Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tiltakozik a barátom kézzel- lábbal a hajvágás és festés ellen?
Hátközépig érő barna hajam van, egytucat.
Szeretném levágatni fül alá érőre, vagy befestetni, hogy ne olyan legyen, mint a többi húszmillió lánynak, de a barátom ellenkezik és azt mondja, hogy nagyon kiakadna.
Miért a sima tucathaj a jó? Mi a baj a különlegessel?
Mert neki hosszú hajjal tetszel és kész. Ennyi a titok. Nem kell belelátni semmit, meg pszichológiai elemzést készíteni, ez lényegtelen most. Így szokta meg, így tetszel neki.
Ennek ellenére a te hajadról van szó, azt csinálsz vele, ami jól esik. Persze neki is szíve-joga ezen kiakadni, de mondjuk ha zsarolni próbálna, az elég gáz lenne szerintem. Mellesleg egy hajvágás nem egy életre szól, kinek gyorsabban, kinek lassabban, de visszanő, ha esetleg megbánja az új frizurát.
A tartós festéstől itt sokan óva intenek, én azt mondom, gondold meg. Ki lehet próbálni, de nem muszáj ráállni. Nekem tíz évig volt fekete a hajam, előtte is volt festve pár évig, csak más színre. Szerencsére nem tett benne kárt hosszú távon. Pár éve nem festem már, szép, egészséges hajam nőtt. Csak hogy írjak ellenpéldát is.
A lanyom levagatta a hat kozepig ero hajat ... Egyert tucat masik meg h elkezdet begondorodni neki es utalta mindig vasalni
Most nyaka kozepeig ero loknis a haja elol kiszokitetet par tincset
Kb minden pasi tatot szajjal nez utana ...
Szal a rovid is lehet szexi es mindenki szerint jobban al neki a rovid mint a hosszu
Szal nyugodtan vagdasd le a hajad
Kulonben is a tied es nem az o haja
Ha ezert szakit veled hat akkor azt mondom neki csak egy tucat no kellet egy kirakati baba es nem TE!!
Hú merész húzás ilyen hosszú hajat levágatni fül alá érőre, nekem vérezne a szívem, de csak mert kb 6 éve próbálom noveszteni a hajamat és az istennek nem akar megnőni. 😞
Na de ez most más kérdés. A lényeg, hogy nyilván van abban valami, hogy így szokott meg téged, így szeret hosszú hajjal, DE ettől független ez még mindig a TE hajad, a TE testeden, ergo ez kizárólag a TE döntésed. Véleményét persze mondja el, de azt nem mondhatja meg, hogy mit csinálj a saját tulajdon hajaddal. Nem is értem, hogy lehet szerelemnek-szeretetnek nevezni azt, amikor a felek kiakadnak és akár szakítanak is, csak mert a párjuk megváltoztatott valamit magán.. Ez egy vicc. A szerelem nem ilyen külsőségeken fog múlni és en speciel egy percig nem bánnám, ha egy ilyen "kapcsolatnak" vége lenne, mert aki képes lenne azért balhézni és kevésbé szeretni vagy esetleg szakítani, mert levágattam és/vagy be festettem a hajam, az soha nem is szeretett, olyan emberre meg nincs szükségem.
A barátom nekem sem "engedi" a rövid hajat, mert a hosszú haj exe elment a fodrászhoz, és pár centisre vágatta, ami miatt mindenki melegnek hitte őt. Végül is nem emiatt szakítottak, de már többé nem vonzódott annyira a csajhoz, mint előtte, mert nem így szerette meg (persze belül szerette, de egy párkapcsolatban a külsője is fontos a kedves párnak, és ez tagadhatatlan).
Mondjuk mivel én mellnél kisebbre nem vágatnám, ezért bízik benne és annyira nem hisztizik mikor fodrászhoz megyek, de a tíz körmét lerágja olyankor, mert egyszerűen nem tartja nőiesnek a vállnál rövidebb frizurát. Ezt én elfogadom, mivel én sem szeretem a hosszú hajat fiúknak vagy a kopaszt sem, és ha olyan lenne, akkor már nem tudnék ugyanúgy tekinteni rá, mert oké oké, hogy jó ember, meg cuki meg minden maszlag, de ha nem tetszik a kinézete, akkor annak a párkapcsolatnak lőttek.
Nekem szintén unalmas barna tucathajam van, ezért meg akartam festeni, ő szereti a színét, mert neki így tetszettem anno meg, úgyhogy kiegyeztünk egy ombre stílusban, hogy maradjon a barna is, viszont legyen benne valami új szín is.
Ha viszont neked tényleg nem tetszik a hajad akkor csináltasd úgy ahogy akarod, maximum szerzel új pasit. Ha fontos a pasid akkor meg valahogy egyezzetek ki, mert nem jó, ha valaki nem elégedett, ugyanis ki fog hatni a kapcsolatra.
Ilyenkor örülök, hogy engem párom maximálisan támogat az ilyen felindulásaimban. Az elején direkt miatta váltottam hétköznapibb színekre, mert nem hittem, hogy tetszene neki az az extrém stílus, amit korábban képviseltem. Aztán pár hónapja ő hozta fel, hogy lehetne kék hajam, és még hajszínezőért is elment nekem, csak fessem be :D Hajvágásnál picit húzza a száját, aztán nem győz betelni, hogy mennyire kiemeli az arcomat az új fazon...
Akiknek kihullott a haja: nem mindegy a márka, illetve hogy mennyi idő alatt vált színt az ember, és hogyan. A hajhullást általában az okozza, ha az ember szétégeti a fejbőrét. De lehet vitaminhiány, vagy női problémák miatt is, vagy teljesen más egészségügyi okokból (egy belső gyulladás, pl roasz fog is tud ilyesmit okozni). Ha az ember ésszel csinálja, akkor nem vágja tönkre az ember haját (több, mint 10 éve festem a hajam, a fehértől az extrém színeket át a feketéig minden színű volt már a hajam).
Nade visszatérve: ahogy sokan mondták, a te hajad, a te döntésed. Ellenben ha párodnak nem tetszik, akkor szembe kell nézned azzal, hogy lehet rámegy a kapcsolatotok. Neked kell eldöntened, mi a fontosabb: az "önmegvalósítás" vagy a kapcsolatod. Nyilván van az a kapcsolat, amiért érdemes kompromisszumot kötni ilyen téren, neked kell megítélned. De a hajfestés mellett döntesz, tényleg nézz utána alaposan, nehogy úgy járj, mint sok itt válaszoló, aztán megbánd.
Hihetetlen... A fülig érő hajjal lennél csak igazán tucat! Biztosan lenne aki erre gerjed, de azok lennének szerintem kevesebben. Én megértem a párodat. Fel sem ajánlottál neki semmilyen kompromisszumot. "Az én hajam! Én én én!" Kicsilány, neked nem való párkapcsolat. Ha annyi áldozatot képtelen vagy meghozni érte, hogy engedd el a hajtémát, akkor jobb is ha szakítotok. A srác jobbat érdemel nálad. Nyilván nem KÖTELEZŐ minden dolgának engedni. De ez abszolút olyan, ami nem volna nagy áldozat.
Én nemes egyszerűséggel annyit csinálnék, hogy elkezdeném a hajam és az arcszőrzetem növeszteni, és megmondanám neked, hogy amíg rövid a hajad, addig ez így is marad. Nem megyek fodrászhoz. Kíváncsi lennék, meddig bírnád, hogy szúr az arcszőrzet, és hasonlók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!