Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan, , éltétek túl, , , ha egy érzelmi zsarolóval voltatok együtt?
Volt egy 1 éves kapcsolatom majdnem fél éve. Rengetek dolgon mentünk keresztül,főleg én. A srác egy érzelmi zsarnok volt ,volt hogy fizikailag is bántott,de a lelki,szóbeli bántalmazás volt igazán a szörnyű.. Rengetegszer szakitottam/vagy akartam de mindig elhitette velem hogy másképp lesz. De minden ugyanolyan szörnyű maradt. Utólag kiderült sok undorító dolga is , pl hogy meg is csalt,mindenről hazudott. A szüleit is belevonta a kettőnk dgába, zsarolt,egy pszihonak tűnt már.Akinek volt már ilyen bonyolult,fájdalmas és nehéz dologban része az tudja,hogy miről beszélek.. Rettenetesen megviselt, főleg hogy most végre sikerült lezárni nagynehezen ezt. Pszihológushoz is elmentem már,sok mindent próbáltam,hogy túllegyek ezen, gondolkodásilag és más dolgok terén is. (programok, randi, barátkozás és egyedüllét is) úgy érzem,hogy ez az 1 év tönkretett. És nem egy átlagos szakítás utáni fájdalmas folyamatról van szó hanem egy nagyon mély érzésről, ami nem múlik és elnyel. Egy ellenségnek se kívántam volna hogy ezen az 1 éven menjen át.. Ti hogy tudtatok túl lenni ezen egy ilyen után? Hogyan tudtatok feljeteni, és elengedni egyszerűen a múlt borzalmait és végre visszanyerni az önbecsüléseteket amit a másik szétrombolt és elfújt.
Kérlek titeket,hogy csak olyan ember írja le a tapasztalatát, aki átélt már hasonlót.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat!
Igen jól tudom hogy az én hibám is,hogy ,,hagytam,,. Így utólag nagy tanulság. Aki volt mélyen ilyen kapcsolatban az tudja hogy mennyire nehéz és romboló tud lenni ez.Főleg kilépni belőle. Nem lehet azt mondani hogy össze se kellett volna jönni vele mivel Eleinte azt mutatta amit latni akart az ember. Elérte hogy beleszeressek és onnantól már jött a fekete leves.
Igen a külvilágnak mást mutatnak az ilyen emberek, akit betudnak húzni csak az tudja meg igazán. Nagy tanulság volt, de most így utólag nagyon megviseltnek érzem magam nem tudom a megoldást de elgondolkodtató amit íetatok.
Köszönöm hogy leírtátok az eddigi tapasztalatokat(Aki normálisan írta)!
Kedves Kérdező!
Tudom, hogy más rémtörténeteinek az olvasása is bizonyos fokú megerősítést ad, de én ezeket csak a szükséges mértékben említem. Ami nekem segített az önbecsülésem helyreállításában:
- Barátokat szereztem - és szereztem vissza. Mert annyira elmart mellőlem mindenkit, hogy egy hatalmas lélegzetvétel volt végre kötetlenül beszélgetni és szórakozni! Beszámolók, vallatások, jelenetek nélkül.
- Amikor sikerült leépítenem, mellém állt a családom - visszakaptak. Tükröt tartottak elém, mert én csak homályosan éreztem, ők látták, hogy mennyire lehervadtam, fizikailag, lelkileg is.
- Beszélgettem olyan emberekkel, akik láttak minket kívülről. Érdekes tapasztalat volt.
- Megtanultam egyedül lenni. A legelborzasztób érzés az volt, miután felszabadultam, hogy indokolatlan félelemérzés tört rám emberek között - pl. tömegközlekedésen. Vagy egy évig eltartott ez a magányos időszak. Senkit nem engedtem közel. Eljutottam addig, hogy inkább egyedül akarjak lenni, mint egy rossz kapcsolatban.
- Szépirodalom. Sokat olvastam.
- Később levágattam a hajam. A külső megújulás is kellett.
- Hosszú idő alatt, egy év is volt, egy barátságból szerelemféle fejlődött - egy teljesen más karakterű srácot engedtem közel, aki végigkísért ezen az úton a szakítástól kezdve, segített magamat jobban megismerni. Végtelen türelmes volt velem, átérezte a szenvedésem. A kapcsolat vele persze elvetélt ötlet volt, de ma is hálás vagyok neki.
