Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiúk, férfiak, titeket egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk, férfiak, titeket egy ponton túl idegesítene, ha a párotok túl válsztékos beszélne?

Figyelt kérdés
Szóval szerintem azzal nincsen baj, sőt imponál is, ha mondjuk valaki az "elemez" helyett "analizál"-t mond néha, de van az a pont, amikor már zavaró, ha egy nő olyan kifejezéseket, szavakat, szólásokat használ, amit a mindennapi életünkben szökőévente egyszer, ha kicsúszik a szánkon? Például ha a fenti igénél maradunk, akkor "górcső alá helyezzük", "ízeire szedjük", "ától cettig átvizslatjuk" stb. mondana állandóan és ez lenne a mániája, hogy a minél nagyobb szókincset halmozna fel és ezt be is mutatja a beszédében. Sőt, szeret XX. és XIX. századi könyveket olvasni és élvezi, hogy ragadnak rá régebbi kifejezések, ami a kortárs irodalomból már kikoptak?
2016. dec. 30. 12:16
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Na, elnézést a hibákért, mielőtt még letámadnátok, nem rólam van szó, tehát én nyugodtan véthetek nyelvtani hibákat :)
2016. dec. 30. 12:19
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
Rendkívül. Nekem elég nagy a szókincsem, amit rendre ki is használok szakmai témákban, politikai vitákban, stb., de a mindennapi nyelvhasználatban nagyon idegesítő tud lenni, ha valaki folyamatosan így beszél.
2016. dec. 30. 12:23
 3/19 anonim ***** válasza:
Egy idő után lehet hogy idegesítene de ha az olyan szavaknak a jelentését kérdés nélkűl a mondata után mondaná akkor nem. De azért ne úgy beszéljen velem mintha épp interjún lennék.
2016. dec. 30. 12:23
 4/19 anonim ***** válasza:
70%

Engem szórakoztatna :) Szeretem a különös és nem megszokott beszédet. A "kortárs nyelvújítás" pedig nem tetszik. Ne legyen már a "lájkol" új szó...

Bár nem tudom mit kezdene ha mondanám neki, hogy "Ne, már megint viribül a szomszéd..." vagy "Na hogy löttyen a fittyen?"

Jók ezek a példák :D

Szexben mókás lenne a szokásos kínos dumák helyett...

2016. dec. 30. 12:30
 5/19 anonim ***** válasza:
85%
Az nem baj, ha választékos, csak az, ha modoros. Ha gazdaga szókincse és emellett még tisztán, érthetően beszél, nem hadar, oda illő hangsúllyal mond mindent, az csak vonzó lehet. Viszont ha ez választékosság párosül egy gőggel, lekicsinyléssel mindenki felé, aki nem így beszél, akkor nem szimpatikus. Tudjon laza is lenni, attó még, hogy van egy kis stílusa.
2016. dec. 30. 12:30
 6/19 A kérdező kommentje:
Félreértés en essék, nem arról beszélek, hogy kívülről fújja az idegen szavak szótárát, és minden második szavát el kell magyaráznia, hanem olyan kifejezéseket, szavakat használ, aminek mindenki tudja a jelentését, de nem a mindennapi, konyhanyelvi beszédünkhöz tartozik, mint ahogy a fenti példa mutataja, feltételezem, mindenki ismerte az összest, csak ritkán fut össze vele.
2016. dec. 30. 12:36
 7/19 anonim ***** válasza:
Ezeket én is használom, de nem a mindennapi életben, hanem ha olyan témáról van szó és olyan emberrel beszélek. A párommal más stílusban kommunikálok. :D Bár így is néha rám szól, hogy már megint hogy fejezem ki magam, de legalább ragad valami rá is, ezt már beismerte. :D
2016. dec. 30. 12:38
 8/19 anonim ***** válasza:
Persze a választékosságot is lehet túlzásba vinni, ami zavaró lehet és sokszor nem helyénvaló. Azonban sokkal jobban zavar, ha "magyarított" idegen szavakat használna folyton - ami amúgy eléggé divat manapság -, amikor pedig kiváló magyar szó is lenne helyette...
2016. dec. 30. 12:44
 9/19 anonim ***** válasza:

"Te modoros kurafi" :D

(Felismerte valaki?)

2016. dec. 30. 12:50
 10/19 anonim ***** válasza:
40%

Engem volt már, aki emiatt pattintott le. :)

20L

2016. dec. 30. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!