Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek egy állandóan káromkodó párral?
Sajnos a barátom nagyon sokszor és sokat káromkodik, amitől már szinte undorom van és belül el is kap egy feszült érzés, h megint ideges. Nem ellenzem a káromkodást, mert nekem is néha kicsúszik egy-két csúnyább szó, de nem társaságban, se nem idegen emberek előtt, vagy úgy, h a páromnak nyomom a 2 soros monológomat tele trágár szavakkal. Tulajdonképpen szerintem az egész a munkájából adódik. Utálja. Ha hazaér a melóból akkor már tudom az első 1 óra menetrendjét amit otthon tölt: Bejön, kifújja magát, elpanaszkodja a napi stresszét (persze káromkodva), elmondja, h ő jövő hónaptól otthagyja a céget stb. Komolyan, szinte már reszketek ha belép az ajtón, mert teljesen leszívja az én energiámat is. Ne értsetek félre, nem azt mondom, h nem panaszkodhat valaki, mert én nem hallgatom meg. De az, h folyamatosan valami problémája van, az már picit "kiborító"... És még hozzá ez a folytonos átkozódása..
Mit tegyek? Ma reggel is kocsiból felhív, persze a 90% a beszélgetésünkből azzal volt tele, h elmondott minden sofőrt mindennek, direkt nem szóltam semmit, direkt nem nyomtam ki a telefont, pedig legszívesebben azt tettem volna. Később ráírtam,h megtudjam, h lenyugodott-e, mert ugye azt tudja, h neki azzal semmivel nem lesz jobb ha szitkozódik össze-vissza?! Erre az volt a válasza, h miért flegmázok mindig a semmin... Szerintetek? Tényleg csak én vagyok túl "kényes"?
Köszi a válaszokat
Igen-igen kérdező pontosan erről volt szó. Te pedig erősnek láttad, és hát így miért is ne mentél volna bele? Viszont ezt miattad csinálta, mert máshogy kevésbé találtad volna vonzónak. Ergo nem becsapott, csak máshogy szedett fel, azzal a módszerrel amivel tudta, hogy te is viszonozni fogod. Minden férfi fejében ilyenkor ott van, hogy waoh micsoda nő, és ilyenkor még azt is elfelejti, hogy milyen a munkája pl.:D Már ha párkapcsolatról van szó.
A feszültséget meg mondom ha egyedül nem tudja kezelni segítség kell neki leginkább tőled(ezt a káromkodást stb. lehet segélykiáltással is helyettesíteni). Mondd el neki, hogy ez téged bánt, mert ha magáért nem is képes megváltozni, ha érted kellene, az már sokkal másabb szerintem sokkal nagyobb hatással lenne rá(de csak azt mond el neki ebből, hogy téged bánt a dolog:D). De úgy mondd neki ezt is, hogy megérted, átérzed a helyzetét, csak téged ez bánt, hogy ez ilyen. És hogy jó lenne erre valami megoldást találnotok(tehát közösen, érezze hogy az ő oldalán állsz). Ha ezek után látod rajta, hogy igyekszik, akkor okés. De lehet hogy nem fog az egyik pillanatról menni a másikra. Tehát lehet hogy nem lesz elég egyszer megbeszélni. Ez olyan mint a fogyókúra. Ha nincs folyamatosan csinálva, akkor hiába mentél el egyszer futni.
#10, tényleg félreértettelek, azt hittem, hogy seggnyalásra írod, hogy nőknél bevált, férfiaknál meg csak taktika.
Viszont így még jobban elvesztettem a fonalat. A kérdező pont azt írja, hogy neki nem jön be az a stílus, ami szerinted dominancia, őszerinte (meg szerintem is) simán csak kulturálatlanság. Nekem biztos, hogy jobban bejön az a pasi, aki a szép szemeimet dicséri, mint az, aki ocsmány módon káromkodva szidja a főnökét, majd 5 perc múlva a fülem hallatára lemegy hernyóba. Ez elég messze van a dominanciától.
Domináns ember tudja mit akar. Amit akar, azt eléri. Nem átkozódik, de nem is nyal be a főnöknek. Nem ordítozik vezetés közben a többi autóssal.Nem cirkuszol, nem káromkodik, az ugyanis a tehetetlenség és a düh jele. A tehetetlen ember nem domináns, de még csak annak látszódni sem tud.
