Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért néznek le jobban egy eladó lányt mint egy egyetemistát? Holott az előzök életrevalóbbak, dolgosabbak?
Egy egyetemista is lehet sík hülye, egy bolti eladó is lehet értelmes és ez fordítva is így van.
Sőtt,olyan is van,aki egyetem mellett dolgozik,mint szobalány.(pl én is így voltam.)
De jártam tanfolyamra,amihez elég a 8 osztály. Nagyon szeretem ezt a szakmát,bár ez inkább hivatás.Ott is megvolt az a réteg,aki teljesen értelmes volt. 16-ból olyan 4-5 volt elég butácska.
Ezekből a dolgokból nem lehet egyenesen következtetni arra,hogy milyen a másik ember.
jól van, nem hazudtolta meg magát a gyikes népség, a kérdésből mindenkinek annyi jött le, hogy a kérdező "irigy", grat! :D
egyébként szerintem mindenki tudja, mit akar mondani a kérdező a kérdéssel, csak túl csökött az agyuk hogy felfogják, no meg szeretnek kötekedni unalmukban.
nem egyszer láttam, hogy az ilyen fizetős egyetemen végzett újgazdag szülőkkel rendelkező kis sznob pícsák, milyen flegmán és lekezelően viselkednek egy pénztárossal.
általánosítani pedig azért szoktak, mert van alapja.
addig még nem egyedi példáról beszélünk, addig nyugodtan lehet általánosítani, mivel akinek nem inge nem veszi magára.
(egy gépész mérnök)
Te is sztereotipizálsz ezzel, hogy minden egyetemista lányt együgyű, lusta, műkörmös miss P**csának tartasz, csak mondom.
Én diplomás mérnök vagyok, én nem nézek le senkit, se a közmunkást, se az eladót, se senki mást.
Diplomások, egyetemisták, főiskolások között is vannak okos, szorgalmas lányok, ilyen szempontból nem nagyon van különbség.
Viszont, az én személyes tapasztalatom az, - és ezt hangsúlyozom, hogy személyes!!!, ebből nem akarok általánosítani - hogy a diplomás, vagy még egyetemre, főiskolára járó csajok nagyon fent hordják az orrukat. Lenézően beszélnek másokról, mindenkit kritizálnak, akinek csak egy kis hibája is van, és ez nekem baromi taszító viselkedés.
Volt pl. olyan, hogy randizgattam egy lánnyal, hát nem volt egy matyóhímzés a csaj, eléggé elhagyta magát, tohonya teste volt, dehát ugye diplomás volt, és nagyon nagyra volt magával. Elmentünk iszogatni, és folyamatosan kritizálta az ott lévő többi férfit, "nézd máár, annak szélesebb a segge, mint a válla, hát hogy néz már ki", meg ilyenek. Hát nagyon nem nyerte el a tetszésemet ez, még akkor sem, ha nem nekem szólt, mert én azért izmosabb alkat vagyok.
Másik, szintén diplomás nővel randi, elkezdi osztani az észt arról, hogy 250 nettó alatt itt nem lehet megélni, nem is érti, hogy hogyan lehet valaki annyira életképtelen, hogy nem tud még ennyi pénzt sem megkeresni.
(A poén az, hogy ő nem keresett ennyit..)
Szintén nem vettem magamra, mert én jóval többet keresek, mint 250, de akkor is, hogy lehet ilyen lenézően beszélni más emberekről..
És még sorolhatnám a hasonló sztorikat a diplomás nőkkel kapcsolatban.
Az egyszerűbb foglalkozású lányokkal, nőkkel kapcsolatban viszont nem tapasztaltam ilyesmit, ők toleránsabbak, szerényebbek, kedvesebbek voltak nagy átlagban.
"flegmán és lekezelően viselkednek egy pénztárossal."
férfiként mindig kedves vagyok a pénztáros lányhoz, vagy a felszolgálóhoz, meg alapban próbálok mindenkihez.
Az ilyen újgazdag flegma 3.14-ek pedig nem csak a pénztárossal bunkók, én mérnök vagyok, elég jól keresek, és ennek ellenére volt aki ezt a hangnemet ütötte meg, szóval nem a pénztárossal bunkók, hanem mindenkivel, mert azt hiszik, ők valami nagyot tettek le az asztalra apuka hitelkártyája által
Te meg az egyetemistákat nézed le. Mondjuk én ránézésre nem igazán tudom ki mit tanul, nem is ez alapján ítélem meg az embereket.
Láttam már lusta, bunkó boltost is, az se garancia semmire, hogy valaki eladó.
Szerintem inkább önértékelési gondjaid vannak.Fogadd el magad így, vagy változtass a helyzeteden.
Hát az egyetemhez, ha nem egy gyenge szak, elég sok talpraesettség, életrevalóság, szorgalom és dolgosság kell, ráadásul nekünk még a tanulmányaink mellett kell azt a munkát elvégeznünk, amit te minden nap. És miért is siránkoznék a koszos kéz miatt, hogy egy dobozt nem teszek odébb? Ezt a hülyeséget. Dolgozok ruhaboltokban, emg statisztálok, és rémes egy munka, sajnálom nagyon akiknek az a hétköznapi örök elfoglaltságuk. Nekünk diákmunkásoknak még szünet is alig jár, az egész egy monoton, unalmas fos, a lábam leszakad az ilyen 6-9 órázások után, és még a gyomrom is korog. Voltam már Tchiboban, foglalkoztam a vevőkkel, Zarában, ott vagy raktározok, vagy hajtogatok, vagy koletteket igazítok, és voltam Marionnaudban is, ott meg lopásgátló vagyok, és a vásárlók sarkában vagyok, nehogy kabát alá csúsztassanak valamit. A statisztálást meg mindenki ismeri, voltam külföldi filmekben, sorozatokban, és a béna hazai Éjjel-Nappal Budapestben is. Na mindegy, ezek a bolti munkák iszonyat fosok, gyűlölöm, azért is jó az egyetem, mert nem kell majd azt a fost csinálnom egész életemben. Olyan egy monoton ócska fostalicska, hogy csak na. Amúgy egyáltalán nem nézem le az eladókat, sőt, azóta minden boltban sokkal rendesebben teszem vissza a ruhákat, stb.
Amúgy az a felállás is lehet igaz amit mondasz, mert vannak nagyképű rátarti emberek, de az nem egyetemfüggő, az eltartott sík hülye nők még bunkóbbak. A többi diáktársam akikkel dolgoztam, sőt, akik konkrétan ezekben a boltokban dolgoztak hivatásszerűen, mind szintén rühellték az egész kócerájt, kivéve a Tchibosok, azok azt mondták ez a legjobb munkahelyük eddig, annyi a szünet. Viszont a fizujuk is egy kaki.
Ennek a kérdésnek mi köze van a felnőtt párkapcsolatokhoz?
De a kérdéssel megvolt a napi ugrasszuk egymásnak a népet téma, lapozhatunk.
Most pedig megyek és elszégyellem magam, hogy egyetemre járok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!