- Átértékeltem minden addigi kapcsolatomat. Kerestem a pozitívumokat. Azokkal is, akik bántottak, meg akiket én bántottam meg.
- Teljesen leépítettem ezt a szörnyeteget. A másik legelborzasztóbb dolog, ami sokáig nagyon zavart, hogy el kellett játszanom, hogy sosem ismertem. Mintha nem is létezett volna.
Sokáig elmondhatatlanul fájt az egész. Főleg az, hogy bár rám folyton betegesen féltékeny volt, ő másfél hét múlva összeszedett egy kedves lányt, akivel aztán másfél évig járt. Minden megkérdőjeleződött bennem. Akarva-akaratlanul beleláttam az interneten az életükbe. Ez a körülmény sem segített a gyors feldolgozásban, de a megértésben igen. Pedig tudathasadásos állapot, mikor messziről úgy látod, csak melletted volt szörnyeteg...
Már egy évtized is eltelt, sokminden megváltozott. Azt is kérdezted, hogyan tudtam felejteni. A helyzet az, hogy még mindig van, hogy azt álmodom, vele vagyok, ellentétes érzések közepette: vágyakozás, szégyen, félelem... Szerencsére azóta sem láttam, de érdekes módon a különböző netes felületeken ő hamar bejelölgetett, néha rám nézett, vagy az enyémhez hasonló képet tett ki, mintha ezzel üzenne - szerintem ő nem fogta fel, mit művelt velem. Extra érzékeny lettem a bántalmazásokra, nagyon gyorsan tudok szűrni. Ha ilyet látok, azonnal be akarok avatkozni. És már kikerülni is tudtam így bimbózó kapcsolatot. Egyébként a 6-os válaszolónak teljesen igaza van. Először érzelmileg küldenek padlóra. Ez egy szűrő. És kifelé szimpatikusak. Ítélkezni felettünk meg meggondolandó, mert marha nehéz leépíteni őket.
Ha ma nézem meg a profilját, egy vadidegen embert látok, ami megrázó. Én el is rejtettem előle a képeimet. Talán mára felkészültem rá, hogy a szemébe merjek nézni, ha véletlenül belébotlok az utcán. De azért remélem, nem fogok...
Meg kellett acélozni magam. Csak ez segített az önbecsülésem helyreállításában. Sok sikert kívánok neked is!
Kedves 13-mas válaszoló!
Köszönöm szépen,hogy leírtad ezeket!
Hihetetlen így másnak a tapasztalatát olvasni és érezni a párhuzamokat a történésekben, érzésekben. Sok minden úgy történt utána, ahogy neked is. Nalunk is hatalmas veszekedesek voltak mert betegesen feltekeny volt, mindenkimet el akart tüntetni mellőlem, az is baj volt akkor,hogy iskolába bejártam,mert tuti megcsalom stb. Aztán amikor leépítettem ,már pár napra rá összejött mással azóta együtt vannak. Eleinte még láttam ezt az interneten, de úgy döntottem hogy én ezt az embert nem akarom látni sem az életét,tehát mindenhonnan tiltottam. Magam miatt.
Most rá egy évre az égészre derült ki,hogy a kapcsolatunk alatt megcsalt az exével akibe akkoriban valószínűleg ugyanúgy kapaszkodni próbált ,mint belém akarna. Kicsit ironikus helyzet.
Neha olyan mintha vissza nyúlogatna. Múltkor próbáltam randizgatni. Valahogy megtudta vagy látott valahol, és megfenyegette a fiut akivel randiztam hogy szalljon le rolam stb.. Beteges.. A fiu meg kicsit mintha tett is volna ennek a "kérésnek" ,úgyhogy hagytam is a francba.
Ahogy írtad is, a szűrés és az emberek megválogatása nagyon fontos és egy ilyen után ki nyílik az ember szeme.
Talán azért lettem én is egyedül szinte. Észrevettem magam körül,hogy kik is azok az emberek akiket kerülni kell mert csak lehúznának ,bajt hoznak stb.
Igyekezni fogok azokkal kapcsolatban amiket leírtál, és köszönöm a hosszú és őszinte választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!