Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire rendhagyó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg ennyire rendhagyó lenne, ha egy expár jó viszonyban marad (nyilván nem rögtön szakítás után)?

Figyelt kérdés

Igazából sokszor felmerült ehhez hasonló kérdés az oldalon, és a legtöbb ember elég érzékenyen reagál, ha párjának exe szóba kerül. Ezt részben megértem, részben nem. Nyilván sokakban felmerül, hogy lezáratlan-e valóban az a bizonyos ügy, ami kettejük közt zajlott, és sajnos rengeteg negatív példa van erre.

Személyes sztori, akit nem érdekel, nyugodtan átugorhatja:

Én személy szerint több exemmel is jóban vagyok, néhányukkal hetente többször is beszélek online, havonta összefutunk, dumálunk. Van, akinek van párja, van, akinek nincs. Én tartós párkapcsolatban élek, és soha nem tettem sem exeimmel, se más férfival olyat, amit párom előtt titkolnom vagy szégyelnem kéne. Az is elég egyértelmű, hogy az exeimmel folytatott barátságok kissé másmilyenek, mint egy hagyományos női-férfi barátság, hiszen már végigfutottuk a köröket, és tudjuk, hogy nem működött. Ennek ellenére közvetlenek vagyunk egymással, mindenféle hezitálás nélkül megmondjuk, ha a másik hülyén viselkedik, nem körülményeskedünk. A volt kapcsolatunk nem szokott szóba kerülni, maximum ha észhez akarjuk téríteni a másikat, mert nem megfelelően viselkedik valakivel, például: "emlékszem még, mekkora egy idióta vagy ilyenkor, úgyhogy gondold át". Fizikai kontaktus igazából annyi van, mint bármilyen más barátságban, köszönésnél arcrapuszi, rövid öleléssel. Ezen kívül viszont semmi. Szerintem ebben nincs kivetniveló, és se részemről, se részükről nem érzem, hogy ez túlmutatna a barátságon.

És most a kérdések:

Mások, ha nem történt komoly sérelem, személyiségváltozás, szintén képesek normális viszonyt ápolni az exszel? Vagy a legtöbbjük csak rejtegeti a valódi szándékát, ami vagy az újrakezdés, vagy csak egy-egy kósza numera? Esetleg inkább csak a felszínes "hogy vagy, mi újság?" szint működik?

2017. márc. 7. 09:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
# 10/10 Játszod az istent:)) Ilyen embereket jó elkerülni messzire:)
2017. márc. 7. 12:36
 12/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk engem is érdekel, hogy lehet ezt megcsinálni. "Figyi már a gyakornokod ilyen félrekúrós ám, szerintem rugd ki, mert rajtad kívül más is fogja pumpálni ám..." :D

30/f

2017. márc. 7. 14:19
 13/16 anonim ***** válasza:

"10"vagyok

nem játszom az istent, de egyszerűen dühbe jövök attól, ha látom. Ennyi az egész, nincs mit ragozni. Ha csak csöndben lelépett volna anno nem lenne semmi probléma, de a barátaim előtt hozott nagyon kellemetlen helyzetbe és búcsúzóul csinált vagy fél millás kárt a lakásomban. Nem én kúrtam félre és még neki állt feljebb hogy kidobtam, szóval finoman szólva nem bírom látni a képét.

Akinél elhelyezkedett gyerekkori barátom és ügyfelem, fogalma sem volt róla ki ez a Nő, pultosnak vették fel az egyik üzletébe.

2017. márc. 7. 15:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Párkapcsolatban élek. 2 exem van.

Az elsővel leginkább heti szinten beszélek (mizu, meló, suli, kisebb segítség pl melóügyben), egyre kevesebbet egyébként, mert kiderült, hogy nagyon más ember, mint aminek megismertem. Ilyen emberrel nem akarok rendszeres kapcsolatot ápolni, szóval a minimumra csökkentem.

