Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Emberek, help! Egy pszichopatá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miamanó33 kérdése:

Emberek, help! Egy pszichopatának adtam kölcsön. Milyen eszközökkel tudnám visszakapni a pénzem?

Figyelt kérdés

3 évig éltem egy pszichopata férfivel. Hazugságok garmadája derült ki már a kapcsolatunk alatt is, zűr és zűr hátán, uzsorások, megcsalások, jól meg lettem vezetve, és én, isten barma, egy ideig "meg is értettem mindent, szegény ő", aztán kiborult a bili.

Banki kölcsönt vettem fel neki, egyelőre mutat hajlandóságot a visszafizetésre, de a szakember (pszichológus) és a közös ismeretségünk szerint ez is csak része a beteges játszmájának, később persze, el fog apadni a fene nagy hajlandóság.

Szeretném felvértezni magam minden építő és praktikus tanáccsal.

Próbálok tájékozódni a kérdésben, és szeretném elkerülni a kibelezését, megalázását is, továbbá uzsoráshoz sem akarnék fordulni.

Tisztában vagyok vele, hogy speciális kapcsolási rajza van, és óriási rutinja a manipulálásban. Eddig kezelem a helyzetet, pl. fenyegetés a nyilvánossággal, ügyvéddel stb., de idővel ez is le fog pattanni róla.

Tapasztalat, sikertörténet bárkitől? ;-)

#pszichopata #kölcsön visszafizetése
2016. nov. 14. 09:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Mekkora összeget vettél fel neki?

Mennyi a havi törlesztőrészlet? Ő az adóstársad? A te ingatlanodat terhelték meg, vagy közöset? Kicsit többet is írhatnál ezekről..

Ha fizeti a részleteket, akkor egyelőre OK a dolog.

2016. nov. 14. 09:37
 2/15 anonim ***** válasza:
61%

Hehe. Jól megszívtad.

Gondolom nem írtatok róla szerződést, és esélyed sem lesz visszakapni a pénzed. Ha viszont igen, akkor jobb helyzetben vagy mert nagy esély van rá hogy viszontláthatod a pénzed, csak nem örülhetsz majd neki túlságosan ha elvágott torokkal találnak majd rád az árokban.

2016. nov. 14. 09:38
 3/15 anonim ***** válasza:

"Banki kölcsönt vettem fel neki, egyelőre mutat hajlandóságot a visszafizetésre, de a szakember (pszichológus) és a közös ismeretségünk szerint ez is csak része a beteges játszmájának, később persze, el fog apadni a fene nagy hajlandóság."

Milyen hajlandóságot mutat? Erre kíváncsi lennék...

Én semmi jóra nem tudnék számítani, de erős idegrendszert hozzá!

2016. nov. 14. 09:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
A kolcsonnel kapcsolatban semmit nem tudsz csinalni. A banknal a te neved szerepel, hogy ki koltotte vagy kinek adtad azt a penzt, lenyegtelen, te kolcsonozted toluk, a parkapcsolati donteseid mar nem rajuk tartozik. A manipulalasrol pedig csak annyit, hogy miert hagynal nyitva barmilyen kommunikacios csatornat, amin manipulalni tudna teged?
2016. nov. 14. 09:58
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha nincs bizonyíték a kezedben, nem írtatok róla szerződést, sajnos simán letagadhatja azt. A bankot nem érdekli, hogy kicsalták tőled szép szavakkal, vagy az ürgének milyen mentális baja van.
2016. nov. 14. 10:19
 6/15 A kérdező kommentje:

1,5 milliós tételről van szó.

A közös életünk alatt ennek a fele már vissza lett fizetve, a másik felének a visszafizetésére tett "ígéretet", háhh!

Készítettem egy tartozáskiegyenlítésről szóló nyilatkozatot, amit annak fejében nem hozok a nyilvánosság elé (bedobom én a fészbukot, a munkahelyét, mindent, ha kell), ha jó fiú és fizet.

Mondom, egyelőre fizet, de másoknak meg nem. Se a többi kölcsönadónak, és a családjának sem. Klasszikus történet: azóta már beköltözött egy családos nőhöz, és nyilván azt a nőt csapolja tovább.

Ezért írtam, hogy a játszmája része, hogy egyelőre elkussoltat, aztán szép lassan majd elapad az apanázs.

Ügyvédhez nem szívesen fordulok, évekig pereskedni, meg aztán én fizetem a költségeit, uzsorást és faktorálást se akarok, mert aztán évekig meg csak ezen jár az eszem és a végén még nekem lesz félnivalóm.

Az agyát akarom valamilyen módon befolyásolni, úgy, hogy vérfolyást nem akarok.

Arról tájékozódtam, hogy a pszichopaták a nagy nyilvánosság előtti megszégyenülést csípőből nem bírják.

2016. nov. 14. 10:38
 7/15 A kérdező kommentje:

Egyébként egy személyi hitelről van szó, nincs társítva hozzá semmiféle jelzáloghitel. Adóstársam nem volt, sem kezesem, mert akkor nem volt bejelentett munkahelye, hát, nyilván. ;-)

Havi 50-et törlesztek, az aprócska fizetésemből nem fogom tudni vállalni az ő szarát. Tudom, hogy a bankot nem érdekli semmi, ezzel nem is foglalkozom.

Heló, valamennyi kommunikációs csatornát muszáj neki hagynom, hiszen ha oda kell lépnem, hogy pressziót alkalmazzak, abból igenis lesz valamilyen párbeszéd. Azt hiszem, annak is mindenféle formáján átestünk már, az ocsmány anyázástól kezdve a szelíd üzenetekig. Természetesen semmiféle kifogást nem fogadok el tőle, az most már rólam is lepattan.

De mi van, ha presszió ide vagy oda, nem fog fizetni? Kibaßottul intelligens, és bárkit megvezet. Engem már csak részben tud, de nyilván az én gondolkodásomban is vannak olyan hiányok, hogy simán kijátssza őket.

2016. nov. 14. 10:49
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel az a baj, h ha megallapitjak, h ugyebar tenyleg pszichopata es emiatt nem beszamithato, akkor tokmindegy, h van-e szerzodes, m a korlatozottan cselekvokepes kategoriaba fog tartozni, akik ugyebar felugyelettel, vagy csak nagyon szigoru korlatok mellett kothetnek ugyleteket, irhatnak ala szerzodeseket. Es ha Te errol tudtal, akkor senki nem fog megvedeni, h miert mentel bele az ugyletkotesbe vele es kezdodhet az evekig tarto pereskedes...En azt mondom, minel elobb probald meg vhogy visszafizetni azt a kolcsont es utana ha sikerul rajta behajtanod, akkor szerencsed van, ha nem, akkor inkabb szabadulj meg a csavotol. Parszazezer Ft csak nem er annyit, h egy elmebeteg kibelezzen...Egy pszichopata tenyleg barmire kepes. Ha meg nem is pszichopata, hanem szociopata, akkor az meg veszelyesebb.
2016. nov. 14. 11:06
 9/15 anonim ***** válasza:

Én ugyanebben a cipőben járok majdnem azt hittem az exemről írsz :-)

Ha van kedved írj privit tanácsotadni biztos tudok én eddig elég jól állok.

2016. nov. 14. 11:13
 10/15 anonim ***** válasza:
A bankot valóban nem érdekli, kinek adtad a pénzt, ezzel perelni sem nagyon tudsz. Az elmeállapota sem érdekel senkit sajnos ennek okán.
2016. nov. 14. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!