Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vegyemrá barátnőmet, hogy megkeresztelkedjen?
Félig zsidó,de egyáltalán nem tartja azokat a dolgokat,szóval semmi szerepet nem játszik az életében a vallás,noha állitja hogy ő büszke zsidó nő.
Arra gondoltam hogy ezzel az erővel akár keresztény is lehetne,az én családomban úgy jobban elfogadnák.
Sehogy.
Hagyd meg neki ezt a döntést, felnőtt ember.
Senkit nem kényszeríthetsz rá semmilyen vallásra, nincs jogod hozzá. Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Ha a családod azért nem fogadja el, mert zsidó, az a családod baja, nem a barátnődé. (Ha gyakorolja a vallását, ha nem.)
Te nem házasságra készülő frank herceg vagy, akinek a viking szerelmét máshogy nem fogadnák el, ez a 21. század. Felnőtt fejjel azért keresztelkedik meg az ember, mert hisz benne és ki akarja fejezni az elkötelezettségét a HIT felé, nem pedig a barát rokonai felé. Ha a családodnak annyira böki a szemét hogy zsidó, akkor meg a keresztelés sem fog segíteni rajta, mert a szemükben sosem lesz keresztény, csak egy kikeresztelkedett zsidó.
Szerintem ez egy elég buta ötlet, és ezzel magának a hitnek a lényege veszne el, mert a keresztség csak egy jogosítvány lenne, nem pedig lelki dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!