Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Én reagálom csak túl vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én reagálom csak túl vagy tényleg nem normális dolog ez?

Figyelt kérdés

Kb 1 hónapja ismertem meg egy srácot vagyis férfit.

Nem vagyunk együtt, annyira nem is mondhatnám azt, hogy kapcsolati szinten ismerkedünk.

Ettől függetlenül van egy hülye szokása... mikor beszélgetünk hajlamos "eltűnni" rövidebb, hosszabb időre. Aztán majd x óra múlva válaszol mintha semmi nem történt volna. Persze nem szól, hogy mennie kell majd beszélünk, az ég világon semmi.

Most én reagálom ezt túl?

Én érzem azt, hogy semennyire nem tisztel meg, hogy szóljon? Vagy, hogy egyáltalán tisztel-e?

Nem mondtam még neki, nem akarom hisztisnek beállítani magam, de szerintem ez nem az.

Szerintetek?

2017. jan. 22. 11:39
1 2
 11/20 A legrosszabb ***** válasza:
52%

Én sem jelentem be ötpercenként senkinek sem, főleg nem vadidegennek, hogy most hugyálni megyek, fürödni megyek, leugrok a boltba, dolgozok, alszok, eszek, iszok, szerelek, bütykölök stb.

Én sem kérem számon soha senkin, hogy miért nem válaszol rögvest és azonnal. Mindenki akkor ír, amikor tud, amikor akar. Engem például a kérdezőhöz hasonló nő megfojtana a számonkérésével, meg hogy mindig be kéne neki számoljak, hogy a seggem melyik felén ülök.

2017. jan. 22. 12:27
 12/20 A kérdező kommentje:

Ki beszélt arról, hogy be kell számolnia mit csinál? Senki!

Jó magyar szokás! Olyanról jár a szátok amiről szó se volt!

2017. jan. 22. 12:47
 13/20 anonim ***** válasza:
62%

Beszélgess telefonon, ha folyamatos csevejt akarsz.

Számomra a világ legtermészetesebb dolga messenger és hasonló üzenetküldő esetében, hogy nem köszöngetünk minden alkalommal, minek? Úgyis visszatekerhető az egész, látom azt is, ha akkor írt a másik, ha nem vagyok fent, majd válaszolok, ha ráérek. Még a párommal is maximum este-reggel köszönünk egymásnak, egyéb ismerősökkel még akkor se, és igen, így egy beszélgetés akár napokig húzódik.

Szóval igen, szerintem te reagálod túl, én már rég közöltem volna, hogy akkor nem kötelező beszélgetni.

2017. jan. 22. 12:53
 14/20 A kérdező kommentje:
Húha...
2017. jan. 22. 13:15
 15/20 anonim ***** válasza:
Igazàból ha ez téged zavar,szerintem tényleg célszerűbb lenne a személyes randi,vagy a telefonhívàs.A messenger alapból személytelen,és a sok szabadidővel rendelkező,instant kapcsokatokat kergető emberkéknek talàltàk ki.Én pl.csak azért hasznàlom,mert meló közben van lehetőségem unalmas perceimben csevegni,ingyen van gyakorlatilag,praktikus.Viszont mélyebb kapcsolatokat nem így alakítok ki.Azt hiszem,te is többre mennél személyes kommunikàcióval.
2017. jan. 22. 13:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Akik itt kiakadtak, azok egyáltalán nem értik miről van szó. Nem 0-24 üzenetküldésről!

Hanem egy folyamatban lévő beszélgetésről (ergo kb percenkénti üzenetváltásról), ahol az egyik fél egyszer csak nem válaszol, mindenféle magyarázat nélkül. Nem kell köszöngetni, ez rendben van, de ugyan írjon már oda egy "most megyek" üzenetet, hogy ne várjon az ember hiába az azonnali válaszra. Ez nem a kapcsolat mélységétől függ, hanem alapvető udvariasság kérdése. Egy élő, szóbeli beszélgetésnél sem lépsz le szó nélkül a társad mondandójának közepén. A telefont se teszed le 2 válasz között.

És nem, a kérdező nem várja el, hogy az említett férfi állandóan elérhető legyen.

Remélem így már érthetőbb a probléma.

2017. jan. 22. 14:41
 17/20 anonim ***** válasza:
55%

Utolsó, a többiek nevében nem beszélhetek, de én speciel tökéletesen értem a problémát, és a magyarázatoddal együtt is túlreagálásnak gondolom.

Otthon gép előtt ülve soha nem jutna eszembe, hogy magyarázkodni kezdjek, hogy eltűnök egy tíz percre, mert szólít a természet, vagy eltűnök egy fél órára, mert éppen kaját főzök. Akármi. Simán válaszolok fél-egy óra múlva, mintha mi sem történt volna - ha esetleg időközben offline módban írt a másik, hogy hova lettem, akkor fél szóban közlöm, hogy elszaladtam boltba/főzni/mosdóba/megváltani a világot. De ha nem kérdez rá a másik fél, magamtól minek szabadkozzak minden alkalommal?

Ez sajnos, mint olyan, az online csevejjel jár, mert egyszerűen nem folyamatos olyan értelemben, mint egy telefon vagy egy személyes beszélgetés. Jellegéből adódik, és ha ez valakinek nem megfelelő, más formát kell keresni, ez ennyire egyszerű.

2017. jan. 22. 15:34
 18/20 anonim ***** válasza:

Jesszusom, de gyűlölöm, mikor kvázi idegenek követelőznek nálam ilyenek miatt.

Igen, ha épp el kell mennem sz&rni, vagy felforr a víz a főzéshez, vagy behív meccsre a dota, vagy összekapnak a kutyáim és rendet kell tenni, vagy hazaér valaki és váltanék vele pár szót, akkor nem fogom mind a 10 embernek bejelenteni, és engedélyt kérni a távollétemhez, akikkel "beszélek". (A chat amúgy se beszélgetés, hanem egy instant levelezés, a levélre meg akkor válaszol az ember, amikor akar, épp ez a lényege)

Még ha a párom szólna emiatt, azt megérteném, de mikor ilyen 1 hónapja megismert emberek kezdenének megváltoztatni......nem egyet tiltottam már le hasonlók miatt. :D

Élőben bunkóság faképnél hagyni a másikat, de a levél lényege, hogy elküldöd, és a másik bármikor el tudja olvasni.. ha 5 másodperc múlva, akkor akkor, ha 2 nap múlva, akkor akkor.

Ha ennyire zavar, akkor beszéljetek telefonon vagy élőben.

2017. jan. 23. 15:03
 19/20 anonim ***** válasza:

Kérdező: ha ez ennyire zavar, szerintem udvariasan jelezd neki. Ha idegenektől kérsz tanácsot vagy megerősítést, a helyzet nem fog változni, hogy ő nem válaszol, téged pedig ez zavarni fog.

Ketten kell, hogy megbeszéljétek.

Én valakinél rengetegszer belefutottam abbba, hogy Skype-on köszöntem neki, váltottunk két üzenetet, aztán hiába kérdeztem bármit vagy írtam neki, soha nem jött válasz, pedig utána még órákig elérhető volt (állapota nem váltott "Nincs a gépnél" státuszba), eléggé idegesítő volt, már az, hogy szó nélkül lelép és nem lehet szólni, nem egyszer, hanem rendszeresen...

2017. jan. 23. 18:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Facebook levelezés akkor is levelezés, ha chatként használják:) szerintem nincs semmi gond nyugodj meg! Lehet hogy ő csak levelezésként gondol a chatre, válaszol amint tud :)
2017. jan. 24. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!