is egyfajta hivatás.
Én azt tanácsolnám neked, hogy válassz. "Már gondoltam rá,hogy elmegyek egy life coachhoz." - Felesleges. Ne más mondja meg neked, hogy mi a jó. Értelmes nőként te is tudod. Tudod, hogy csökkenteni kell a munkát. Vagy ez vagy az. Utána akkor már talán lesz férfi, aki nőként áll veled szóba és nem csak azt látja benned, hogy "hú majd ő eltart én meg vígan élem mellette az életem". Nehéz lesz párt találnod. Nagy lesz az elvárásod, de add lejjebb. Mert akik között válogatnál, azok is karrieristák és a munka mindig fontosabb lesz mint az, "hogy van-e lelked."
25L
Utolsó válaszoló:28 éves vagyok.
Pl most is fél órája estem haza.
Az a helyzet,hogy egyiket sem szeretném feladni. A divatcégem azért nem,mert nagyon szeretem, nem tudnék nélküle élni,sokat jelent nekem.
A bankszektort pedig azért nem,mert rengeteg munkámat és energiámat elvette az,hogy ebben a pozícióban tudhassam magam és érdekel is ,amit csinálok. (Lízing)
Titkon remélem,hogy idővel alakulnak a dolgok ,talán később meggondolom magam. De egyelőre úgy ítélem meg,hogy a karrier fontosabb azért mégis csak.
"Titkon remélem,hogy idővel alakulnak a dolgok ,talán később meggondolom magam. De egyelőre úgy ítélem meg,hogy a karrier fontosabb azért mégis csak."
Akkor meg nincs semmi gond. Engedd el a párkeresést.
Nézd, rengeteget dolgozom jó beosztásban, tudom, hogy milyen ha nem tudod elengedni azt, amit eddig felépítettél a munkában. De mikor hazaérek, akkor szeretném, hogy a párom velem legyen, hogy abban a pár órában, ami a munka, és az alvás között eltelik minőségi időt töltsünk együtt.
Szerintem ez nem túl nagy elvárás, az emberek (nem csak a férfiak) többsége erre vágyik. Neked viszont olyankor előjön a hobbi projected.
Egyébként amit így csinálsz, az ugyanaz pepitában, mint amikor a férfi játszik, vagy a meccset bámulja minden este. Te pedig helyette azt a céget manageled, ami az igazi szerelem. Az ilyen férfiakat elég gyorsan elutasítják a nők, nem nagyon szeretik.
Miből gondolod, hogy egy férfinek toleránsabbnak kellene lennie ezzel kapcsolatban?
Ha így van, akkor tartok tőle, hogy bele kell törődnöd, hogy nem tudsz komoly párkapcsolatot fenntartani. De ne legyen igazam. Csak ne legyen késő, mikor rájössz, hogy nem is ezt akartad. Ha gyereket szeretnél, akkor lassan meg kéne alapozni hozzá a kapcsolatot.
Van munkatársnőm, aki most 40, és évek óta nem tud teherbe esni. Szegényen látom, hogy mit szenved, mert nagyon szeretne anya lenni, de jó esélyt látok rá, hogy le kell mondania róla.
Én nem tudom megérteni a hozzád hasonlók gondolkodását. Nem értem, hogy mit ad hozzá a karrier a boldogsághoz. Csak azért nem ereszteni, mert már annyi munka benne van, szerintem butaság.
De hát ettől szép a világ, hogy ennyi félék vagyunk. Kívánom, hogy végül megtaláld a boldogságot, akármiben is legyen az, és olyan döntést hozz, amit később nem bánsz meg.
#7, pontosan jól látod mi "bajok" oka. Egy coach sem tud neked 30 órás napot csinálni, arról nem is beszélve, hogy azt is mire használnád? :D Naugye!
Ha csak hétvégén volna időd, az meg nem párkapcsolat.
Este 11 és reggel 8 között még egy rendes szex is sok volna, nemhogy valami emberi beszélgetés.
Ismerek ilyen embereket 35-40 között lesznek nagyon csalódottak.
"Itt állunk úgy, mint a mór vezér, magunk kifosztva másokért"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!