A másodikkal elég csúnya volt az elválás már egy éve, mindketten hibáztunk, én a részemről megbocsájtottam neki (nagyjából). Két hete találkoztunk újra egy koncerten, azóta beszélünk napi-két napi szinten (bár ezek nagyrészt vicces képek küldözgetése, meg unaloműzés beszélgetés, stb). Ez is gondolom ki fog kopni, csak most még van miről beszélnünk.

A páromat megkérdeztem, nem zavarja őt, és a lelkére van kötve, hogy bármi ellenérzése van, szól. Tudja, hogy úgy állok a dolgokhoz: ahhoz, hogy az exszel bármi legyen megint, az exnek kell valamit nagyon jól csinálnia, a páromnak pedig valamit nagyon rosszul. Egyébként igyekszem elfelejteni a kapcsolati múltunkat, és csak barátként rájuk nézni.

(ha a párom keresné fel az exeit, az is rendben lenne, bár nem igazán volt neki komoly)

2017. márc. 7. 18:43
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Nyilván azok, akik úgy telefonálgatnak exszel, hogy ott van párjuk, vagy egy társaságba hozzák őket, és ott enyelegnek, azok átestek annak a lónak a bizonyos másik oldalára. Én speciel sose tennék ilyeneket. Ahogy a magánéletünket sem teregetném ki exnek. Ilyen esetekben szerintem nem puszta barátságról van szó, de annyi biztos, hogy nem egészséges kapcsolatápolásról.

Egyébként párom is tudja, hogy beszélgetek, találkozok exeimmel, nem zavarja, így nem hiszem, hogy megaláznám. Ő is tartja a kapcsolatot egyik exével, nem különösebben zaklat fel a dolog. Korábban is beszélgettek, akkor se volt már semmi.

Engem igazából a napi kommunikáció zavar egyik exemmel. Egyszerűen sok. Amíg szingli voltam, jól esett, hogy van kivel dumálni ilyen rendszerességgel, de párom teljesen kitölti ezt a szerepet, emellett pedig nincs kedvem ennyit beszélgetni vele, és már sokszor meg is vádolt, hogy ellenséges vagyok vele, ami igazából ennek a következménye lehet. A személyével nincs bajom, szívesen segítek is neki, ha úgy van (most is sokat dumáltunk a melójáról), de szinte mindig van valami nyűgje, amivel megkeres. És nehezen hiszem el, hogy ezekről élettársával nem beszélget. Épp ezért nem is értem, miért kell velem átrágnia mindent, meg nekem veszekednem, hogy térjen már észhez, és ne nekem hisztizzen, mint egy kislány. Páromtól természetesen elviselem, ha így viselkedik, és ha egy-egy problémát többször át kell rágnom vele, hiszen ezért (is) vagyok mellette. De egy exsztől nekem ez speciel sok. Szerintetek ez túl megy bizonyos határokon, vagy tényleg én vagyok ellenséges és rosszindulatú? Természetesen neki is elmondtam, hogy ez nekem megterhelő, és nem akarok ennyire gyakran beszélni vele. Egyébként párkapcsolati dolgokról nem nagyon beszélünk, ő sem teregeti ki a magánéletét. Leginkább munkáról, haverokról, munkatársakról van szó, mikor panaszkodik. És mielőtt azzal lennék megvádolva, hogy ellent mondok magamnak: a napi gondjaival, hogy kivel épp mi baja nem tudok mit kezdeni, meg nem is akarok, ellenben a komoly problémáit tényleg szívesen meghallgatom, és segítek, ha tudok.

2017. márc. 7. 22:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha nem fogja fel, hogy neked ez sok, akkor bunkó, egyébként meg lehet hogy teljesen önző és nárcisztikus. Amúgy így megmondani, hogy ő sok neked, kicsit bunkó. Akkor vagy ne beszélj vele egyáltalán, vagy legyen jó így. Esetleg ne írj vissza neki gyakran, mondd azt, hogy gondod van. Azért jó a chat, mert nem kell feltétlen egyből írogatni kényszeresen.
2017. márc. 8. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!