Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak. A legtöbben miért nem akartok nősülni? Gyerek oké, házasság nem? Miért?
Több éves kapcsolatban vagyunk. Van két gyereke is az előző párjától. Őt sem vette feleségül soha, de a kezét megkérte.
Az én kezem is megkérte már számtalanszor a 10 év alatt. Sosem lett belőle semmi, ilyen - olyan mondva csinált indok miatt.
Eleinte nem is érdekelt. Nem számított a papír. De pár éve mi neveljük a gyerekeit. Sokat járok én intézkedni a szülők helyett. Bele fáradtam, hogy egy senki vagyok jogilag. Folyton beleegyező nyilatkozatokért, meg aláírásokért kell
ha neked ez ennyire fontos, akkor keress olyat aki elvesz.
Én köszönöm nem kérek sem a házasságból sem a gyerekből.
Írtam, hogy bele.mennék házassági szerződésbe. Tehát nem veszítené el mindenét.
Vannak közösen szerzett vagyon táegyaink, amiken így is -úgy is osztozni kéne.
Gyerektartást meg akkor is kell fizetni, ha nem nős az ember.
Egyébként sem értelek. Vagy nem tudsz olvasni, vagy nagyon el vagy foglalva azzal, hogy ide vetítsd ki a saját párkapcsolati keserűségedet. 10 éve vagyunk együtt. 2, azaz kettő gyerekét neveljük közösen. Ez gyakorlatilag házasság. Csak nekem minden dupla munka, mert jogilag nem vagyunk házasok és nem én vagyok a gyerekek anyja.
Vannak itt páran tévedésben.
1. Ha van gyerek, akkor van gyerektartás, ha házasok voltatok, ha nem. Sőt gyermekelhelyezési per is van, meg börtön, ha nem fizetsz. Nincs különbség.
2. 10 év bizonyítható élettársi kapcsolat után is igényt tarthat a másik az anyagiakra. Közösen szerzett vagyontárgyak, lakásfelújításba, lakáshitelbe belefizetett rész, stb.
Tehát ha így nézzük, a házasság tényleg csak egy papír. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!