Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok egy nőről, akinek 3 diplomája van,2 gyereke,4 nyelven beszél és még mindig tanul?
28: te most direkt szívatsz, hogy nem tudom? A férjem biológus, én magam pedig kutatásban dolgozom, zömében biológusi végzettséggel rendelkező egyénekkel (plusz orvosok, gyógyszerészek). Lósz.rt ér a természettudományos BSc diploma, bármilyen jól hangzik így leírva. Itt tanulják meg a kutatást, már a korábbi pipettázós előny sincsen meg, azt a biomérnökök jobban tolják. Van a kutatás, amire vagy van helyed, vagy nincs, és átképezhetted magad tanárnak. És ugye csak a töredékük tud a valódi kutatásban elhelyezkedni... Esetleg még a laborpipettázás van fillérekért az orvosi laborokban. Ennyi. Akkor már jobban megéri a vegyész(mérnök), biomérnök, gyógyszerész, stb. MSc-vel vagy jó kapcsolatokkal, és előre megágyazott hellyel.
Aki meg a harmadik diplomáját csinálja, az pont nem a biológia-fizika-vegyészetet tolja, hanem valószínűsítem a szokásos diplomahalmozást. De a kérdező lehet kijavít, és akkor megkövetem őt a barátnővel együtt. Én ezt látom a környezetemben: andragógia, filozófia, random menedzser, bölcsészet, turi-vendég, ezek mennek egymás után. Után mindenhez "túlképzett", de valójában semmihez sem ért vagy megy a betanított irodai munka.
#25 te pedig az okj-s szakmáddal/érettségiddel törölheted ki a segged. Látszik, hogy kisebbségi komplexusod van a diplomásokkal szemben, ezért szólod le őket. Az pedig, hogy szerinted a mai világban 4-5 nyelv felsőfokú ismeretével nem lehet boldogulni, már önmagában, diploma nélkül is...hát, látszik, hogy nem értelmiségi körökben mozogsz. Manapság a nyelvtudás az egyik legkeresettebb dolog. A diploma ehhez hab a tortán.
A gyakorlati tudáshoz pedig annyit, hogy senki nem gyakorlati tudással kerül ki az iskolapadból. Gondolom te lennél az a fajta álláshirdető, aki 20 év munkatapasztalatot vár el a 23 éves frissen végzettektől :D Mert miért is nem kezdtek el dolgozni már 15 évesen, ahelyett, hogy feleslegesen képzik magukat...jó szakma az utcaseprés.
16:30: a végzettségem nem ide tartozik.
A nyelvtudást hol kamatoztatod önmagában...? A legtöbb helyen (kutatás) beugró az angol + esetleg egy második nyelv, de az angolt kell magas szinten tudni (a német az oktatáshoz kellhet, esetleg az adott cég profiljához). Hogy beszélsz-e oroszul vagy franciául, az nagyon szép papíron, meg nem adnak el kilóra a külföldi konferenciákon, plusz bele lehet írni a szakmai önéletrajzba, de a kutyát nem érdekli, mert a tudomány nyelve angol és a többit úgysem használod. Sorold a szakmákat, ahol önmagában a nyelv érték végzettség nélkül (legyünk megengedők, aktív nyelvtudásról). A nemzetközi MÁV pénztároson túl, mert még a tolmácshoz is felsőfokú végzettség kell, nem a nyelvvizsga papír.
A BSc főiskolai végzettségnek számít hazai körülmények között, hiába csapod ki a kisebbségi komplexus kártyát velem szemben (amit nem tudok értelmezni). Direkt utánakerestem, hogy ne a levegőbe beszéljek... Olvass végig pár egyetemi honlapot, de akár a felvi.hu-n is próbálkozhatsz. Van egy-két terület, ahol a BSc önmagában elég, lásd mentőtiszt, gyógytornász, amiket korábban FŐISKOLÁN képeztek. De mindegy, legyen a BSc/BA piacképes (ez a lényeg), de ne hazudjuk már azt, hogy a BSc/BA + MSc/MA két diploma. Mert attól még nem lesz az.
Kérdező, hová tűntél? Kérlek segíts nekünk a felesleges szájkaratézást abbahagyni, és önts tiszta vizet a pohárba. Ígérem, ha nincs igazam, elnézést kérek tőletek.
Azt hogy én is ilyen szeretnék lenni majd.
18N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!