De egy szót nem írt a kérdező arról, hogy milyen volt a párja az ismerkedésük alatt, mennyire volt domináns, vagy sem, káromkodott-e már akkor is, vagy sem, és ha megváltozott, akkor mikor, és miért. Arról van szó, hogy _most_ állandóan problémája van, szitkozódik, káromkodik, ami a kérdezőt, érthető módon, zavarja.
Egyébként ezért nem jó az ismerkedési szakaszban másnak mutatni magunkat, mint amilyenek vagyunk. Lehet, hogy ideig-óráig el tudjuk varázsolni a nőt az úri modorunkkal, de a végtelenségig nem lehet szerepet játszani, és ha végül mégis kicsúszik a kapanyél a szánkon, annál nagyobb lesz a csalódás.
"Emlékszem, h amikor 1 évvel ezelőtt először találkoztunk akkor olyan kifinomult, udvarias volt a nyelve szinte majd eltört olyan intelligensen beszélt" ezt a kérdező írta, ergo tudjuk milyen volt amikor megismerkedtek.
Másrészről ha őszinte lenne egy férfi ismerkedésnél az nagyon nyálas lenne a lányoknak. Nem tudod mi jár ilyenkor egy férfi agyában. Arra a nők nagyon kevés hányada vevő. A férfi ilyenkor szeretné a tenyerén hordozni a nőt amikor megismeri, mert pont azért megy oda, mert annyira szimpatikusnak tartja. A lányok viszont ilyenkor nem tudnak annyira kötődni egy férfihoz, kíváncsiak rá, de ha nem látják erősnek, akkor egyszerűen nem tudnak kötődni hozzá. Ha pedig egy férfi a tenyerén hordozza a nőt már ismerkedésnél, akkor alapjáraton nem a dominanciájára derül fény, hanem olyan mint egy anyuka a gyerekével, gondoskodó, törődő(és ez már csak az evolúciós kódoltság miatt sem pozitív egy nőnek, mert régen pl nem erre volt szükség az életben maradáshoz, hanem hogy jól tudjon vadászni, megállja ott a helyét stb.). De egy nőnek nem ez kell hogy biztos legyen egy férfiban, hanem az, hogy meg fogja állni a helyét az életben, fog tudni irányítani, meg tudja oldani a problémákat stb., ergo hogy talpraesett emberke, ennek tudatában van az az ESETLEG amikor a nők összejöhetnek egy férfival. Vannak is ilyen "tesztek" néhány nőnél, hogy egy-egy problémát generálnak ismerkedéskor, nem olyan durvát, de kíváncsiak, hogy ezt a férfi milyen módon oldja meg. És ezt lehet hogy a nők nem is tudatosan csinálják, és az is lehet hogy a férfiak sem tudatosan változtatják meg magukat full dominánsá ismerkedéskor, hanem mert ezt így látják működőképesnek.
Ergo ahogy látom kedves kérdező, te sem a felelősséget szeretnéd felvállalni ebben a kapcsolatban, hanem sokkal szívesebben beszéled ki a párodat a háta mögött. Őszintén ez miben különbözik attól amit ő csinál? Annyi hogy nem káromkodsz.:) Te nem helyrehozni akarod ezt, hanem sokkal inkább, hogy végre valaki téged is megértsen. Nem csak egy férfinak kell jól funkcionálnia, kb olyan vagy mint anyám. Háta mögött mindennek elhordod a férfit, közben pedig reeeengeteg dolgot csinálhattál volna, hogy ez ne így alakuljon. Tényleg arról még semmi fény nem derült ki, hogy te mit is teszel bele ebbe a kapcsolatba? Azt hogy tűröd a dolgot?:D Ez őszintén szólva árt a kapcsolatnak:D Ha változik egy ember, nem azt jelenti, hogy elromlik, és akkor már olyan, sokkal inkább segíteni kell bekötözni a sebeket stb. Ha te kiborulsz akkor sem az a megoldás más embereknek, hogy te most akkor elromlottál, és ezek után téged rosszként kezelünk. És ez ugyanúgy igaz egyetlen helyzetre mint egy állandósult helyzetre.
" Ha változik egy ember, nem azt jelenti, hogy elromlik, " - sok szép filozófia van, de ebben az esetben pont azt jelenti.
Illetve, hogy az elején viselkedett, de valójában ő ilyen, egy negatív, tehetetlen lúzer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!