Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Már az is feminizmus ha egy terhes nőnek illik átadni az ülőhelyet?
Facebookon láttam ezt a posztot, belinkeltem a képet. A hozzászólók többségének a véleménye viszont nagyon meglepett. Főként férfiak válaszoltak ugyebár, és ők egyből összemosták ezt azzal, hogy már a nők kivívták az egyenlőséget és manapság úgyis erős, független nők akarnak lenni, akkor bírjanak csak állni, meg a férfiaknak nem kell átadni a helyet. Meg, hogy a nők plusz előjogot kapnak azzal, hogy átadják nekik a helyüket. Sőt páran írták azt is, hogy miért olyan pasinak tette szét a lábát akinek nincs autója, mert akkor nem kéne tömegközlekedést használnia és amúgy is a nő akart terhes lenni akkor viselje a következményeket. Hát ez felháborított engem. A kommentekből áradt a nőgyűlölet, és akkor ezek panaszkodnak, hogy nem tudnak barátnőt szerezni? Hát ilyen hozzáállással inkább ne is akarjanak.
De persze az sem érdekelte őket, hogy a képen nem egy sima nő van hanem egy terhes, de mindegy is.
A Sarcasm nevű oldalon volt, ti is megtalálhatjátok.
Amúgy igen a kép nem igazi, de a lányege a fontos.
A kép provokatív.
Én terhesen sokszor jobban bírtam az állást a buszon, mint egy kamaszfiú, aki délután már 9 tanórán és edzésen volt túl, úgy, hogy 6-kor kelt vagy mint egy fizikai munkás, aki már lenyomott 12 óra kemény melót.
(Persze sokszor meg ramatyul voltam, főleg a vége felé.)
Nem azért "kell" átadni egy várandós nőnek a helyet, mert NŐ, hanem mert gyengébb, kiszolgáltatottabb helyzetben van, mint te, nem bírja olyan jól az állást.
Én speciel szívesen átadom a helyem férfiaknak, fiúknak, ha látom, hogy nagyon fáradtak.
Aki ezt nem képes felfogni, az ostoba, szűklátókörű. Ne olvass ilyen kommenteket, szerencsére az ilyeneknek csak az interneten nagy a szája.
Én feministának vallom magam, amúgy. Amiről te írsz, annak ehhez semmi köze.
A kommentelők pont azt illusztrálják, amit a kép ábrázol.
Én kismamaként azt tapasztaltam, hogy amint látszott az állapotom, sose kellett állva utaznom, se Budapessten, se vidéken. Mindig volt olyan, aki szívesen átadta a helyét. (Férfiak és nők is átadták.)
Úgyhogy a kép szerintem kissé provokatív. A többség még mindig udvarias.
"A kommentekből áradt a nőgyűlölet, és akkor ezek panaszkodnak, hogy nem tudnak barátnőt szerezni? Hát ilyen hozzáállással inkább ne is akarjanak."
Ha te meg férfigyűlölő vagy, akkor te sem vagy jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!