Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldre mennék, de a menyass...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldre mennék, de a menyasszonyom nem akar?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk együtt. Nagyon szeretnék külföldre menni nyelvgyakorlás céljából, meg némi tapasztalatot és tudást gyűjteni egy adott területen. Több lehetőségem is volna, pl.egy cégnél, ahol a bátyám is van.

De a menyasszonyom nem akar jönni, azt mondja, nem bírná ki a családja (szülők, nagyszülők, hugi) nélkül. Próbálkoztam, hogy csak fél év vagy pár hónap, ha nem akar jönni, akkor látogasson meg gyakran, de nem áll kötélnek. Ezt leszámítva nagyon jól megvagyunk, és szeretem, de én vergődöm, mert itthon nem tudok már hova tovább lépni, meg úgy érzem, most van itt az idő/lehetőség.

Ha mégis mennék, szerintem az a kapcsolatunk végét jelentené. Totál patt.

29/F

2016. nov. 17. 10:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%
Nem azzal van a baj, hogy szereti, vagy hogy nagyon szereti, hanem azzal, hogy nem tud leszakadni róluk. Főleg a mai világban, ahol még láthatják is egymást 0-24-ben 5000 km-ről is.
2016. nov. 17. 12:45
 12/22 A kérdező kommentje:

Gondolkodtam, mi lenne, ha mennék, és hátha meggondolná magát és jönne ő is utánam mégis, de (ciki, nem ciki), ettől be vagyok f.sva: mi van, ha nem jön be? A szeretők dolgot kizárnám, akkor pont az lenne az érdeke, hogy menjek csak nyugodtan nélküle, ő meg "megvár" itthon.

Én külföldön el tudnam képzelni az életemet, de itthon is - ha kicsit kipróbálhatnam magam ott is. Ráadásul albérletben lakunk, próbáltam érvelni, hogy pár év alatt összehozhatnánk egy lakást, amiről most csak álmodni merünk.

Esetleg valakinek személyes élménye, tapasztalata hasonló helyzetből? Nem szeretném zsarolni, de úgy érzem, én több lehetőségre vagyok nyitott.

(Ausztriával is próbálkoztam - bár amúgy azt nem szeretnem -, hogy közel van, de azt sem akarja.)

2016. nov. 17. 12:48
 13/22 anonim ***** válasza:
80%
Hülyeség az a "ha szeret, utánad megy". Ugyanennyi erővel azt is lehet mondani, hogy ha szereted, otthon maradsz vele. Elég világosan kifejtette a párod az álláspontját, nincs itt semmi félreértés vagy kommunikációs probléma. Tudomásul kell venni, hogy ő is egy ember, saját álmokkal, vágyakkal, nem hozzád csatolt termék, akit kedved szerint rángathatsz. Vagy hagyd ott, vagy mondj le a külföldi munkáról, de ne csesztesd ezzel tovább.
2016. nov. 17. 13:01
 14/22 anonim ***** válasza:
22%

Ha egy párkapcsolatban lévők egymást nem támogatják az előrejutásban, nem a legjobbat hozzák ki a másikból, és nem csak egymás érdekeit nézik, akkor ... akkor az nem az igaz.

Házasság után te leszel a családja. Ha nem így gondolja, akkor ...

Ha hátráltat, korlátoz az előrejutásban, akkor ...

Ha szerinted egy fél év különlétre rámenne a kapcsolatotok, akkor ...

2016. nov. 17. 13:10
 15/22 anonim ***** válasza:
80%

"Több lehetőségem is volna, pl.egy cégnél, ahol a bátyám is van."

És neki? Vele mi lenne, beszéli a nyelvet, honosítható a szakmája? Pl. jogászként csak aljamunját kapna külföldön, mert ki le nem 💩ja a magyar jogot, ugye.

"Próbálkoztam, hogy csak fél év vagy pár hónap"

Fél évre, vagy kevesebbre meg senki nem rúgná fel az életét, a biztos munkáját, a megfelelő albérletét, hogy aztán előbb odakint kezdje a nulláról, majd hazaérve ismét semmi ne várja.

Menj, ha ennyire akarsz. Bár hatodik évemet húzom le külföldön, nem is minimálbéres melósként, mégsem vagyok közelében sem egy háznyi spórolt pénznek... erre ne nagyon számíts, ez ne legyen szempont.

