Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek gyorsan megy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek gyorsan megy az idő? Az évek, tényleg olyan hamar megöregszünk?

Figyelt kérdés

Épp az imént gondolkoztam el, hogy 3 hónap múlva 20 éves leszek, és épp amit olvastam, abba a szereplő már 24 éves volt, ennek kapcsán jutott eszembe, hogy nekem még addig abba a 4 évbe mi minden fér bele? Gyorsan el megy észre sem veszem? Esetleg szülök addig, történik valami , megváltozom, más leszek, esetleg meghalok?

Idősekkel foglalkozom,és ők szoktam mindig panaszkodni, milyen hamar megöregedtek, valóban így van?

2-3 kivétel akadt, aki azt mondta, hogy szerinte úgy ment az idő ahogy kellett, volt bőven ideje egyedül is (10 év, miután megözvegyült ), ő 77 éves, szerettem hallgatni mikor mesélte, hogy szerinte neki pont jó volt ez az idő, ha már mondjuk holnap meghalna, mert mindenre volt ideje.

Ti, hogy gondoljátok, az a 30 éves ember, aki már volt 24 éves, ő közelinek látja, vagy eddigre azóta már sok mindent megélt?

2017. jún. 22. 21:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Csak egy perc az élet, és véget ér."

Moby Dick

2017. jún. 22. 22:32
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

37 éves vagyok és olyan, mintha tegnap érettségiztem volna. Kib...tt gyorsan repül az idő. :(

(trollok kedvéért 18 éves koromban érettségiztem le :P)

2017. jún. 22. 22:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Valahol olvastam erről, hogy különböző korban másképp érzékeljük az idő múlását, tehát mondhatni relatív.

Az életünk első pár éve hamar elrepül, nem is emlékszünk rá, aztán a korunk előrehaladtával egyre lassabban telik, de végül elérkezünk egy bizonyos korhoz amikor ismét felgyorsul.

Lehet hogy pont nem így van, de ez rémlik, ha érdekel nézz utána.

2017. jún. 22. 23:38
 14/16 anonim ***** válasza:
A gyereknek az egész világ újdonság, és minden nap egy ingercsomaggal szolgál. Ráadásul a rácsodálkozásban is fejlettebbek, az érzelmi töltet pedig a tanulás/felfedezés előnyére válik. Felnőttként az ember kitapasztalja a rendszert, amiben él, teljesen bejárja a környezetét, amiben nap, mint nap mozog és az agya nincs kitéve a kényszernek, hogy újat tanuljon. Egyre többet áll át automata üzemmódba és a hasonló emlékképeket tömbösíti. Ezt szépen úgy szokták megfogalmazni, hogy a szürke hétköznapok egybefolynak. A gyereknek adott a lehetőség, viszont felnőttként már saját felelősség, hogy új behatásokkal töltsd meg az életedet. Ha nem teszed, az agyad töröl és összeolvaszt és így ugrik össze az a rengeteg hónap és év.
2017. jún. 23. 00:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Ahogy telnek az évek azért is érzed gyorsabbnak az idő múlását, mert szaporodnak azok a dolgok amiket már nem tehetsz meg. És amikor rádöbbensz ezekre, egyre öregebbnek érzed magad.

Kis koromban zongorázni akartam és balettozni de valahogy nem volt rá mód. Felnőttként egyedül megtanultam elzongorázni pár darabot, de mivel nincs itthon zongora, ki is ment a fejemből. Negyven vagyok, a gyerekem hallani sem akar zongoráról én pedig most már nem fogok megtanulni. Balettozni az alkatom miatt nem. Régész akartam lenni, de lebeszéltek róla és végül nyelvtanár lettem. Nem mondom, hogy nem szeretem, de néha a mai napig arról álmodozom, hogy Egyiptomban túrom a sírokat. Nem fogom ezt tenni. Régen két gyereket szerettem volna, de elváltam, negyven vagyok, nem lesz másik. Régen csinosabb voltam, de most már egyre jobban átveszi a kor az uralmat a testem fölött, és amikor a tükörbe nézek, a nagyanyámat látom néha. Régen sokat sportoltam mert szerettem csinálni, de ma már négyféle gerincbetegséget találtak nálam, így csak úszás és gyógytorna jöhet szóba, úszni viszont nem szeretek, így egyre asszonyosabbnak és nehézkesebbnek érzem magam. Tudom, nem kéne feladni a harcot, de régen evidens volt a fiatalság, most meg küzdeni kell érte, és tudom, hogy ez egy olyan verseny amit nem fogok tudni megnyerni. Már az igaz szerelmet sem hajszolom. Fiatalon azt érzed, bármi lehetsz bárhova mehetsz, csak válogatnod kell a lehetőségek között. Most én azt érzem, hogy már csak azzal tudok zsonglőrködni, ami marad, a választásaim eredményét hordozom a tenyeremen. És tudom, hogy 10 év múlva már le is zárhatok sok mindent az életemben, ha addig nem érem már el. Ezért kell minden pillanatot kihasználni, utazni, tanulni, ismerkedni.....ne érts félre, nem panaszkodom, én is sokat utaztam, sokat átéltem, jó volt...de azok az álmaim amikről lemondtam emlékeztetnek arra, hogy most már nem fognak megvalósulni, mert lekéstem róluk.

2017. jún. 23. 09:43
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2017. jún. 23. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!