Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok-Nők! Zavar ha a férfi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok-Nők! Zavar ha a férfi állandóan helyesírási hibákkal írna?

Figyelt kérdés
2016. szept. 28. 19:37
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Fura vagyok, mert amikor olvasok, a belső "fülemmel" hallom, mintha beszélnének hozzám. És vannak olyan helyesírási hibák, amiket ha felolvasnánk, nagyon bénák lennének, mintha az illető nem tudna szépen beszélni. Pl. ha valaki rövid magánhangzók helyett hosszúkat ír bizonyos szavakban. Tegyük fel, folyton úgy írja a postát, hogy pósta. Vajon így is ejti? Mert ez nem tenne rám jó benyomást.

De ez a kekec rész volt, a helytelen írás akkor zavar igazán, ha már lassítja a szöveg értelmezését, akadályozza a folyékony olvasást. A központozás hiánya, az ékezetek (időszakos) mellőzése, a bekezdéseken való spórolás szokott gondot okozni.

2016. szept. 29. 00:45
 22/28 anonim ***** válasza:
51%
Én igyekszek összevissza írni, hogy kiszűrjem az elején az ilyeneket, akik ilyenek alapján ítélnek.
2016. szept. 29. 01:05
 23/28 anonim ***** válasza:
83%
#21: Ezzel én is így vagyok! És szerintem a "póstát" pont azért írják hosszúval, mert úgy is ejtik. Meg van egy típus, aki az alany után tesz mindig vesszőt pl "Én, mindig elmosogatok." Na ők vajon így beszélnek? Meg akik írásjelnek kizárólag felkiáltójelet használnak :)...
2016. szept. 29. 08:09
 24/28 anonim ***** válasza:

Igen, 23-as, a vesszőnél én kis szünetet érzékelek, de milyen fura a példamondatodban, mintha az "Én" után venne egy levegőt az illető.

Jól van, örülök, hogy nem vagyok egyedül a zizijeimmel. :)

2016. szept. 29. 08:16
 25/28 anonim ***** válasza:

Úúú, meg mikor valaki tucatnyi írásjelet használ!!!! Minden mondat után!!!!! Ki érti ezt?????

:D

Mondjuk úgy vettem észre, hogy ez főleg az "idősebb" korosztályra jellemző, akik még nem nőttek bele úgy az online világba, mint mi, nem olyan természetes a netikett sem. Pl. a saját édesapámmal nem szívesen beszélek messengeren, mert legszívesebben rászólnék, hogy írjon már normálisan :D pedig amúgy intelligens ember. De sok idősebb ismerősömnél tapasztaltam ezt - persze ez nem lehet kizárólagos ok.

2016. szept. 29. 08:37
 26/28 anonim ***** válasza:

Alapból engem is zavar, viszont a mostani párom esetében nincs vele gondom, mert tudom, hogy ő nem azért nem tud írni, mert buta mint a föld, hanem diszlexiás, ráadásul a magyartanár náluk tojt az oktatásra, újságot olvasni járt be az óráira, szóval nem is annyira volt lehetősége fejlődni. Viszont annak nagyon örülök, hogy mióta velem beszélget neten, azóta rengeteget fejlődött a helyesírása, jobban odafigyel, és ráragad. :)

Mondjuk engem a "wok", "h", és hasonlók igazából jobban irritálnak, mint 1-1 j/ly hiba, vagy alkalmanként hibás dupla mássalhangzók.

2016. szept. 29. 08:54
 27/28 anonim ***** válasza:

Úristen, a rengeteg felkiáltójel és a CSUPA NAGYBETŰ tényleg borzalmas!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Bár ez inkább a nyugdíjas korosztálynál divatos, ahogy én észrevettem.

Másik kedvenc, mikor leír egy A/4-es oldalnyi szöveget, és nincs benne egyetlen darab vessző, vagy mondatvégi írásjel se. Nem az, hogy néha-néha kifelejti, az mindenkivel előfordul, de hogy egyáltalán nem használja, soha? Kissé zavaró.

2016. szept. 29. 08:57
 28/28 anonim ***** válasza:
Igen.
2016. szept. 29. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!