Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez normális? Mikor fognak leszokni erről az emberek? *pontozás*
Annyi kérdés és válasz van itt, és valami elképesztő, hogy milyen sokan írják ezt a "a csaj nyolcas volt" vagy hát én egy 4-es 5-ös vagyok. Vagy hát ha nem 9-es minimum, akkor nem állok vele szóba stb... Szóval bakker! Elképesztő módon tárgyiasítja ez a nőket és férfiakat egyaránt. Csak szerintem van némi probléma azokkal, akik ezt a kifejezés módot használják? Mégis hogy lehetne egy "egységes pontozási rendszert" ráhúzni a szépségre, vagy még inkább arra, hogy kinek mi tetszik. Hiszen, ami nekem "5-ös" az másnak 2-es vagy tudja a fene, valakinek 8-as.
Ráadásul olyan érzésem van tőle mintha a másik ember csak egy árucikk volna, amit csak úgy osztályozni lehet. Ezt csak én érzem, és másokban nincs ilyen?
Valamiért azt gondolom, hogy sokan, akik "pontozzák" az ellenkező nem tagjait, azoknak azért nincs párja, mert nem emberként tekintenek rájuk, hanem tárgyakként, amik fejben kapnak egy számot és kész. Az az értékük, amilyen számot kaptak.
Na most, hogy a GyK fél közösségét megtámadtam a kérdésemben, várom a válaszokat... szép lesz...
:)
Átlagolni kell a pontokat azt csá.
Mindenkinek más a szép, nyilván egy adott személyre mindenki más pontot fog adni. Ilyen szempontból tényleg nem sok értelme van ennek a pontrendszernek, de objektiv és közelítő értéket tud adni.
Több értelme lenne ha kiegészítenék szavakkal is, így még pontosabb választ kaphatna az ember.
Az adott pontszám nem az illető értékét adja meg, hanem azt, hogy szerintük egy 10es skálán hányast érdemelne, hol helyezkedik el a szépségideálunkhoz képest.
Szavakkal adott értékelés sem lenne jobb, mert az is eltérő, mivel mindenkinek más tetszik. Így akkor már egyszerűbb egy valamilyen pontszámot adni és átlagolni a beérkező pontokat.
Tök egyszerű,a való életben is pontosan ugyanolyan tárgy vagy tulajdonképpen,vagyis tárgyiasítva vagy,hiszen ha jó genetikával születsz,helyesnek férfiként, vagy szépnek nőként, akkor 10-ből 8 ellenkező neműnek általában be fogsz jönni.
De ha nem,akkor lehet hogy egyetlen ellenkező neműnek sem fogsz bejönni... és ehhez a mai világban annyi kell,hogy férfinak születsz,és átlagos kinézeted van,máris esélyed 0 a nőknél...
Nőknél könnyebb a helyzet sokkal,ott még aki nem is annyira szép,az is bármikor talál valakit magának,ha akar.
Szóval így is úgy is, van egy "értéked". És baromira nem szubjektív a dolog,bárcsak az lenne...
Ha az lenne,nem lenne ennyi kérdés pl. az oldalon sem arról,hogy "miért csak azoknak jövök be,akik nekem nem tetszenek?!" és társai...
Bármilyen hihetetlen a számodra, de bizony komoly tudósok és egyetemi szakemberek használják a pontozást, mely valahogy így van tanítva:
A szubjektív dolgokat úgy tudjuk a legkönnyebben meghatározni, hogy egy tól-ig skálán valahová ráillesztjük, a skála két vége a két szélsőséget jelenti...
Bizony, ilyen ez a tudomány. :D
engem inkább az szokott zavarni, amikor valaki azt mondja, hogy 10/10 nincs, mert senki sem tökéletes. eleve nem értem mit értünk tökéletes alatt. én sok 10/10-est látok. ha valakinek tetszik az arca, tetszik a teste, az miért nem 10/10? mintha tartogatnák valamire. :D
amit az egyik válaszoló belinkelt "hivatalos" rendszert, az meg teljesen jó. nem a képeket kell nézni, az hülyeség, de maga a leírás szerintem elég korrekt. a képeket meg kitöltheti magának mindenki.
én nem sértődök meg ilyen hülyeségen, hogy engem ennyire vagy annyira pontoznak. ennyi erővel az iskolában is sértődjek meg, ha kettest kapok, hogy most ezzel lehülyézett? vagy nem értem... nem kell mindent olyan komolyan venni, és személyes sértésnek venni.
nyilván mindenki a saját skálája szerint osztja ezeket a számokat, nem jelentenek semmit igazából.
saját magadnak meg akár hasznos is lehet. látok egy 10/10-es csajt, akkor megnézem miért annyi szerintem. jobb teste van mint nekem, jobban sminkel stb stb. ezeket én is megcsinálom, és én is 10/10-es leszek.
Volt egy gyönyörű osztálytársam, görög márványszobrokra hasonlított a profilja és a teste, értelmiségi család sarja.
Nála görényebb, rosszindulatúbb embert sosem ismertem, ennyit a pontozásról.
Köszönöm a válaszokat!
#6 : 0%-os volt a válaszod, de én zöldeztem, mert humorosnak is találom, és igaznak is részben. :)
A kérdésemet a válasz lehetőségeid közül egyértelműen a Gyik fétis okozta :)Illetve talán közre játszott a Pont fóbia és a szexhiány (bár azelőtt is volt szexhiányom éppen, mikor nem volt barátnőm, és akkor nem tettem ki ilyen kérdéseket, szóval az csak jelenleg létező tényező, és nem katalizálta ezt a kérdést szerintem :) )
#7 ezt a pont rendszert sose láttam még. Hű... itt is van, azért a képeken, aki szerintem csúnya mégis 8-9es, de a leírás jó. Köszönöm.
#9 kösz a részletezést. Amúgy szoktam látni a válaszaidat a kérdéseknél. Visszatérő egyed vagy, mint mondjuk Költőnő, őt is gyakran látom ,vagy Last Chance... :)
#10 BIZONY! :D
Többieknek köszönöm a választ! Mind azt, aki engem erősít egyetértésben, mind azt, aki ellenvéleményét felvállalta!
Kösz, és még bátran válaszoljatok, inkább csak vitaindító akart ez lenni, semmint egy kérdés, amely válaszok alapján véleményt formálok majd.
A véleményem már megvan, csak megérteni akartam a tiéteket. Ennyi :)
Nah, ez valóban h-lyeség, és ráadásul szubjektív is. Ami nekem mondjuk kevésbé jó, lehet másnak majdnem tökéletes. Másrészt meg baromi dehumanizáló az, hogy "húú, ez a csaj egy jó 8-as", aztán meg csodálkozunk, hogy a másik miért nem érzi azt, hogy tisztelnék :D
Amúgy ez a férfiakra inkább jellemző, mint a nőkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!