Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hány éves korban ideális az első gyermek?
Nem késő akkor sem, nem maradsz le semmiről.
Biológiai szempontból tök mindegy, hogy 24 vagy 26 éves az anya.
Ideális életkor szerintem nem létezik, inkább ideális életkörülményt tudok elképzelni. (Most tekintsünk el attól, hogy valaki 14 vagy 74 évesen szült, mert a kérdező esetében erről ugye szó sincs.)
Amikor biztonságban érzed magad anyagilag, és a következő 3-4 évben nem gond, ha csak aprópénzt kapsz, nem lesznek akkor se zsíroskenyér gondjaitok, a párkapcsolat kiegyensúlyozott és stabil, benned pedig feltámadt a gyerek utáni vágy, akkor érdemes gyereket vállalni. Ha egyik is hiányzik, szerintem nem érdemes.
Ettől függetlenül sokan vállalnak babát így is, és ki lehet akkor is hozni a maximumot a helyzetből, de több álmatlan éjszakával jár, mint amit bevállalnék.
30-ig az első biológiailag is teljesen ideális. 35 fölé nem célszerű halogatni, de még akkor sem kell pánikba esni vagy elásni önmagad. 40 felett már nem szülnék.
És az itteni válaszolóknak igaza van, az otthon megteremtése egy átlagos, polgári családnál 25-26 felett van, addig azok vállalnak gyereket, akiknél van egy erős szülői segítség az induláshoz, esetleg az eltartáshoz.
5
Sajnos ezért van az, hogy a négerek, cigányok és arabok fognak többségbe kerülni Észak-Amerikában és Európában 50-100 év múlva, amit te is írsz. Persze, várjunk csak "jó polgári családként" a családalapítással 25-26 éves korig legalabb. És lehetőleg akkor se legyen több gyerek 2-nél.
7
Miért jobb, ha a semmire szül gyereket, akit aztán nem tud felnevelni és elveszik tőle? vagy egy nem stabil párkapcsolatba, aztán egyedül neveli fel, ha feltudja egyáltalán. Az emberek ma később érnek, egy 20 éves sokszor még maga is gyerek, nem, hogy felelősséget vállaljon egy másik emberi életért. Annyira fura nekem, hogy pont az ilyen emberek hajtogatják, hogy sok szép magyar hazafit kell szülni, meg bla-bla-bla, de egyébként meg bele se gondolnak, hogy egy emberi életről beszélünk. Azt a gyereket nem csak megszülni kell.. Ráadásul hidd el a mai fiatal nők többsége sem csak kedvtelésből nem vállal fiatalon gyermeket. SOkan nagyon-nagyon szeretnének, de nem tehetik meg mert azzal egy életet tennének tönkre. Ilyen áron nem kell növelni a népességet.
8:
Nem. De te is nagyon jól tudod, hogy nem az a két véglet van, hogy tejben-vajban fürösztöd a gyereket vagy pedig csóró vagy és elveszik tőled
Az hogy az emberek otthagyják egymást a pi csába akár gyerekkel ("holtomiglan-holtodiglan"), megint csak a mi kultúránk betegségének valamilyen tünete. Érdekes módon a többi kultúrában nem nő fel ennyi gyerek csonka családban. Erre valóban megoldást kellene találni.
Nem magyar hazafit kell szülni. Hanem ba szod téged nem érdekel, hogy mondjuk 200 év múlva ilyenkor a fehér ember kisebbségben lesz a saját utóbbi párezer éves őshazájában is.
Mondd meg őszintén: Meddig érdekelnek téged a dolgok? Amikor már halottak leszünk (mondjuk 100 év múlva), akkorra részedről már leszarsz mindent és bármi lehet, mert téged úgy sem fog érinteni már a dolog?
Pont ez a baj, hogy "emberi élet"-ben gondolkozik mindenki. Közben meg a bevándorlók közül voltak, akik a gyereküket dobálták át szó szerint a határkerítésen.
Puszta matek az egész: Oké, értem amiket elmondtál. De attól még az arabok, négerek, sárgák, cigányok nem úgy gondolkodnak többségében mint ahogy te is (és sajnos sok fehér ember). Úgyhogy akármilyen humanista gondolkodásod is van (amit valahol értékelek is, mielőtt nagymagyarkodónak gondolsz engem), attól még ők lesznek többségben majd egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!