Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, ha a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék, ha a barátom olyan szinten nem féltékeny, hogy az már nem normális?

Figyelt kérdés
Egyáltalán semmi megtartási vágyat nem mutat- illetve kedveskedik stb, de olyan mintha attól nem tartana, hogy bárki másnak tetszhetnék és ez rossz érzés.
2017. jan. 13. 09:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
42%
Tök normális barátod van, örülj neki. Kedveskedik és szeret ez a lényeg.
2017. jan. 13. 09:42
 2/18 anonim ***** válasza:
38%
Sokkal rosszabb lenne az ellenkezője, inkább örülj neki, hogy nem akar rossz értelemben birtokolni.
2017. jan. 13. 09:42
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ilyen ferfiak. En is csak azert kezdtem el feltekenyen viselkedni, mert a felesegem kiakadt, hogy egyaltalan nem vagyok az. De valojaban en sem vagyok feltekeny tipus. Valojaban azert, mert ha beszelget egy ferfivel, en ugy latom, hogy baratkozik. Feltetelezem, hogy a sracnak tetszik, de nem vagyok feltekeny, mert meg sem fordul a fejemben, hogy megcsalna, vagy elhagyna erte. Nem azert, mert annyira asz vagyok, hanem mert szeret, es annyira szeret, hogy nem verne at ilyen dolgokkal.
2017. jan. 13. 09:45
 4/18 A kérdező kommentje:
Értem, miért mondjátok, hogy ez jó, de olyan mintha nem gondolha ahhoz elég jónak, hogy másnak is tetszhessek, nekem ez a problémám.
2017. jan. 13. 09:46
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem, hogy ez miért zavar, engem is zavart, mert előtte folyton rossz kapcsolataim voltak, és ehhez szoktam, hogy a féltékenység a másik iránti törődés, a másikhoz való ragaszkodás egy kifejezési formája. De aztán rájöttem, hogy ez csak azt jelenti, hogy megbízik bennem, és minthogy minden ember magából indul ki, úgy gondolja, hogy még ha tetszel is másnak, te nem fogsz ezzel a vonzalommal élni, mert őt szereted. Valójában ez jobb dolog, mint az alternatíva.

Egyébként még a kapcsolatunk elején én is ezzel szembesültem, akkor mondtam is a férjemnek, hogy legyen kedves legalább néha eljátszani, azóta is, ha mondjuk barátnőkkel kávézni megyek, akkor hazatérve játékosan megkérdezi, hogy "na, hányan hajtottak rád?", és én értékelem a törekvést. Legalább jelzi, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy rajta kívül más is vonzónak találjon, ez nekem elég. Az meg főleg jó, hogy nem kell folyamatosan azt bizonygatnom, hogy igenis hűséges felesége vagyok.

Szerintem nálad is tudna segíteni, ha ezt megbeszélnéd vele- az is lehet, hogy nekem van igazam, és csak a bizalmáról van szó, nem arról, hogy valójában nem tart elég vonzónak.

2017. jan. 13. 09:48
 6/18 anonim ***** válasza:
64%

Most komolyan...? Azért legyen féltékeny, mert neked önbizalomhiányod van, és abb, hogy szeret, foglalkozik veled, nem érzed, hogy szeret és megbecsül.

Inkább keress fel egy pszichológust. Párod teljesen normálisan viselkedik, te viszont ezt nem mondhatod el magadról.

Én párom sem féltékeny, kicsit sem. És őszinte leszek, baromi jó érzés. Megbízik bennem, nem kell elszámolnom semmiről, és azzal találkozom, akivel akarok, anélkül, hogy hiszti lenne. Természetesen nincs is oka féltékenykedni, hűséges vagyok, de volt már betegesen féltékeny exem, aki totál kiborult attól is, ha csak beszélgettem egy másik férfival. Na az nem volt normális viselkedés, te pedig ezt hiányolod? Legyen már eszed...

2017. jan. 13. 09:54
 7/18 A kérdező kommentje:
Nem az hiányzik, hogy korlátozzon. Én sem teszem soha. Egyszerűen ettől vonzóbbnak érezném magam, de ő ezt nem érti meg.
2017. jan. 13. 09:54
 8/18 A kérdező kommentje:
5. hozzászóló értette meg igazán :)
2017. jan. 13. 09:55
 9/18 anonim ***** válasza:
68%
Az a teljesen normális, aki egyáltalán nem féltékeny, ez az jelenti, hogy egészséges az önképe, van önbizalma és képes bizalmasan kötődni a párjához. Az, hogy nekem önbizalomhiányod van és ilyen beteg képed van a normális kapcsolatokról, az nem az ő problámája, hanem a tiéd. Nem ilyen módon kéne tuningolnod az önbizalmad, mert ez elég nagyfokú éretlenségre vall.
2017. jan. 13. 10:22
 10/18 A kérdező kommentje:
9.: biztos téged sem zavarna, ha a párod azt mondaná, hogy őt az sem zavarná, ha egy ellenkező neművel aludnál egy ágyban :)
2017. jan. 13. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!