Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerelmes vagyok a pszichológu...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jeverezi kérdése:

Szerelmes vagyok a pszichológusomba. Mire számíthatok a részéről?

Figyelt kérdés
Tehát járok hozzá már fél éve és minden alkalmat nagyon várok és tetszik a stílusa. Gyógyszert is felír a szorongásomra mert pszichiáter is és hetente egy órára járok hozzá. Na most a legutóbbi alkalmon mondtam neki hogy nagyon jó szakember és kedvelem sőt szeretem, szerelmes vagyok belé. Erre elpirult és mondta hogy előző terapeutámat nem szerettem ennyire mondom nem mert Ő öregebb volt erre mondta hogy Ő se olyan fiatal negyvenes évei végén jár. Mondom de én szeretem. Én huszonkét éves vagyok és férfi Ő meg hölgy és beleszerelmesedtem. Ilyenkor mi a teendő? Félek hogy nem viszonozza az érzéseimet.

2017. febr. 4. 12:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Engedd el. Még ha érezne ő is valamit, nem lehet köztetek semmi, mert kezelt téged. Nem vagy egyedi eset, mivel megnyílsz egy másik nembeli személynek, ráadásul nem is kicsit, tehát alapvetően a bizalmadba fogadod, így nagyon könnyen megtörténhet. Azonban ő téged kezel, s a pszichiáter-kliens kapcsolat tiltja, hogy ezen túlmenően történhessen bármi is, ugyanis az ő felelőssége az, hogy veled mi történik. Onnantól kezdve, ha történne köztetek bármi is, az már nem pszichiáter-kliens kapcsolat lenne, s etikátlan lenne, ami neki az állásába is kerülhet.
2017. febr. 4. 12:49
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Minden második esetben ez történik, az illető számára unalmas és egyben kellemetlen helyzet.
2017. febr. 4. 13:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy természetes jelenség, (pozitív) indulatáttétel a neve. A terapeutád dolga, hogy ezt helyén tudja kezelni, ugyanis őt erre képezték ki. Ha jó terapeuta, akkor nem fogja viszonozni az érzéseidet.
2017. febr. 4. 13:17
 4/10 A kérdező kommentje:
1#-es nem tudom elengedni mert sokszor rá gondolok és tetszik nekem a kisugárzása, ereje meg hogy nagy a karizmája!
2017. febr. 4. 13:32
 5/10 A kérdező kommentje:
2# válaszooló! Ezt most nem értem
2017. febr. 4. 13:32
 6/10 A kérdező kommentje:
3#-as válaszoló! Értem akkor ez olyan lehet mint hogyha én szerelmes lennék bárkibe akivel sokat beszélek mély dolgokról? Amúgy meg nem tudom olyan nincs hogy Ő is szerelmes legyen belém? Tudom nagy a korkülönbség 25 év de lehet hogy szeretne talán. Van egy olyan kéjes érzésem is hogy örülnék ha el tudnám csábítani a férjétől mert ugye tudom hogy házas
2017. febr. 4. 13:35
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Nincs esélyed.

2. Ha tovább mész és érezni fogja, probálsz neki megfelelni, vagy eszköz híján megpróbálod zsarolni, el fog tanácsolni máshoz.

2017. febr. 4. 14:02
 8/10 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem meg nem vagy szerelmes csak jól esik, hogy végre valaki törődik veled és az érzéseiddel. Neki ez a munkája, ne képzelj bele többet, mint ami.
2017. febr. 4. 14:12
 9/10 anonim ***** válasza:
56%
Általában, amikor ez veled adódik meg, azt mondom a páciensnek, hogy keressen egy másik terapeutát.
2017. febr. 4. 15:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
# 9: Bocs, de nehezen tudom elhinni, hogy te pszichológus lennél. Teljesen természetes jelenség a terápiában, hogy a páciens a terápiás kötődés érzését szerelemként azonosítja, ezt minden pszichológusnak tudni kell kezelni. Ha eltanácsolja a pácienst akkor, mikor kötődni kezd, azzal nagyon sokat árt neki. Nyilván vannak szélsőséges esetek, amikor kezelhetetlenné válik a dolog, de a kérdésben szereplő még messze nem az.
2017. febr. 4. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!