Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Változhat később bennem ez a gondolat?
22 éves vagyok, komoly kapcsolatban egy olyan sráccal, akit nagyon szeretek és el tudom vele képzelni az életemet.
Nem is a kapcsolattal van gond, hanem a gyerekvállalás kérdésével.
Még nem aktuális a dolog, majd csak 6-7 év múlva, viszont egyre gyakrabban gondolok erre. A problémám az, hogy hiába szeretnék később egy családot, gyerekeket (mindenképpen szeretnék gyereket, nem ez a kérdés) egyszerűen megrémít a gyerekvállalás.
Látom a volt osztálytársnőimet, többnek már 2-3 éves a gyereke...még nálam fiatalabb lányok is kismamák többen. Nekem ez iszonyú ijesztő. Nem tudom megfogalmazni pontosan, hogy miért érzek így, egyszerűen csak taszít a gondolata, hogy terhes legyek és hogy egy csecsemőről kelljen gondoskodni. Nem érzem magam ehhez elég felnőttnek, nem akarom ezt az egészet és gondolni sem akarok rá...
Normálisak ezek a gondolatok? Megváltozhat bennem ez később? A barátommal sokszor beszélgettünk már gyerek témáról, sokszor ő hozta fel. Tudom, hogy komolyan gondolja velem és szeretne majd gyerekeket ő is, de ezekről a gondolatokról nem akarok beszélgetni vele.
22 évesen ez még rendben van. Akkor kezdj aggódni, ha 3-5 év múlva is így vélekedsz majd. A kordbeliek nagy többsége nem hogy gyereken agyal, de a felelősség fogalmát sem hallották még. Mennyi ilyet láttam egyetemista éveim alatt, pedig ők ugyebár "okos" lányok...
Jobb is ha nem vágsz úgy bele, ha nem vagy még biztos magadban. Az sem árt ha már van egy minimális egzisztencia amikor jön a kölök.
Akkor sincs baj, ha pár év múlva is így érzel, miért lenne baj? Nem kötelező gyereket szülni és főleg nem tudod megszabni, hogy mikor akarj gyereket. Teljesen normális, hogy ilyen fiatalon még nem akarsz, én 25 éves korom előtt hallani sem akarok erről, alapból majdnem addig leszek még egyetemista. Te is előbb koncentrálj arra, hogy megteremtsd a gyereknek a szükséges dolgokat, élvezd az életet, utazz sokat, tanulj, élvezd ki, hogy most szabad vagy, egy gyerek mellett nem leszel az. Majd jön az érzés, hogy kész vagy rá. Vagy nem, de ezt majd az idő eldönti :)
21L
Szerintem normális és fog még változni,legalábbis remélem mert ugyanígy vagyok ezzel, mint te jelenleg.
22/L
"Normálisak ezek a gondolatok?" Igen.
"Megváltozhat bennem ez később?" Igen.
Elég durva, de olyan is van, hogy már terhes vagy de még mindig nem röpködsz a boldogságtól, aztán amikor a gyerek megszületik mintha villám csapna beléd és minden a helyére kerül. De még olyan is előfordul, hogy fél évig, egy évig nincsen anya identitásod, csak megcsinálod, mert meg kell, és csak később kattan át benned valami. Szülés utáni depresszióról gondolom hallottál már, még férfiaknál is előfordul. Nem attól lesz valaki jó anya vagy jó apa, hogy nincsenek félelmei meg rossz érzései. :)
Ahogy telnek az évek és a barátoddal egyre előrébb haladtok mind anyagilag, mind lelkileg egyre biztosabb leszel majd magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!