Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj, ha az ember ismeri...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért baj, ha az ember ismeri magát, és ennélfogva vannak bizonyos tényezők, amik alapján szelektál?

Figyelt kérdés

Nem azt mondom, hogy mindenkinek egyet kell értenie az én választási paramétereimmel, de azt az elképzelést nem tartom reálisnak, hogy az ember MINDEN érdeklődővel ugyanolyan nyitottan és lelkesen kezdjen neki az ismerkedésnek. Itt gyakorin ha esetleg egy kérdéshez (egyébként teljesen odaillő) válaszként leírom, hogy nekem bizonyos személyiségvonások, tulajdonságok, jellemzők nem tetszenek, sőt, mondhatni kizáró okként szolgálnak, akkor sok esetben (ha nem mások szemében is egyértelmű visszautasító tényező) lepontoznak, beszólogatnak, kapom a privát üzeneteket, hogy milyen rossz ember vagyok.

De hát miért?

Baj az, hogy ismerem magam, és tudom, hogy mik azok a jellemvonások, amik felett nem tudnék szemet hunyni? Baj az, hogy a párkeresésben igenis önző vagyok, és nem adok olyannak lehetőséget, akiről eleve tudom, hogy esélytelen lenne a boldog párkapcsolat? Baj az, hogy nem alkuszom meg félmegoldásokkal, szájhúzogatva mondván, "ez is jobb, mint a semmi"?

És itt nem csak arról van szó, hogy mit várok el, milyen LEGYEN, inkább arról, hogy milyen NE legyen. Ami lehet, hogy másnak nem probléma, nekem az. Pl sokaknak gond, ha dohányzik valaki, nekem nem, de mások azt simán elfogadják, hogy a jövendőbelijüknek van már 3 gyereke két volt feleségétől, nekem ez pl nem fér bele. Valakinek tetszenek az aktívan sportolók, az én szememben meg inkább hátrány. Csak hogy példákkal is éljek.

Szerintetek? Csak meg szeretném érteni az itteniek gondolkodását, más célja nincs a kérdésemnek.

2017. jan. 31. 16:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%

"akik szerint mindenkinek esélyt kéne adni"

Nem mindenkinek, csak személy szerint nekik kell esélyt adni! ;)

2017. jan. 31. 17:12
 12/25 A kérdező kommentje:
Nagyon jó érzés olvasni, hogy azért nem vagyok egyedül, és ennyien értetek egyet velem :D Akárhogy is nézzük, ez jól esik az embernek :)
2017. jan. 31. 17:18
 13/25 anonim ***** válasza:
83%
Már miért kéne esélyt adni annak, aki nem érdekel? Nem karitatív szervezet vagyok :)
2017. jan. 31. 17:30
 14/25 anonim ***** válasza:
77%
Ha nő vagy,gyakorin már az is vétek,ha a hűségen és kedvességen felül elvársz némi intellektust,közös beszéd témát,stb. És itt nem arra célzok,hogy milyen magassága legyen a partnernek,milyen legyen az arcformája,stb.,hanem a belső tulajdonságra,vonásokra.
2017. jan. 31. 17:59
 15/25 A kérdező kommentje:
Utolsó: én a magam részéről nem tudnék olyan valaki hűségében megbízni, akinek kb minden mindegy, csak nő legyen, és nem azért van velem, mert én megfelelek az ő elvárásainak, elképzeléseinek, hanem csak véletlenül pont én álltam le vele. És márpedig a gyakoris srácok legtöbbje kb így áll hozzá. Szóval, lehet, hogy a hűség is nagy elvárás itt már :D
2017. jan. 31. 18:10
 16/25 anonim ***** válasza:
65%

Miért lenne baj, ha szelektálsz. Az a normális. Én pl. tudom, hogy mit akarok, magas a mérce, alább márpedig nem adok. Mindenki a legjobbat érdemli. Ennyi.

33F

2017. jan. 31. 18:48
 17/25 anonim ***** válasza:
13%

Ezzel semmi gond nem lenne egyetlen pontig bezárólag:

Vannak befolyásolható tényezők,és vannak adottságok,amik genetikailag meghatározottak.

Ha a befolyásolható tényezők alapján lenne a szelektálás,akkor sokkal kevesebb lenne ilyen probléma.

De pont az a gond,hogy a nők kizárólag a nem befolyásolható tényezők alapján(pl. hogy helyesnek születtél-e,jó genetikával=könnyen izmosodsz mondjuk,vagy erős csontozatú vagy alapból) szelektálnak. És meg sem akarják ismerni,aki nem olyannak született,tehát nem veszik figyelembe a befolyásolható tényezőket,az csak azok után jöhet,ha már a nem befolyásolható tényezők tökéletesek számukra...

2017. jan. 31. 18:54
 18/25 anonim ***** válasza:
79%

"nem olyannak született,"

És? AKkor mi van? Akkor sem vagyok kötelező ismerkedni senkivel.

Amúgy meg nem csak a magasság, de a belső tulajdonságok nagy részre is velünk született. Pl. intelligencia, habitus, érdeklődési kör.

Persze, mert a pasik ugyanúgy nyomulnak egy csúnya, kövér lányra? Vicces vagy.

2017. jan. 31. 19:08
 19/25 anonim ***** válasza:
88%

# 17: Iszonyú fárasztó ez a "jó genetika" duma.

Volt már életemben kifejezetten előnytelen külsejű barátom, mert egyszerűen lenyűgöző volt a személyisége és ezt nem csak én gondolom így: előttem is, utána is voltak barátnői, sőt, konkrétan tudom, hogy pár női szív összetört, amikor velem összejött...

Izomzat: nem tudom, honnan veszik ezt a pasik, hogy a nők az izomparcsirtákra buknak. Egy részük biztos, de engem pl. kifejezetten taszít a kigyúrtság, az átlagos testalkatot preferálom, de volt már vékony és mackós barátom is életemben.

Aztán szokás jönni a magassággal... igen, a nálam magasabb férfiakhoz vonzódom. 170 centi vagyok, nem olyan nehéz überelni. De sokszor a 175 centis férfiak is itt sírnak, hogy az "alacsonyságuk" miatt nem találnak párt.

És ahogy fentebb írták: mindenki olyan társra vágyik, akihez képes fizikailag is vonzódni. A férfiak is.

2017. jan. 31. 19:15
 20/25 anonim ***** válasza:
71%
Ilyenkor szoktak jönni a "majd egyszer beleszeretsz egy totál más emberbe, mint az elképzelésed" és a "a szerelem akkor talál rád, amikor nem számítasz rá"-típusú ipari marhaságok, aminek lényegében az az üzenete, hogy ne gondolkodj, ne elemezd magad és a világot, csak buta arccal élj bele a semmibe :D Namármost vajon milyen szellemi színvonalon lehetnek ezek, akik ezt mondják? Van egyáltalán gondolkodásuk? :D
2017. jan. 31. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!