Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek egy állandóan káromkodó párral?
Sajnos a barátom nagyon sokszor és sokat káromkodik, amitől már szinte undorom van és belül el is kap egy feszült érzés, h megint ideges. Nem ellenzem a káromkodást, mert nekem is néha kicsúszik egy-két csúnyább szó, de nem társaságban, se nem idegen emberek előtt, vagy úgy, h a páromnak nyomom a 2 soros monológomat tele trágár szavakkal. Tulajdonképpen szerintem az egész a munkájából adódik. Utálja. Ha hazaér a melóból akkor már tudom az első 1 óra menetrendjét amit otthon tölt: Bejön, kifújja magát, elpanaszkodja a napi stresszét (persze káromkodva), elmondja, h ő jövő hónaptól otthagyja a céget stb. Komolyan, szinte már reszketek ha belép az ajtón, mert teljesen leszívja az én energiámat is. Ne értsetek félre, nem azt mondom, h nem panaszkodhat valaki, mert én nem hallgatom meg. De az, h folyamatosan valami problémája van, az már picit "kiborító"... És még hozzá ez a folytonos átkozódása..
Mit tegyek? Ma reggel is kocsiból felhív, persze a 90% a beszélgetésünkből azzal volt tele, h elmondott minden sofőrt mindennek, direkt nem szóltam semmit, direkt nem nyomtam ki a telefont, pedig legszívesebben azt tettem volna. Később ráírtam,h megtudjam, h lenyugodott-e, mert ugye azt tudja, h neki azzal semmivel nem lesz jobb ha szitkozódik össze-vissza?! Erre az volt a válasza, h miért flegmázok mindig a semmin... Szerintetek? Tényleg csak én vagyok túl "kényes"?
Köszi a válaszokat
Van 2 ilyen ismerősöm is , egyik 40 éves, megmondóember , minden szar amit más csinál ,csak az jó amit/ahogyan ő csinálja, mindenkit elmond mindennek, állandóan szitkozódik , fújtat....nagyon idegesítő! Barátja nincsen, cégnél mindenkivel haragban van, egy kis dolgon képes felkapni a vizet ha valaki olyat mond vagy tesz ami neki nem tettszik. Aztán elmondja mindennek az illetőt. Még nem jutott el az agyáig hogy talàn benne van a hiba és nem a többiekben, de nem is fog! Aki ilyen az ilyen is marad! 5 éve ismerem igazából csak rosszabb lett az évek folyamán.
A másik úgy 55 felett van ő igazából csak csúnyán beszél ( bammeg, kuva anyja, stb kötőszavak...), vannak barátai a természete nem annyira taszító mint az előbbinek. Simán el lehet neki nézni a trágár beszédet.
De az első tipust mint aki olyan akár csak a barátod nagyívben kerülni kell mert megmérgezi az életed! Leszívja az energiádat úgy ahogy îrod , nincsen egy pozitív megnyílvánulása. Ki fog készíteni hosszabb távon, azt is megkockáztatom miatta emberi kapcsolatokat fogsz elveszíteni, mert őt senki nem akarja làtni igazából, sem meghîvni ide oda, de mivel a párod így te sem leszel elhívva ide oda.
Én az első fickóval akit írtam,lakok közös albérletben, már volt aki szólt hogy bocsi de miatta nem.... Akkor gondold el egy pàrkapcsolatban élővel szemben milyen a reakció....
Sok sikert és erőt hogy meghozd a döntést hogy elhagyod.
Nem akarok senkit se meggyőzni most már itt. De olyan hogy elromlott ember nem létezik. Maximum problémákkal küszködő. Ha alapvetően is olyan egy ember, akkor segítségre van szüksége. És nem dilidokira gondolok elsősorban, mert ezt emberek maguk között is jól meg tudják beszélni, ha értelmesek. Ha pedig csak akkor tud ott lenni egy pár amikor minden jó, az tényleg nem egy egészséges kapcsolat, de nem csak az egyik fél részéről.
De mindegy azt hisztek amit akartok.
