Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarnak a 19 - 20...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akarnak a 19 - 20 évesek szülni? Nem a 24 - 25 a " normális "?

Figyelt kérdés
az gond, h én még bulizni, utazgatni, tanulni akarok? 20, l
2010. máj. 5. 13:47
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
igen, ez lenne a normális. nem akarok senki életébe belekötni, de azért rám se mondják azt, h éretlen vok, mert nem vállalok még gyereket.
2010. máj. 5. 14:02
 12/33 anonim ***** válasza:
Manapság már jobban meggondolja az ember, hogy mikor és kivel akar gyereket. Eléggé nagyravágyó vagyok és ha most születne egy gyerek az gyakorlatilag tönkre tenné, amit eddig elértem az életemben.
2010. máj. 5. 14:03
 13/33 anonim ***** válasza:
Régen lehet,hogy az volt a divat hogy 20 évesen legyen az embernek gyereke,de ma már nem az.
2010. máj. 5. 14:03
 14/33 anonim ***** válasza:

Ki akar ennyi idősen gyereket??? :O

A pszichológusok szokták erőltetni, hogy minél hamarabb legyen gyereke az embernek, hogy ne legyen nagy generációs szakadék a szülő és a csemetéje közt.

20F

2010. máj. 5. 14:06
 15/33 anonim ***** válasza:
szerintem a sok léhütő iskolázatlan buta emberek szülnek fiatalon ,mert azt gondolja a barom,hogy az állam ugy is eltatja majd az övét is.ezért van a romáknak 16 évesen már 3 gyerekük.más meg még 30 évesen is meggondolja,hogy legyen e eggyáltálán gyereke!
2010. máj. 5. 14:08
 16/33 anonim ***** válasza:

Ez csak a mai "modern" világban lett divat, hogy a nők 25-30 éves korukban (vagy később) házasodnak, és lesz gyerekük.

50-60 éve még más világ volt. Az anyám például 18 éves volt mikor apám 19 évesen elvette feleségül. Még akkor teherbe esett. Az apám volt neki az "első" és egyetlen. Úgymond "jó keresztényhez" méltóan így tettek, akkoriban ez számított a normának. Ez azonban nem jelentette azt, hogy ezek után nem mentek szórakozni, vagy utazgatni. Mindez még a tanulást sem zárja ki. Egyáltalán nem. Csak összekötötték az életüket, és örök hűséget fogadtak egymásnak... ennyi az egész. Azóta is együtt vannak, és nem bánták meg hogy így döntöttek. Mai napig boldog házasok.

Egy nagy különbség van, ami ezt lehetővé tette:

Akkoriban szakközépiskolai érettségivel egyszerre, egy gimnáziumi érettségivel pedig kis továbbképzés után hamar el lehetett helyezkedni, ami biztos jövedelmet teremtett a családnak.

Ismerek olyat, aki fiatalon vállalt gyermeket, és közben lelevelezőn végezte az egyetemet. Ezalatt a családja támogatta, mind anyagilag, mind lelkileg és fizikálisan is (értsd.: pl anyuka a gyermek gondozásában). Semmi sem lehetetlen, csak akarni kell.

Akik ma 18-20 évesen szülni akarnak, a régi tradíciókat követik.

(Itt most nem azokról beszélek akik 10-esével potyogatják őket, és direkt gyógyszereket szednek hogy fogyatékosak legyenek, hogy minél több pénzt kapjanak utánuk.)

Egyébként minél idősebb a nő, annál nagyobb az esélye hogy a gyermek valamilyen fejlődési rendellenességgel fog megszületni. Például 35 év felett fordul elő a Down-kóros esetek 70 százaléka. Ez az évszám pedig egyre csökken.

Szóval ilyen szempontból is előnyös, ha valaki fiatalabb korában szül.

2010. máj. 5. 14:16
 17/33 anonim ***** válasza:

én még 24-25 évesen se akarok ... :D

minek??

ráér az majd 30évesen.. :)

2010. máj. 5. 14:23
 18/33 anonim ***** válasza:
mert ez lenne a normális
2010. máj. 5. 14:39
 19/33 A kérdező kommentje:
de én nem tudnék egyszerre gyereket nevelni, és tanulni.. anyagilag se birnám. vagy varrjam anyám nyakába a gyereket, én meg üljek az iskolapadba??
2010. máj. 5. 14:42
 20/33 anonim ***** válasza:

azért a 24-25 se késő még, elismerem

a tanulás azok, a buli nem

de meg lehet oldani előbb is, nekem is volt osztálytársam, érettségi után 1 évvel megvolt az 1. baba, utána kezdett fősulin, van állása, 3 gyereke

2010. máj. 5. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!