2016. nov. 17. 13:15
 16/22 anonim ***** válasza:
77%
Végre 15-ös fején találta a szöget. Oké, a te indokaidat leírtad. Most meséld el azt is, hogy neki milyen lehetőségei lennének.
2016. nov. 17. 13:21
 17/22 anonim ***** válasza:
81%

szerintem nem kell egyik felet sem hibáztatni. az, hogy ki hol képzeli el a jövőjét, külföldön vagy itthon, ugyanolyan reális válóok, mint pl hogy az egyik akar gyereket, a másik pedig nem...

nem mindenki érzi jól magát külföldön, nem mindenki tud beilleszkedni. van, aki szereti a hazáját, a családja közelében lenni (mégha nem is lógnak egymás nyakán állandóan...), anyanyelvén beszélni stb. ezért nem kell ilyen szövegeket irkálni, hogy ha eléggé szeret akkor veled megy, vagy nem érdemel meg téged blablabla. miért lenne rossz azért, mert itthon akar maradni, és miért a fiú a jó, hogy ki akarja szakítani abból a környezetből, amiben jól érzi magát?

szerintem kicsit furcsa, hogy ezt nem beszéltétek meg előre. ha komolyra fordul a dolog valakivel, érdemes letisztázni ilyen fontos kérdéseket, hogy később ne legyen belőle baj.

csak annyi dolgod van, hogy eldöntsd neked mi a fontosabb. a lány, vagy az hogy külföldre menj. de senkinek nem kéne hogy bűntudata legyen, bárhogy is dönt. se neked, se neki...

2016. nov. 17. 14:12
 18/22 anonim ***** válasza:
55%

Azért elég elgondolkodtatóak a válaszok, plána az 1. oldalon. Sok ember szerint szánalmas és gyerekes az, ha az ember ragaszkodik a családjához, és nem akar más országba költözni miattuk? Milyen felfogás már ez? Rendben, hogy a férje IS a családja. De nem kizárólagosan. Komolyan, sokan olyan könnyen dobják el az emberi kapcsolataikat, a "régi" családjukat, mintha a pártalálástól kezdve már csak a barát/barátnő létezne. Szóval: attól, hogy nektek valószínűleg szar családotok volt, vagy szimplán csak nem vagytok ragaszkodó típusok, más még szeretheti a családját, és ez nem ciki, hanem normális. Inkább az a furcsa, amit ti csináltok, hogy anyu, apu mehet a kukába. Csak nehogy egy válás után behúzott farokkal vissza kelljen kullogni felnőttként a szülői házba. A kizárólag egy emberen való függés(férj, feleség) nem egészséges. Ezzel nem azt mondom, hogy bűn külföldre menni a család hátra hagyásával, mert persze nem az, de nehogymár az legyen a hülye, aki ezt nem akarja. Mindenki azt hiszi, hogy külföldön, maj rohadt jó lesz, és milyen retardált aki kihagy egy ilyen lehetőséget. De ez sok esteben nem igaz. Nagyon helyes felvetés, hogy pl. a menyasszonynak lenne-e ott lehetősége bármit is kezdeni magával. Mert valljuk be, mosogatni kimenni azért nem egy nagy lehetőség. Fél év alatt meg igazából nem tudom milyen "komoly" melót lehetne csinálni. Aki meg azt írja, hogy ha szeret, megy utánad, abba nem gondol bele, hogy ennyi erővel ha a kérdező szereti, nem megy ki?

Ezt neked kell tudnod, hogy mi a fontosabb. Hogy érted azt, hogy ha kimennél az a kapcsolatotok végét jelentené? Fél évet nem bírna ki nélküled egyedül itthon, inkább szakítana? Vagy te szakítanál? Fél év nem nagy idő, ha ennyit nem bír ki külön a kapcsolat, akkor én azért meggondolnám azt a házasságot. Annak, hogy fél év alatt "sokszor meglátogasson" mi értelme van? Kb el is viszi a pénzt, amit megkeresel. Ennyire feéltek egyedül hagyni egy kicsit a másikat?

2016. nov. 17. 15:01
 19/22 A kérdező kommentje:

Ő szakítana szerintem. Szerintem se sok fel ev, osztondijban is gondolkodtam.

El tudna helyezkedni ő is, de utána sem nez a lehetőségeknek, annyira nem akarja a témát.

A családunk nem szar (vicces oldal ez a GYK), kifejezetten összetartó csalad vagyunk, csak en nem érzem ugy, hogy gond lenne egy időre távolabb lenni tőlük. A kimenetel nem egyenlő a családdal való szakítással.

Azt is írtam már, hogy nem ragaszkodom a végleges kiköltözéshez.

A lakásszerzés pedig reális motiváció sokaknak, szoval nem lehet meggyőzni arról, hogy nem éri meg akar csak emiatt kimenni. Ha igy lenne, nem ment volna el 600 ezer ember. A leirtakon tul nyomaszt a dagonya, ami itthon van.

Köszönöm a privát levelet is S-nak.

2016. nov. 17. 15:38
 20/22 anonim ***** válasza:
38%

Én 4 éve külföldön élek, életem legjobb döntése volt. Nem keresem magam xarrá, de mindig van melóm, ha vmi nem tetszik, nincs az h nem merek váltani, mert vajon lesz e más meló.

Párt is idekinn találtam.

2016. nov. 17. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!