Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy álltok a fóbiákhoz?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy álltok a fóbiákhoz? Toleráljátok, ha a párotok/kiszemeltetek retteg valami irracionális dologtól, vagy lenézitek emiatt?

Figyelt kérdés

Szóval negatívum, ha valakinek van valami fóbiája? Esetleg kizáró ok? Gyávának tartjátok?

Tesztek különbséget az elterjedtebb, megszokottabb, érthetőbb fóbiák (pl pókoktól, kígyóktól, stb-től való félelem) és a szokatlan, logikátlan fóbiák (pl apró lyukak, kis tárgyak, lefolyók, bohócok, hasonló dolgoktól való irtózás) között?

Mert mondjuk az arachnofóbia elterjedt, senki nem akad fent rajta. De van, aki mondjuk halálosan retteg a bójáktól, vagy a folyóktól, őt őrültnek néznétek, ha mondjuk egy randin előállna ezzel az információval? Folytatnátok az ismerkedést?

2017. jan. 13. 12:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Engem egyáltalán nem zavarna és nem nézném őrültnek emiatt. Senki nem tökéletes.
2017. jan. 13. 12:07
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát, azért az tényleg erős, ha valaki betegesen retteg a bójáktól (heqwat?)...Ilyen szempontból tényleg van különbség mondjuk egy kígyófóbia és a folyófóbia között, IMHO.

Ha hajlandó ellene tenni valamit, vagy legalább próbálkozni (pszichológus?), akkor semmi gond, támogatnám, előbb-utóbb csak javulna. Ha nem, és nehezen elkerülhető a helyzet (pl. nem mer átmenni folyó felett a hídon), akkor meggondolnám a dolgot.

2017. jan. 13. 12:09
 3/13 anonim ***** válasza:

Én egy időben fóbiás voltam, úgyhogy meg tudom érteni, át tudom érezni. Viszont azt is tudom, hogy a fóbiák leküzdhetők azzal, ha feltárják az okát és a saját életemből tudom, mennyire rossz az, ha egy irracionális félelem korlátozza az életminőségem, a cselekvési szabadságom.

Szóval empátiával viseltetek a fóbiások iránt, de türelmesen arra biztatnám, hogy törekedjen a megoldásra. Ha ettől teljesen elzárkózik, és szinte "ragaszkodik" a fóbiájához, akkor az jelentős hátrány.

2017. jan. 13. 12:14
 4/13 A kérdező kommentje:

Relatíve sokan félnek a víz alatti tárgyaktól, pl a hajóroncsoktól sokan kikészülnek. A bóját is láttam már pár helyen, azt is ijesztőnek találják (főleg azok, akikre igaz az előbbi, hogy a vízben levő tárgyaktól félnek)

Én pl viszolygok a lefolyóktól (mosdókagylóban, kádban), nem szeretek belenézni, ha pedig nincs rajta az a kis rács-szerűség, vagy a mostanában divatos dugóként is funkcionáló "fedő", akkor a közelébe nem megyek :D

Az igazi halálom viszont a duzzasztóknál levő "túlfolyók", nem tudom a magyar nevét, képet keresni meg nem szeretnék, "bell-mouth spillway" néven megtalálható google-n, komolyan halálra rémítenek, fizikailag rosszul leszek ha látok egyet, teljesen kiborít.. Ez nem korlátoz a mindennapjaimban, hisz nem látni ilyet minden sarkon, de nem tartom kizártnak, hogy valaki bogarasnak néz miatta. :D Ennek kapcsán lettem kíváncsi, hogy vajon mennyire tartják zavarónak mások.

Igen, ha mindennapokban korlátozza valamiben, akkor már elhiszem, hogy bosszantó lehet mások számára. :)

2017. jan. 13. 12:17
 5/13 anonim ***** válasza:

#2 vagyok, #4-nek:

Ha a mindennapokban nem zavar, akkor nekem különösebben nem lenne vele problémám, lenézni meg biztos nem néznélek miatta, biztos nekem is van ilyen irracionális félelmem, legfeljebb még nem tudok róla.

2017. jan. 13. 12:27
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát, ez azért már korlátozza az életminőséget. Lefolyó nagyon sok háztartásban fordul elő. Lehet, hogy nálad otthon megoldott a dolog, de nem mindenkinél. Pl. az én otthonomban "hagyományos" lefolyók vannak és a környezetemben is. Akkor nyilván problémás lenne vendégségbe menned ilyen helyre. Arról nem beszélve, hogy együttélés esetén igen kínos lenne, ha egy dugulást nem tudnád elhárítani a lakásban (bár nem írtad a nemed, szerintem egy férfitól mindenképpen "elvárható" ilyesmi, elvégre én nő létemre képes vagyok rá, de azért rosszul esne, ha a párom nem vállalná át tőlem ezt a feladatot).

OK, a "bell-mouth spillway" valóban elég ijesztő, nekem is az, de járok olyan helyre rendszeresen kirándulni, ahol van ilyen. Erre te valószínűleg nem lennél képes, tehát mégiscsak korlátoz...

2017. jan. 13. 12:38
 7/13 A kérdező kommentje:

Eddig csak nyilvános mosdóban láttam "fedetlen" lefolyót, mindenhol van rajta legalább az a lyukas fém cucmó, úgy nincs vele problémám, csak belebámulni nem szeretek.

Én még csak egyetlen olyan helyen jártam, ahol volt ilyen, de ott bőven a vízszint felett volt a "szája", úgy semmit nem vált ki belőlem, a kutaktól se félek pl.

Hol van ilyen az országban, vagy a környező országokban, ahol össze lehet futni vele? Még csak a neten találkoztam vele ilyen formában.

2017. jan. 13. 12:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A volt barátnőm rettegett az ízeltlábúaktól és attól, hogy megrázza az áram.

Amikor bejött egy bogár/pók a szobába vagy látott egy szabad végű vezetéket, szabályosan halálfélelme volt, annyira rémült volt az arca, mint egy kislánynak.

Én imádtam megvigasztalni, átölelni ilyenkor + játszhattam a megmentő hőst. :)

A mostani barátnőmnek nincsenek ilyen fóbiái, de nem is hiányzik.

2017. jan. 13. 14:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha az már nagyon beteges és akadályozná hogy normális életet éljen akkor zavarna.

Viszont meg tudom érteni én klausztrofóbiás vagyok de megtanultam kezelni.

2017. jan. 13. 15:09
 10/13 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Nem zavar, én is sok h-lyeségtől félek, amikről tudom, hogy irracionális, de attól még félek tőlük, mert ilyen az agyam nemtudom..? :D

Mondjuk lány vagyok, két véglet van, vagy azt gondolják a pasik, hogy aranyos, vagy azt, hogy ostoba liba vagyok emiatt :D :D

2017. jan. 13. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!