Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A parom nem tudja beosztani a fizeteset, ezen hogy lehetne valtoztatni?
Valamivel tobb, mint 1 eve vagyunk egyutt, o 33f en 29n. Miota egyutt elunk, el kezdett zavarni az a teny, hogy nem tud a penzzel banni, soha nincs felretett penze, epp hogy eleg egyik fizetestol a masikig. Autora akartunk gyujteni, nekem sikerult felretenni 900 eurot, neki semmit, pedig az en fizetesem joval kisebb. O sem tudja megmondani, mire megy el a penze, a koltsegeken megosztozunk, ugyhogy arra neki is kb annyi megy el, mint nekem.
Hogy lehetne ezen valtoztatni?
Akár kockás füzetben, akár mobilapp vagy excel tábla segítségével, de érdemes lenne egy-két hónapig tételesen vezetni minden költését, kiadását.
Tényleg mindent, a bevásárláson át a rezsifizetésig, a "beugrottam egy éttemerbe ebédelni"-től a "rendeltem egy kütyüt a neten"-ig.
Csak elkezdeni nehéz, 1-2 hónap alatt meg lehet szokni és bizony rá fog csodálkozni, hogy hová megy el a fizetése.
Egyetértek
Kell egy hónap, amíg minden blokkot buszjegyet stb.. megtartotok, minden költséget pontosan leírtok.
Ez a hónap után, pedig megnézitek, hogy min lehetne spórolni, és ez mekkora összeg. Ezt azonnal félre kell tenni.
Ez után pedig folytatni kell továbbra is a költekezés figyelését, hogy fenntartható legyen az állapot.
Vannak már app-ok telefonra, ahol vezetheti az egyén a bevételeit, kiadásait.
Ha meg az nem jó,akkor marad a blokkok beragasztása egy jegyzetfüzetbe. Kivétel nélkül.
Gondolom, kis párszázas apróságokból jön össze, hogy nincs pénze, nem az van, hogy nagyobb dolgokat vásárol fölöslegesen.
21/L
Kedves Kérdező!
Azt kérdezed: "A parom nem tudja beosztani a fizeteset, ezen hogy lehetne valtoztatni?" Hát, legegyszerűbben úgy, hogy te kezeled a családi kasszát, mert Neked ez jobban megy. Adja oda Neked a pénzt, Te meg napi bontásban adsz neki zsebpénzt.
Meglátod: 1. Hamarabb meglesz így a kocsitok, mint gondolnád. 2. hamarabb szétmentek, mert nem vagytok összevalók (ha nem bízik Benned).
Várom a lepontozást.
Üdv és gondold át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!