Kedves 19.
"Már párszor megkértem, sőt rá is szólok ha szitkozódik, de szinte semmi...", ezt az első oldalon olvashatod, továbbá, h még írtam valamelyik kommentáromban, h én sem vagyok tökéletes, amivel arra akartam célozni, h biztosan én is mutattam olyan arcomat, amit ő az ismerkedéskor nem ismerhetett meg. Egy percig sem védtem szerintem magamat, h én tökéletes lennék. És ezt, h nem próbálok meg rajta segíteni.. Hogy ismételjem magamat: Már sokszor próbáltam vele megbeszélni, elmagyarázni neki, h semmivel sem jobb a helyzet ha kiborul ennyire durván, sőt már olyan taktikát is kitaláltam, h minden káromkodás után 200Ft-ot beledob a gyűjtögetős kasszába minden káromkodás után... És én amiket itt leírtam, azt ha hiszed ha nem neki is ugyanúgy megmondtam, úgyhogy nem tudom milyen kibeszélésre gondolsz, de legyen :) Az, h merek tanácsot kérni? H h tudnám őt erről "leszoktatni"? Elnézést, ha úgy gondolod, h ezt mással tárgyalom meg :) Szerintem nincs olyan ember aki mástól ne kérne ki véleményt... Ha erre akartál célozni.
Oké teszel ellene. Látom eleged van az ez ellen tevésből. Hát üdvözöllek a párkapcsolatokban. Ez nem fenékig tejfel mindig jó dolog. Kőkemény munkát igényel egy hosszabb távú kapcsolat, és van amikor te áldozod be magad, hogy neki segíts, van amikor meg fordítva lesz. Ha nem tudja megoldani a srác, az elsősorban az ő felelőssége, viszont ha te így nem tudod támogatni, az már a te felelősséged. Támogatás alatt nem azt értem, hogy így nem tetszel, csak úgy tetszel. Sokkal inkább az, hogy így is elfogadlak, de ez mindkettőnknek rossz, csináljuk másképp. Ha nem juttok dűlőre maximum tényleg elválnak útjaitok.
Én úgy érzem, még mindig, hogy a megfogalmazás egy nagyon kemény félreérthetőséget generál. Ez kb olyan, hogy "ez rossz amit csinálsz, én várok, de változz." Teljesen kivonod magad belőle, mintegy külső szemlélőként kezeled. Ha a párodnak problémája van neked is problémád van. És a problémákkal mit csinál egy ember? Vagy nyavalyog vagy megoldja. Ez nem is rólad vagy róla szól. Ez kettőtökről szól. Ami mindkettőtökben külön benne van.
Az a probléma, hogy én nem tudok átlátni nálatok egy ilyen helyzet, nem tudom elképzelni úgy ahogy pontosan ott zajlik. Mert úgy sokkal könnyebb lenne megoldást generálni. Mit tudom én, ha azt mondja, hogy az a k*** főnök, megint a r**** ***** feladatot adta nekem, akkor mondd azt neki, hogy figyelj xy, én nagyon szeretlek akkor is amikor ilyen feladatokat kapsz(ezzel megérted a problémáját, és tudatod vele, hogy még ebben a problémában is van pozitívum ergo felesleges ennyire indulatosan kezelnie), és biztos vagyok benne, hogy a legjobbat nyújtod annak érdekében, hogy minden jó legyen ott, de úgy érzem, hogy ez itthon negatív hatással van ránk, megijesztesz amikor így kezeled a dolgot, nem csinálhatnánk másképp? Hogy itthon is minden jó legyen?
Ha újra ugyanúgy kezeli a helyzetet, megpróbálod még egyszer ugyanilyen megértően. Ha látod hogy erőlködik esetleg még egyszer. Ha egyáltalán nem változik, akkor te legalább megpróbáltad helyrehozni, viszont így nem vagy hajlandó ebben a párkapcsolatban maradni tovább. És nyugodt szívvel szakadsz el tőle. Nem muszáj 3x próbálni, hanem annyira amennyire te érzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!