Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pofátlanság lenne megkérdeznem ezt a páromtól?
Ne hozd fel. Ha eszed lenne, ilyen eszedbe sem jutna. Mi jogon várod el, hogy a fele a tiéd legyen, amikor nem az?!
Jobban örülnél, azt elhiszem...kis aranyásó.
A mai világ átka, hogy az emberek nem gondolkodnak hosszú távon és pont az ilyen hozzáállással biztosítják be magukat arra, hogy nehogy kevesebbel szálljanak ki egy kapcsolatból.
A normális a fele-fele lenne, mert egy pár vagytok és a normális értékrend szerint nem szándékoztok szétmenni.
Persze normál esetben házasság után vesz házat a pár, amin belül közös vagyon van. De mindegy, mert én vagyok biztos túl régimódi, hogy szerintem egy pár az egy pár, nem pedig két idegen.
Nem érzem úgy, hogy így akarnál magadnak plusz pénzt, hisz nem az a cél gondolom, hogy most megveszitek, fele a tiéd, holnap meg gyorsan szakítasz és követeled a felét. De annyira beteg már a világ, hogy jót úgysem fog senkiről feltételezni, ahogy a kommentek is mutatják. Nekem meg 25 év házasság van a hátam mögött, nem is tudom milyen a nem tartós kapcsolat és nálunk minden az ég világon közös. Közös élet volt a cél, nem haszonszerzés. De ezt a maiak már el sem tudják képzelni és azt hiszik, hogy mindenki ilyen, mint amilyenek ők maguk.
12es: a világ, az emberek, de még az időjárás is mint tudjuk változik. Ami 25 éve volt az ma már nem állja meg a helyét. Ez sajnos igaz a párkapcsolatokra is. Bele lehetne menni miért, mi, hogy, merre, de az egy másik téma lenne.
Jelen esetben mindenképpen az a fontos olyan arányban legyen feltűntetve tulajdoni részesedés amennyit bele tud tenni az illető. Ezzel ő nem lesz megkárosítva, viszont későbbi gondok esetén probléma sem lesz ebből.
Saját esetemet leírom a kérdezőnek hátha tanulságos lesz:
12M ért vettünk házat, 4M önerő többi hitel. Párom 2/3 én 1/3 tulajdon részes, mivel ő hozta a tőkét, én csak a felújításba tettem kb 1M forintot. Teltek múltak az évek, jóval több munkát vállaltam hogy a ház fel legyen újítva. Megint beletettem vagy 1M, aztán jött gyerek, hitelválság, kikényszerültem külföldre dolgozni, összeszedtem a pénzt és kiváltottam a hitelt, ez ugye jóval több volt mint a 12M-4M hála az okos kis bankár emberkéknek akik a válságot előidézték, na mind1, szóval kicsengettem. Úgy gondoltuk ezekután az lenne a fer ha 1/2 és 1/2 lenne mindkettőnk tulajdoni része. Ezt ügyvéd szépen meg is fogalmazta, beadta. Minden szép és jó, éldegélünk tovább. Egyszer csak párom úgy gondolja ő most megcsal engem. Mert az neki jár. Jó oké, házasság vége, osztozkodás. Ha nincs papírom amit ugye később készíttettünk az ügyvéddel, akkor megkapom a kb 4M forintot ami a ház 1/3-a. Holott ennek a többszörösét tettem bele. Így nem volt okom hisztizni, meg neki sem hiszen ott állt 1/2 rész. Ami nyilván még mindig kevesebb mint a valós kifizetett/beletett pénz, de így jártunk bebuktuk ez van. A lényeg hogy nem volt civakodás meg egymásra köpködés hogy én vagy ő tett e többet bele. Szóval ezt spórolod meg ha később elfajulnak a dolgok, amit ugye senki sem láthat előre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!